Yoga en Spanje, meer moest dat niet zijn!

Rol eens met uw ogen en scroll dan verder naar beneden. Dat is, als ik u ondertussen al oververzadigd heb met yogagedoe en naaisels u meer interesseren. Dat yogagedoe eerst, echter, want daarmee was mijn vakantie gevuld. De korte samenvatting zou kunnen zijn: Zon! Zee! Wandelen! Lekker vegetarisch eten! Veel topwijven en een paar topmannen! En yoga, véél yoga. En dat allemaal op een paradijselijk plekje, een hotelletje genaamd Caballito de Mar aan de Spaanse Middelandse Zee met de coolste yogastudio van het heelal.

Elke dag begon met yoga thee met crackers en dan yoga. Met zicht op zee.

Uitzicht

De zon kwam ons steevast ergens halverwege die ochtendsessie en enkele zonnegroeten ver, begroeten van achter de bergen.

Yin Yoga

Net als Pippo.

Pippo

Na het ontbijtbuffet, waar ik mij keer op keer overat wegens teveel keuze, trokken we er meestal op uit om de omgeving te verkennen. Ik werd meermaals betoverd. Zet mij in ongerepte natuur en mijn hart kan alleen nog maar huppelen.

Wandelen

Zet mij 10 minuten op een strand waarop de hoofdactiviteit bakken is en de nevenactiviteit braden en dat huppelen is rap voorbij. Een beetje wandelen en klimmen later was mijn liefde voor datzelfde strand alweer een klein beetje gegroeid, want zeg zelf: what a view!
(Ja, die appartementsblokken, ja.)

Playa del portet

Van de namiddagactiviteiten zijn er weinig foto’s. Het was iets met rondhangen, boeken lezen, handstand proberen, zwemmen, interessante gesprekken voeren en nog meer rondhangen, maar vooral: uitkijken naar de avond want dan was er meer yoga. (Degene die mee waren, merken ongetwijfeld een licht ironische toon op in voorgaande zin.)

Yin Yoga
Warrior 2

 

Janu Sirsasana

 

Moon flow

Eén van die avondsessies was partneryoga, dat is yoga met twee, waardoor je mekaar dieper in de houding helpt. Gegibber gegarandeerd.

Partneryoga
Partneryoga
Partneryoga

Maar naaien, dus. In een soort paniek, dat ik te weinig kleren zou hebben stikte ik in allerijl enkele tshirtjes in mekaar enkele dagen voor ik vertrok. Het patroon is de Renfrew top van Sewaholic.

Renfrew top - Sewaholic

Slecht voorbereid kocht ik 1,2 meter van deze Bora stof bij Julija’s shop, ik had geen flauw idee hoeveel ik nodig zou hebben. Bleek dat, mits het achterpand in effen blauwe tricot (Pauli), waarvan ik enkel een zeer onduidelijke foto heb, ik nog een tweede exemplaar kon produceren.

Renfrew top - Sewaholic

Ik werkte het geheel helemaal anders af, dan volgens het patroon voorzien. Ik zoomde om in plaats van overal boordbanden aan te zetten en de hals stikte ik er wel met de overlock aan, maar om te voorkomen dat de naad naar buiten zou komen piepen stikte ik de naadwaarde vast met behulp van een tweelingstiksel. Ik maakte de halsuitsnijding ook iets minder diep dan het patroon voorschrijft, in sommige yogahoudingen komt dat van pas.

Bora tricot

Asta vakrasana

Als u mij dan wil excuseren, ik ga nog wat nagenieten.

 

25 thoughts on “Yoga en Spanje, meer moest dat niet zijn!

 1. Je promopraatje kan mij toch alweer overtuigen. Ik overweeg ondertussen écht zo’n reis. (en yoga ook nog steeds). Ook de naaisels zijn bekoorlijk!

 2. Volgens mij trok jij met ironische avondgoesting uw fototoestel boven toen de anderen aan hun portie yoga begonnen :-) Vorige vrijdag twijfelde ik nog over de Bora-bloemetjes voor mezelve, maar deze vrolijke T-shirts overtuigden mij om morgen toch nog eens een bezoekje aan de Leuvense markt te brengen. Geniet van het nagenieten!

 3. Da’s pas vakantie !

 4. chic hoor!

 5. cool, die laatste foto!

 6. Prachtige foto’s! Ik overweeg al een tijdje om aan yoga te beginnen, en ‘toevallig’ ook in dezelfde yoga studio! Als ik er jou zo over bezig hoor en zie, krijg ik er alleen maar meer zin voor!

  • Gewoon komen! Het is daar zo’n fijn plekje!

  • Ik denk dat ik zondag eens een proefles ga proberen :-)

 7. Neem mij volgende keer me, alsjeblieft! Ik ben daar helemaal voor te vinden!

 8. Wow zeg. Ik ben precies zo blij voor je dat je zo’n toffe tijd hebt gehad.

 9. ik voel het al weer helemaal kriebelen om morgen naar de yoga te gaan als ik die foto’s zie :-) zo een week lijkt mij anders ook zaaaaaaaaalig, mag ik volgende keer mee in uw valies?

  • Je mag ook gewoon mee, je hoeft niet naar de studio in Leuven te komen om mee te mogen. :-)

 10. Waw, dat ziet er zaaaaalig uit!

 11. Het is vertederend, je liefde voor yoga!

 12. oververzadigd met yoga-verhalen? Nooit ofte never :-)
  Lijkt me heerlijk zo een reis en eens helemaal kunnen focussen op yoga ipv het in een schema in te passen.

 13. Ho, dat ziet er tof uit! En zo’n zalige foto’s zeg!

 14. Niet alleen de warmte van Spanje is te voelen in je foto’s maar ook die van jou. En die laatste foto… Een ander zou daar nooit zo’n vredige glimlach bij trekken!

 15. Reclame-brochure voor yogareizen? Super foto’s mevrouw!!!

 16. Waw dat ziet er zalig ontspannend uit! En ben helemaal weg van het t-shirtje met de mooie print. :-)

 17. Je ziet er zo zen uit op die foto’s. Ik word blij wanneer ik er naar kijk!

 18. Amaai dat moet zalig geweest zijn! Zag er allemaal super uit, de yoga, t weer, de locatie! machtig

 19. Wij zijn hier NU :-) merci voor de tip, ‘t is hier idd zalig!

  • Och, serieus! Geniet er maar van, ik ben al jaloers :-)!

Comments are closed.

%d bloggers like this: