Lua voor Juline.

Het liep wat mis, deze winter. Mijn naaimachine besloot tot een winterslaap en ik leek dat best te vinden. Ik weet niet waar de maanden naartoe zijn, maar het laatste naaisel dat geblogd werd, dateert van januari. Januari, mensen. Ik was het kwijt, helemaal. Razendsnel. Met de tijd in galop zijn we zonder meer drie maand verder. Maar zo snel als het verdween, zo snel was het terug, alles. Alles dankzij iemand die me bij de hand nam door een patroon richting mijn mailbox te katapulteren, waarna ik aan een gedreven zoektocht naar de juiste stof ging met een strakke deadline in de hand. Voor ik het wist botsten de nieuwe ideeën tegen elkaar in mijn hoofd en ik beloof plechtig dat u daar de komende weken resultaat van zal zien. Maar eerst en vooral: Lua!

In een opwelling meldde ik me als tester voor het nieuwe patroon van An van Straight Grain en dat impulsief gedrag werd beloond, want weinig later zat het patroon in mijn mailbox. Ik was al snel een baby en een stof verder, ware het niet dat die laatste vanuit Zwitserland moest komen. Het waren spannende dagen maar vertrouwen in de Zwitserse post mag er wezen, maandagochtend verstuurd en woensdag in mijn bus! Ik bestelde ze bij SnowflakesFabric, een vrij nieuw Etsy-winkeltje dat alle lof verdient voor haar service. Op zoek naar bijpassend katoen voor de voering, raakte ik bij Pauli niet voorbij het spons-rek. Spons is zacht en spons absorbeert zweet. Spons is dus voor zomerse, zwoele nachten en een bloot babyvelletje een ideale partner.

IMG_2688 copy

Juline is ondertussen 17 maanden en ik maakte de grootste maat (1-2 jaar). Hij is ruim, maar dat is goed want de zomer duurt nog lang en het kind kan groeien en bloeien zoveel ze wil.

IMG_2685 copy

 

Het patroon van de slaapzak is heel duidelijk, en zelfs met zorg voor het milieu getekend, want omdat voering, voor- en achterpand voor 3/4de identiek zijn (het onderste deel, dat is) hoef je dat maar één keer te printen en kleef je er gewoon telkens het juiste “bovenstukje” aan om je patroon over te nemen op de stof.

 

IMG_2680

 

Voor fourniturerij ging ik naar Hexagoon (ik weet, daar kan ik u niet meer mee verrassen). Straf toch, dat daar altijd perfecte knoopjes aanwezig zijn, al is het soms even zoeken. In de handleiding staat heel duidelijk uitgelegd hoe je de knoopjes vast kan naaien zodat ze nooit los kunnen komen (inslikgevaar en al, weet u wel).

 

IMG_2664

 

Waar de slaapzak werkelijk voor dient, kan ik u jammerlijk niet tonen. Het kind zat vol energie en wilde staan of kruipen. En in hoge nood ja, misschien ook even zitten.
IMG_2642 copy

Maar daar moet ik eerlijkheidshalve bij vermelden dat er zwaar entertainment bij nodig was en in deze fase is dat van Handjes draaien of Klap eens in de handjes.
IMG_2649

IMG_2615 copy

Wie nog zou twijfelen: het model is heel handig in gebruik, ik zag de mama de slaapzak aan- en uitdoen met dochterlief op de arm. De blinde rits in de zijnaad maakt dat je geen tijd moet verspillen aan doorlopende tekeningen. De uitleg in de handleiding is heel gedetailleerd met zeer duidelijke foto’s en moest de blinde rits afschrikken, laat het dan uw eerste zijn!

Voor meer informatie verwijs ik met veel liefde door naar de blog van Straight Grain. Met de code LUALAUNCH krijg je ook nog eens een dollar korting op de 6 die het al maar kost. 5 dollar ofte 3,6 euro, daar kunt ge niet voor sukkelen, gelijk ze zeggen.

 

Op een rij:
Stof voering: Pauli Leuven
Blinde rits: Veritas
Knoopjes en paspel: Hexagoon