Vilt! Hartje!

Het begon met de geleende Kindle van haar, om eens uit te testen hoe dat voelt en leest. Ik weet: een boek heeft charme en een Kindle niet en geloof mij, ik ben stapelzot op mijn boekenkast en de parels daarin, maar voor het gemak, voor mijn onverzadigbaarheid (1000 boeken mee op vakantie? Geen probleem!) en omdat ik een kind van mijn tijd ben, kreeg ik er één cadeau voor mijn 29ste. Ik zeulde het ding de afgelopen weken met een bang hartje mee, want onbeschermd, maar vanaf nu hoeft dat niet meer. Typ in het zoekvakje van pinterest “kindle” en “felt” en er komt een massa aan inspiratie op u af. Ik deed dat, fietste naar Hexagoon en weinig later was daar dit.

IMG_1234 copy

De prijs van de echte wolvilt deed me achterover vallen (€8 per 10cm) maar zo schoon zeg. Ik ging dat combineren met een fel elastiekje, zo ging dat toch vooraf in mijn hoofd, maar tussen de tientallen  kleurtjes die ze bij Hexagoon rijk zijn viel mijn oog plots op iets oud-lichtroze. Mijn liefde voor oudroze vergeet ik soms, maar is er altijd al geweest. Het zorgt er evenwel voor dat deze donkergrijze hoes toch iets vrouwelijks heeft.

Het elastiekje is onderaan vastgestikt in de naad en is achteraan onzichtbaar omdat het de kindle langs binnen op zijn plaats houdt.

IMG_1254 copy

Het nesteloog is het grootste dat ik vond bij Veritas (doorsnede 1,4cm). Het plaatsen ervan verliep 100 keer vlotter dan ik verwacht had. (Al blijkt dat ik het er ondersteboven heb ingezet, maar ik heb getwijfeld, omdat ik het niet wist en vond deze kant het mooist.).

IMG_1236 copy

Mijn nieuw vriendje kan nu veilig mee op stap!

IMG_1250 copy

En met de overschot voorzag ik mijn iPhone van een nieuw jasje. Vilt, jongens, volledig onderschat: keigemakkelijk, schoon langs de 2 kanten (dus voering is overbodig), rafelt niet, rekt niet, is schokabsorberend en komt in vele diktes. (En ik leerde dat ze bij Pauli synthetische verkopen en bij Hexagoon echte.)

IMG_1265 copy

18 thoughts on “Vilt! Hartje!

 1. Ik hou ook van vilt maar vond tot nu toe nog niet de geschikte dikte. Mooie details gebruikte je. De iphone-case wil ik ook :)

 2. Vilt, ik vind dat zo schoon om naar te kijken! Helaas niet in het bezit van elektronica die ik ermee kan beschermen. (Die oude Nokia’s, dat heeft geen bescherming nodig. Klein beetje kind van de tijd dat die dingen nog krasvast gemaakt werden, zelfs al liep ikzelf toen nog in een pamper.)

 3. Mooi Nele!!

 4. Wauw, mooi, less is more!

 5. Wow, zo’n tof concept. Moet ik ook eens proberen.

 6. Tof! En zo’n Kindle is dus blijkbaar echt wel de moeite? Want die 1000 boeken, da’s wel enigszins herkenbaar…

 7. Dat ziet er zó professioneel uit. Net als de foto’s trouwens!

 8. Heel mooi gemaakt!

 9. Mooi! Simpel, strak maar toch vrouwelijk! I love! I love die Kindle ook precies! Ook nog steeds overtuigd fan van echte boeken maar ook overtuigd fan van vakanties met rugzak en tent => een dik boek meenemen, no fun! Misschien is een Kindle voor Kerstmis de oplossing ;-)

 10. Ik heb ook eens een Kindle geleend van een vriendin. Plezant speelgoed. Maar voorlopig toch geen geld voor boeken, dus ik zet het nog niet op mijn verlanglijst. Maar ooit! Een Kindle hoeft trouwens ook niet te betekenen dat je nooit meer ‘echte’ boeken kan kopen/lezen he :) Geniet ervan!

 11. Bedenking: zou die kindle de synthetische vilt van bij Pauli niet ook oké vinden? (Klinkt al wat goedkoper?) Dat van die elastiek snap ik langs geen kanten. Wel schoon met zo’n nesteloog. Ik begin dan eerst eens met een iphone aan te schaffen en daar mss een vilthoes voor te maken. Goed idee en schoon uitgevoerd wederom!

 12. Eenvoud siert! Ik gebruik graag vilt voor allerlei toepassingen: juwelen (o.a. broches), agendahoezen, sjaals … Zelf wol vervilten is een fijne bezigheid en helemaal niet moeilijk.

 13. Simpel en mooi.

 14. maar zo schoon! Ik ga dat ook eens gaan bezien, die wolvilt..

 15. Ik denk dat ik deze eens ga na-apen, zo mooi!

 16. Super! Lekker strak en eenvoudig.

 17. Mooi!! Less is more!!

 18. Oh dat is een leukerd! Dat doet me herinneren dat mijn meneer ook nog een hoes van mij tegoed heeft..

Comments are closed.

%d bloggers like this: