Over het huis van mijn zus en het extraatje voor mij.

Mijn zus kocht een huis. Zo voor echt en al. Ik haalde in mijn hoofd dat ik een deken wilde maken en haalde de andere 2 zussen binnen als sponsor zodat het een cadeautje van ons drieën werd.

Voor de stof vertrouwde ik voor de miljoenste keer volledig op Pauli. In mijn huis liggen 3 zelfgemaakte dekens, maar er is er maar eentje dat ik écht gebruik en dat is dit deken. De andere twee zijn gemaakt van de combinatie fleece/katoen en die voelen kouder aan dan dit exemplaar, dat eveneens lekker zwaar is. Bij Pauli sloeg ik dus alle rekken waar gewoon katoen op ligt over en zo vond ik ergens achterin een rol stof die aan mijn verwachtingen voldeed: stijlvolle print, zacht, lichtjes rekkend in de breedte en strijken niet nodig – een soort dikke tricot.

Deken

Erbij het laatste van de rol donkergrijze harige fleece. Ik twijfelde nog over contrast, maar nee, het contrast wilde ik in de paspel. Ik wist dat er voor een nieuwe zetel gezorgd zou worden, maar had geen idee welke kleur. De zus die al eens ging kijken meldde een beetje later: grijs, en ze hebben rode kussens.
Grijs! Heerlijk als de keuze voor een bepaalde stof een grote gok is, maar helemaal goed blijkt uit te draaien. Rode dikke paspel dus. Hexagoon?

Deken

De voorraad dikke rode paspel bleek uitgeput, waardoor zelf maken de enige optie was. Ik denk daar met weinig graagte aan terug, want de biais die ik meekreeg bleek maar nét breed genoeg om rond het dikke paspelkoord te passen en tijd om terug te gaan was er niet. Dat waren zes lange meters, voorwaar.
Het werd een bijna vierkant deken, van ongeveer 1,4 op 1,5m. Brede dekens zijn de max, dan hebben uw zijkanten geen kou.

Deken

En toch hield ik over: een strook stof van 25cm breed en 1,5m lang. Net genoeg om een sjaal in elkaar te flansen, dit keer wel met contrasterende fleece gezien ik het grijs een week eerder had opgemaakt.

Colsjaal

Blauw trekt altijd mijn aandacht en dat matcht met mijn ogen, daarmee.

Colsjaal

Het is een colsjaal, ik gebruikte de handleiding voor een haarband van Griet om het ding tegoei in mekaar te krijgen.

Colsjaal

Uitgetest en zacht en warm en zalig bevonden. Ik hou van restjes! (We vergeten de overlock die tegenwerkte, waardoor ik waarschijnlijk drie keer langer dan normaal aan de sjaal bezig was.)

Met dank aan de zus voor de laatste 3 foto’s.
Fleece en Tricot: Pauli
Paspel: Hexagoon

24 thoughts on “Over het huis van mijn zus en het extraatje voor mij.

 1. Tof deken! Gaat nog goed van pas komen!
  En handig als er nog een restje over is om iets leuks van te maken.
  Groetjes

 2. Lucky sister!

 3. Goede tip, een hele dikke tricot en dikke fleece is de code voor een WARM deken!
  Zalig mooi, bij die zetel!

 4. Gezellig, allemaal! (Behalve dat paspelen…)

 5. Blauw, dat is ook mijn favoriet. Om dezelfde redenen. Volgens mij delen wij een oogkleur. En een aversie voor zelfmaakpaspel.

 6. Echt een super mooie deken en sjaal om jaloers op te zijn.
  Mooi gemaakt.
  Liefs Francoise

 7. Heel mooi cadeau en ook een toffe sjaal! Knap gedaan.

 8. zo tof, gepind…om ooit ook eens te maken

 9. Een zus uit de duizend ben jij! Geniet maar lekker van je mooie, welverdiende sjaal.

 10. oh heel mooi dekentje!

 11. Man, stiekem een beetje jaloers op die sjaal… En dat deken, daar komt geen mens toch ooit nog onder uit?

 12. ooo! zon megadeken zou echt perfect zijn voor hier ook. op mijn todo lijst.
  :-)

 13. Schoon seg! Die print met die paspel is helemaal mijn ding!

 14. Mooie foto’s, die van u met de sjaal! Ik wil er ook zo één. En zo’n deken, uiteraard

 15. Oh zo’n mooie stof. Gelukzak die zus van u!

 16. Heel mooi!

 17. Missy N altijd goed voor mooie spullen! Uitzonderlijk kunnen we dit jaar hier ook een dekentje gebruiken, misschien moet ik dat maar eens maken, alhoewel het mogelijks over een week alweer gedaan is met het welkome koele weer :)

 18. Heel erg mooi,
  en een welverdiend extraatje voor jezelf!

 19. schooonnnnn…

 20. Fan van groooooote dekentjes. Maar nog meer van die sjaal!

 21. Wat een topcadeau. Zowel voor je zus als voor jezelf! Daar wil je toch nooit meer uitkomen.

 22. Och, wat heb jij een leuke blog zeg!!
  Liefs,
  Lola

Comments are closed.

%d bloggers like this: