Krullenbollen united.

Dat de oma gevierd werd en dat ze een gezinsfoto nodig had, anders dan met de zelfontspanner in de zetel. Dat de deadline nogal strak was en dat ze hoopte dat onze agenda’s ergens zouden matchen en dan daartussen nog ergens een compliment over mijn foto’s. We spreken half november, van toen mijn agenda overstromingsgevaar vertoonde, maar we vonden toch nog ergens een gemeenschappelijk vrij uurtje.
We zwijgen over de paniekaanval die ik de dag voordien kreeg, wegens de herfst die zijn aanwezigheid op zijn minst glorieuze wijze liet merken (denk Mist, Veel Mist, als in De Hele Dag). Het moet zo zijn, dat wij allebei op een goed blaadje staan bij de weergoden, want het was droog toen we de dag nadien naar buiten togen, en van mist was geen sprake. Zo kon ik niet alleen een kleurrijk gezinnetje, maar ook een kleurrijke achtergrond op de gevoelige plaat vastleggen.

Dat ik u dit met zoveel vertraging voorschotel ligt naast het feit dat ik pas 2 of 3 weken na datum vroeg of ik daar toestemming voor kreeg, ook aan het feit dat Riet hier vorige week opeens voor mijn deur stond met een waanzinnig mooi cadeau. Dat waanzinnig mooi cadeau werd gisteren pas vereeuwigd en omdat synchroon bloggen zo leuk is, stelde ik deze post nog wat verder uit.

U mag weten dat ik hier wat wakker van lag, ik had nog niet eerder de kans om een gans gezin te fotograferen, en het had allicht beter gekunnen (content, wij, nooit). Maar gezegd moet, dat het een enorm plezier was om te doen en dat we – volgens mij – alle 5 genoten van dat kort gestolen moment. De locatie is een park in Kessel-lo, dat sommigen allicht herkennen, ook wel mijn voortuin genoemd.

IMG_0810 copy

 

IMG_0831b

 

IMG_0839b

 

IMG_0843b copy

 

IMG_0877b copy

 

IMG_0892b copy

 

IMG_0895b copy

IMG_0905b copy

IMG_0923 copy

 

IMG_0963 copy

 

IMG_0967 copy

Met lof voor Riet, die de styling verzorgde en verantwoordelijk is voor al die mooie krullen bij elkaar. Met lof voor Wim, die met het grootste gemak het ene na het andere lachsalvo van Liv en Zanne veroorzaakte. En met lof voor Liv en Zanne, die zonder morren hun laarzen aantrokken (zelluf) en zonder veel aandacht voor de camera hun eigenste zelf waren na een veel kortere ontdooiperiode dan ik had durven hopen.
Het was een eer. Een grote.

 

29 thoughts on “Krullenbollen united.

  1. WauwNele. Dat is ook een heel mooi kerstcadeautje voor omabetty en opejan. Dank je wel.

  2. Ik moe mij hier zo hard inhouden om niet te roepen: ik wil ook zo een foto’s van mijn gezinnetje!

  3. Dat van die eer is volledig insgelijks. Niet alleen foto’s trekken is een kunst, maar ook (en niet vanzelfsprekend in dit geval): zorgen dat de te fotograferen subjecten zichzelf blijven. Wonderwel in geslaagd!

  4. De grootmoe en grootva vieren deze zomer hun goud, dus als ge tijd te over hebt… Al hebben wij u (met uitzondering van neefje Ilias) iets minder schattige modellen te bieden ;-)

  5. Mooi mooi mooi! Maar wat ik me afvroeg, hoe krijg je die zachte kleur telkens op je foto’s? Is dat via je camera zelf of via een effect achterna?

    1. Over deze foto’s zit een photoshop effect. Het was zo grijs, nat en koud dat dat nodig was om het toch gezellig te laten lijken ;-).

  6. tiens, dat lijkt verdacht hard op wat ik ook onze voortuin noem ;-)
    mooie foto’s!

Comments are closed.