Glittersweater.

Toen Julija’s Shop op Facebook hun nieuwe verzameling glitterstoffen aankondigde, was ik er als de kippen bij. Glitters spreken tot mijn verbeelding, altijd. En toen was er wel een idee, maar geen plan en nog minder een patroon. Het vervolg is bekend: de stof belandde in een hoekje en deed vrolijk mee met de winterslaap van mijn naaimachine.

Het plan was een sweater met een soort gedraaide kap zoals ik er één in mijn kast liggen heb van Maison Scotch. Kledingstukken overtekenen deed ik al eerder, maar hoe ik de gedraaide kap kon overtekenen was me een raadsel. Dat zijn de momenten waarop het Leuvens Stiksel goud waard is, daar is altijd wel iemand die wel de hersencellen heeft, die bij jezelf ontbreken. Riet hielp me uit de nood, begin maart was dat, ik keerde huiswaarts met het patroon voor de kap.
En ik legde alles weer in het hoekje.

Het duurde nog tot na dit project en het is ook eigenlijk dankzij dat slaapzakje dat de drang om te naaien en te creëeren weer volop aanwezig was, het enige wat nodig bleek was een lege zondag.

IMG_2732 copy

De kraag is mijn absolute favoriet van de hele trui.

IMG_2706 copy

En heel dichtbij op de tweede plaats: de binnenkant van de stof. Die grove ribbel maakte het onnodig om de kap van voering te voorzien. Zo’n stof is lastig te vinden, wie weet waar nog zoiets verkocht wordt, mag mij dat altijd laten weten. Pauli heeft niks, ik stelde de vraag daar al.

IMG_2731 copy

Het was de eerste keer dat ik nestelogen in rekbare stof zette (en eigenlijk ook nog maar de tweede keer tout court) en ik leerde: verstevig de stof met niet-rekbare vlieseline. Ik deed dat niet en de nestelogen vielen er gewoon terug uit. Nu zitten er 2 lagen vlieseline H250 achter en zitten ze stevig vast.

Als extraatje doorstikte ik alle naden langs de goede kant met een siersteek in cordonnet. Daardoor deed ik 3 keer langer over de trui, maar daar heb ik geen spijt van. (En dan heb ik het nog niet eens over mijn uitgebreide lostornsessies (siersteken laten zich niet gemakkelijk tornen) en mijn dubbel rondje Veritas wegens aankoop van het verkeerde wit.)

IMG_2721 copy

De boordband onderaan loopt niet helemaal rondomrond door, maar bestaat uit twee stukken die elkaar aan de zijkant een beetje overlappen.

IMG_2716 copy

De foto’s zijn gemaakt toen ik het slaapzakje op de gevoelige plaat ging vastleggen en wegens ongemakkelijkheid voor de camera en voor wat meer spontaniteit, nam ik het kindeke dat ik zo graag zie er even bij.

IMG_2067 copy

Zo ziet u ook nog eens mijn achterkant.

IMG_2772 copy

Ik weet dat het geen perfect fit is, maar het ding is zalig om te dragen en lekker warm. Frisse ochtenden en avonden mogen er van mij gerust nog een tijdje zijn!

IMG_2779 copy