Kerstmisblutsen.

Er zitten teveel blutsen in mijn hart, om u zonder meer Vrolijke en Gelukkige dagen toe te wensen. Niet om wie dan ook een schuldgevoel aan te praten, want daar werd nog nooit iemand beter van. Doe gewoon nu even stilstaan, bij de mensen voor wie niks vanzelfsprekend is. De boom, de cadeautjes, het eten, de liefde, de vrienden, de familie, de zorgeloosheid. Ze zijn er, en ze wonen ver weg maar ook dichtbij. Ik zag ze ver weg en ook dichtbij. Steek een kaarsje aan, wens ze warmte toe, beterschap en hoop. Want hoop geeft zuurstof en zuurstof leven.

Doe dat eens.

Het maakt mijn blutsen wat kleiner.

Untitled-1

14 thoughts on “Kerstmisblutsen.

 1. Er zijn genoeg mensen aan wie ik kan denken.
  Ik hoop dat dat zo bij jou ook licht brengt!
  Veel liefde en warmte voor deze dagen voor iedereen die dat nodig heeft!

 2. Een glimlach, een vriendelijk woord, een schouderklopje … Het kost niets, maar het doet zo’n goed. Ik wens jou en ieder die je een warm hart toedraagt een fijn 2014. Dat er elke dag een lichtje mag zijn in jullie bestaan.

 3. Hier branden vier kaarsjes. Eén voor warmte, één voor beterschap, één voor hoop en één voor minder blutsen.

 4. Ik hoop dat de blutsen in je hart met de tijd wat minder diep worden, dat je terug kan genieten van wat kerst is; liefde, warmte, gezelligheid, geborgenheid, gelukkig zijn. Voor jou steek ik ook een kaarsje aan.
  Groetjes Nancy

 5. Gebeurd, Missy. Hier ver weg maar ook voor daar dichtbij: kaarsjes gebrand, wierook aangestoken, bloemen geofferd zelfs. Voor minder blutsen voor iedereen. Van harte. X

 6. Jij verwoordt wat sommige mensen niet willen of kunnen uitspreken. Daarvoor bewonder ik je.
  Ook ik vind het geen vanzelfsprekend positieve periode. Ik werd wel heel erg lief positief verrast door de man des huizes, die mij een jaar steunouderschap kadoo deed, voor een project in India waar ik zelf nog was en met eigen ogen zag dat er goede mensen op de wereld zijn. Daar werd mijn hart deze Kerst heel erg warm van. Ik wens je warmte in dat al mooie hart van jou toe, zodat de blutsen minder scherp worden…

 7. Mijn mama (90jaar) zei altijd dat een geblutste ‘kasserol’ vaak het beste kookt. En ik ben hier intussen aan het genieten van het maken van jouw Sammekespatroon voor mijn vijfde kleinkindje. Het voelt als een kaarsje. Dank je wel en een fijne kerst.

 8. Echte vakmannen zijn moeilijk te vinden dezer dagen, en toch wens ik jou en iedereen een bekwame carrossier. Met een gepaste zorg voor alle blutsen.

Comments are closed.