Een paar jasjes voor een blokje.

Alweer yoga, ik weet het. Voorlopig het laatste, geloof ik.
Tijdens de yogales maken we vaak gebruik van een blokje. Zo’n blokje kan uit kurk of foam bestaan en wordt gebruikt ter ondersteuning of wanneer je nog niet voldoende diep in een houding kan gaan. Om u een idee te geven:

In de yogastudio ligt een hele stapel blokjes die we tijdens de les kunnen gebruiken, maar op vakantie namen we best een eigen blokje mee. Eveneens handig voor thuis. Omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien, signeerde ik het mijne met – hoe origineel – mijn intialen. Soms komen we in de les maar nipt toe met de blokjes die voorhanden zijn, dus neem ik het mijne meestal mee.

IMG_0130 copy

Als je naar onderstaande foto kijkt, die gemaakt werd tijdens een willekeurige yogales in Spanje, dan begrijp je dat zo’n blokje rap verwisseld is, en om dat te voorkomen maakte ik een jasje voor mijn blokje.

Spain
Dat ik zelf iets zou moeten verzinnen, werd na wat gegoogle duidelijk en heel moeilijk bleek dat niet. Mits wat trial and error, wat lostornen en opnieuw proberen was daar al gauw een eerste versie, in een stofje van Monaluna dat ik lang geleden zomaar kreeg van haar en waar ik eindelijk in durfde knippen, alleen maar omdat het zo mooi past bij mijn anti-slip-handdoek van Manduka.
Monaluna foxy

Om te sluiten wilde ik eerst met een blinde rits werken, maar wegens niet in voorraad en wegens zondagavond verzon ik iets met een kam snap.

Monaluna foxy

Dat bleek niet helemaal te werken, zoals je ziet komt er hier en daar wat kurk piepen, dus maakte ik nog een exemplaar met een beter werkende sluiting, in een stofje van Kokka dat ik al heel lang koester.
De flapjes van het sluitsysteem blijken heel handig om het hoesje rond het blokje te trekken.

Kokka

Kokka

Kokka

En toen kon ik niet meer stoppen. Er was nog het stofje van Michael Miller waar ik rustig van wordt, omdat dat hondje er zenner dan zen uitziet.

Michael Miller Windy

Michael Miller Windy

En één van de allermooiste, maar echt, van Lotta Jansdotter. Ik bedacht te laat, toen alle webshops in Europa al uitverkocht bleken, dat ik dat stofje écht graag wilde en dus werd hemel en aarde verschoven om dit nog te kunnen bemachtigen – er was een smeekmailtje naar een Amerikaanse webshop nodig, die eigenlijk alleen binnen de US verzendt.

Lotta Jansdotter Ruta Navy

Een half uurtje werk per jasje, ik kon eigenlijk nog wel even doorgaan, maar vier is genoeg. Vier should do the job.