Muesli à la Katrien.

Een recente omwenteling in mijn ontbijtroutine is er één die ik u niet wil onthouden, wegens extreem lekker en eens zo gezond. U aangeboden dankzij Katrien, ofte de vriendin die met afgrijzen vernam dat speculaaspasta tot mijn favorieten behoorde op dat moment van de dag dat ik de slaap nog uit mijn ogen moest wrijven. Vanaf dan begon haar missie om mij aan de muesli te krijgen, waar meer voor nodig was, dan alleen maar het recept. Ze kent mij gelukkig goed genoeg om te weten wat ik nodig had en zodus keerde ik enkele maanden geleden met een tupperware-potje muesli naar huis. Muesli à la Katrien. Ik liet het ding nog enkele dagen staan, want die rare rode bessen erin spraken mij weinig aan, maar ging dan toch maar overstag, en sindsdien. Sindsdien wordt de speculaaspasta slecht in mijn kast.

Als ik ergens enthousiast over ben, zal heel mijn omgeving het geweten hebben en bij deze jullie nu ook. Het is simpel, het is übergezond en je klinkt maar een beetje als een freak als je zegt dat je je muesli zelf maakt. In de oven.

Nodig:
500g havervlokken
Cashewnoten, hazelnoten en evt nog andere noten (bv. walnoten)
Pompoenpitjes
Lijnzaad, sesamzaad, chiazaad
1 appel
6 eetlepels ahornsiroop
Gojibessen (en evt. rozijnen)

Waar niet bij staat hoeveel, doe je dat op het zicht. Het steekt allemaal niet zo nauw, ziet u. Chiazaad en gojibessen zeggen u misschien weinig, daarom heb ik er in deze zin een linkje achter gestoken. Ik koop meestal alles bij de biowinkel.

IMG_2570 copy

IMG_2577 copy

IMG_2579 copy

IMG_2576 copy

IMG_2581 copy

Het klaarmaken is zo gebeurd. Verwarm je oven voor op 175°C.
Leg bakpapier op een bakplaat en meng hier de havervlokken, de noten en zaden onder elkaar. Niet denken dat je iets verkeerd doet: ja, het is een grote berg! De gojibessen (en evt rozijnen) hou je apart, die voeg je na het bakken toe.
Doe de appel in de blender of mix hem met de staafmixer tot mousse en meng dit onder de havervlokken, noten, zaadjes. Voor de krokant, verdeel je dan 6 eetlepels ahornsiroop (ook wel gekend als maple syrup, of esdoornsiroop) over je mengsel en meng alles nog eens goed door elkaar.

Bak dan 2 keer 15 minuten in de oven, tussenin goed mengen. (Zet de wekker, want een kwartier is rapper voorbij dan je denkt en noten zijn rapper aangebrand dan je denkt. Hou het goedje de eerste keer dus best goed in de gaten.)
Als het uit de oven komt kan je de gojibessen/rozijnen eronder mengen, goed laten afkoelen en dan kan je het 2 weken bewaren in een doos of blik. Mijnes is altijd al lang op voor die 2 weken gepasseerd zijn.

Je kan combineren met elke soort melk of yoghurt. Mijn favorieten zijn gewone melk, soyamelk of Griekse yoghurt.

IMG_2583 copy

Zet je wekker dan morgen 10 minuten later, want muesli en melk mengen gaat 10 keer sneller dan al dat boterhamgesmeer.
Smakelijk!

Recept: © Katrien :-)