Over het kindje dat mij aan mijn camera herkent.

Twaalf lange maanden, die nu in een vingerknip gepasseerd lijken. Het is wreed, de tijd. Twaalf maanden dat dit wonderlijk kindje er al is, terwijl het lijkt alsof het nooit anders geweest is. Twaalf maanden geleden begon mijn commitment. Mijn belofte om het kind maandelijks te fotograferen, om het Nepalese fotoalbummetje te kunnen vullen.

Vandaag een jaar geleden, kwam ik na 11 dagen uit het Nepalese Annapurnagebergte en kon ik niet meer denken aan mijn pijnlijke voeten, maar alleen aan dit meisje dat onderweg was. Ik zie mezelf nog zitten in het internetcafé, waar ik bevestiging van haar bestaan las, een traan wegpinkte en met een onuitwisbare glimlach naar buiten liep.

Allerminst een straf was het, om maandelijks op bezoek te gaan bij mijn megavrienden met hun megadochter en met een maximum van twee dagen speling op “de dertiende” verdienen we een dikke voldoende.

collage 1 maand copy
collage 2 maand copy
collage 3 maand copy
collage 4 maand copy
collage 5 maand copy
collage 6 maand copy
collage 7 maand copy
collage 8 maand copy
collage 9 maand copy
collage 10 maand copy
collage 11 maand copy
collage 12 maand copy
Gelukkige verjaardag, lief lief Julineke!
Topkind!