Give Away!

Vrijdag was waar al maanden naar afgeteld werd. Toen ik de tickets aan het afdrukken was, zag ik dat ik ze al kocht op 4 september vorig jaar, toen 2014  nog massa’s ver weg was. Maar ziet, tijd passeert en gaat soms traag maar altijd voorbij.

In de waanzinnig mooie Ancienne Belgique in hartje Brussel stelde Hannelore Bedert haar derde plaat voor, geflankeerd door 10 topmuzikanten.

IMG_1769

De mooiste recensies werden al door anderen geschreven, ik kan daar niet aan tippen. Ze hebben overschot van gelijk, allemaal. Ik deed het laatste jaar te weinig concerten, besefte ik, daar. Mijn lijf maakt een overdosis endorfine en adrenaline aan, waar ik muziek niet alleen kan horen, maar ook kan voelen in heel mijn zijn en daar dein ik dan nog een tijdje op voort. Ik heb dat gemist, maar gelukkig al plannen voor de toekomst.

IMG_1766

Ziet zeg, meer dan vijf jaar geleden zag ik haar op een klein zoldertje hier in het Leuvense, met als ik het me goed herinner één bassist en een handvol nummers en nu speelde ze het dak van de AB eraf.

Wie erbij was in de AB kreeg gratis ende voor niks haar tweede plaat, Uitgewist. En daar komen we bij de titel van deze blogpost. Ik had hem al, natuurlijk, dus hoef hem niet. Hannelore signeerde hem voor jullie. Dat het een lieveke is.

IMG_1783

Deelnemen is heel eenvoudig:
– ga naar mijn facebookpagina
– reageer op onderstaande foto
– wie deelt, maakt een extra kans
– volgende week dinsdag, 4 februari na 20u, zal op een of andere manier een random winnaar gekozen worden

IMG_1739

Wie meer wil weten:
Hier zie je een stukje uit het journaal over de cd-voorstelling.
Hier vind je de tracklist van Uitgewist en kan je van elk nummer een stukje beluisteren. Geloof me, het is een topplaat.
Klik hier voor haar website.
En hier voor haar facebookpagina.

En dan zal ik nog eens iets naaien, of zo.

 

Mijn excuses voor de slechte foto’s,
ik was slechts voorzien van een iPhone.

Over het huis van mijn zus en het extraatje voor mij.

Mijn zus kocht een huis. Zo voor echt en al. Ik haalde in mijn hoofd dat ik een deken wilde maken en haalde de andere 2 zussen binnen als sponsor zodat het een cadeautje van ons drieën werd.

Voor de stof vertrouwde ik voor de miljoenste keer volledig op Pauli. In mijn huis liggen 3 zelfgemaakte dekens, maar er is er maar eentje dat ik écht gebruik en dat is dit deken. De andere twee zijn gemaakt van de combinatie fleece/katoen en die voelen kouder aan dan dit exemplaar, dat eveneens lekker zwaar is. Bij Pauli sloeg ik dus alle rekken waar gewoon katoen op ligt over en zo vond ik ergens achterin een rol stof die aan mijn verwachtingen voldeed: stijlvolle print, zacht, lichtjes rekkend in de breedte en strijken niet nodig – een soort dikke tricot.

Deken

Erbij het laatste van de rol donkergrijze harige fleece. Ik twijfelde nog over contrast, maar nee, het contrast wilde ik in de paspel. Ik wist dat er voor een nieuwe zetel gezorgd zou worden, maar had geen idee welke kleur. De zus die al eens ging kijken meldde een beetje later: grijs, en ze hebben rode kussens.
Grijs! Heerlijk als de keuze voor een bepaalde stof een grote gok is, maar helemaal goed blijkt uit te draaien. Rode dikke paspel dus. Hexagoon?

Deken

De voorraad dikke rode paspel bleek uitgeput, waardoor zelf maken de enige optie was. Ik denk daar met weinig graagte aan terug, want de biais die ik meekreeg bleek maar nét breed genoeg om rond het dikke paspelkoord te passen en tijd om terug te gaan was er niet. Dat waren zes lange meters, voorwaar.
Het werd een bijna vierkant deken, van ongeveer 1,4 op 1,5m. Brede dekens zijn de max, dan hebben uw zijkanten geen kou.

Deken

En toch hield ik over: een strook stof van 25cm breed en 1,5m lang. Net genoeg om een sjaal in elkaar te flansen, dit keer wel met contrasterende fleece gezien ik het grijs een week eerder had opgemaakt.

Colsjaal

Blauw trekt altijd mijn aandacht en dat matcht met mijn ogen, daarmee.

Colsjaal

Het is een colsjaal, ik gebruikte de handleiding voor een haarband van Griet om het ding tegoei in mekaar te krijgen.

Colsjaal

Uitgetest en zacht en warm en zalig bevonden. Ik hou van restjes! (We vergeten de overlock die tegenwerkte, waardoor ik waarschijnlijk drie keer langer dan normaal aan de sjaal bezig was.)

Met dank aan de zus voor de laatste 3 foto’s.
Fleece en Tricot: Pauli
Paspel: Hexagoon

Radiostilte – Hannelore Bedert.

Het ontgaat me of ik u al eerder op de hoogte bracht. In geval nee, werd het tijd en in geval ja, kan herhaling in deze nooit kwaad. Ik viel voor haar muziek, ergens in den beginne, nog voor plaat nummer 1. (Bijvoorbeeld dankzij dit wonderschoon moment.)
Nu is haar derde plaat, Iets dat niet komt, er sinds een dikke maand en hoewel ik me niet op voorhand kon voorstellen hoe, is het echt zo: ze is nóg beter dan de eerste twee, maar met behoud van alles wat haar muziek de hare maakt. Mijnes is al grijs gedraaid, zo geniaal in teksten dat ik zou willen dat ik tot aan haar enkels kwam, de sfeer op de plaat is als thuiskomen, want het voelt alsof ze in mijn binnenste wroet en overal woorden aan geeft.

Dat schrijf ik allemaal omdat het eindelijk zo ver is: haar eerste officiële videoclip werd vandaag gereleased, en die is zó prachtig, dat u moet kijken, moet delen, moet repeaten.
Vier en halve schone minuten om te kijken, luisteren, stil te worden en wat rijker te zijn.

Maar eigenlijk nog meer – ik vrees dat ik aan mijn vingers en tenen niet genoeg heb om te tellen hoe vaak ik al ging – moet u gaan kijken en luisteren, naar Hannelore live en met band, want dat is alles wat al zo hard tot in je binnenste ging, ín je hart voelen.

Je kan de plaat hier kopen via iTunes en hier vind je alles over haar concerten dit seizoen. Het is graag gedaan.

%d bloggers like this: