Een stapel Renfrew Tops.

Wie enigszins aandachtig naar de foto’s van voorgaande post keek, herkende op de laatste foto misschien al het waanzinnig mooie stofje van Froy & Dind. Froy & Dind staat voor vrolijk biologisch katoen (meer daarover lees je op hun website) en vrolijk biologisch katoen, dat klinkt mij als muziek in de oren.

Dit stofje leek op mij te liggen wachten, toen ik een tijdje geleden passeerde bij de Stoffenkamer in Gent. Een couponneke van 90 cm, waar na het verknippen weinig van overbleef.

 

IMG_3924

 

Als patroon gebruikte ik de Renfrew top van Sewaholic Patterns (ik blogde daar al twee keer eerder over). Deze keer ging ik voor lange mouwen, een ronde (verhoogde) halslijn en boordjes aan de onderkant en de mouwen.

 

IMG_3925

 

Paniek sloeg toe, toen het ding in elkaar stak want ik was ervan overtuigd dat het teveel pyjama was. Na wat checken in de omgeving bleek die daar niet zo van overtuigd, en moest het wel zo zijn is diezelfde omgeving ondertussen wel gewend aan ik in pyjama want het zit met grote regelmaat rond mijn lijf.

 

IMG_3923

 

In plaats van een tshirt is het door de boordjes overal meer “een pulleke” geworden, maar dat geeft niet want ik hou van pullekes.

De foto’s zijn van de hand van mijn zus, daar in dat park in Colchester, en met instructies van mij. She did a great job!

 

IMG_3927

 

Niet alles wat ik naai verschijnt hier, maar dezer vond ik toch wel een reden om mijn bijeengenaaide Renfrew tops eens op een hoopje te leggen. Ze zijn blijkbaar met 10, ondertussen. De onderste 6 draag ik op de yogamat en zijn aan een tempo van 3 tot 5 yogalessen per week bijna tot op de draad versleten.

De wintertricot van Froy & Dind kocht ik bij Bambiblauw. Als ik al dacht dat de zomertricot van F&D zacht was, de wintertricot is als een babyvelletje.

 

IMG_6331

 

 

London baby!

Jullie hadden het nog te goed: in juni besloot ik last minute tot een tripje naar de zus die in Colchester woont, dat ongeveer een uurtje treinen vanaf Londen is. Omdat de zus nog met een deadline zat en Londen passeren zonder er vertoeven onoverkomelijk leek, deed ik dat: een dagje Londen. In mijn eentje. Ik ben een plantrekker, ik.

Ik stippelde in de Eurostar (ik ben ook een last-minute-plantrekker, ik) een route uit om zoveel mogelijk te doen op de weinige tijd die voor me lag. Dat begon met frisse lucht en veel zon, ‘s morgens in de vroegte bij Saint Pancras Station, waar de Eurostar arriveert. De buitenkant van het gebouw is naar adem happen en overweldigd zijn.

 

IMG_3751

 

Borough Market had ik niet gedaan twee jaar geleden dus daar begon ik. Gezelligheid troef, daar. Ik zou willen dat dat om mijn hoek was, helaas.

 

IMG_3773

 

IMG_3775

IMG_3778

 

Van daaruit slenterde ik wat rond, want het was niet ver van de plek waar ik zou slapen (ik boekte een kamer via Airbnb) en er moest wat tijd gedood tot ik mijn bagage mocht droppen. (Note to self: probeer daar de volgende keer sneller vanaf te raken en niet te denken: “ik neem toch weinig mee” want dat lukt nooit, nooit.)

 

IMG_3801

 

Londen is altijd keiveel Mind the gap between the train and the platform. ♥︎

 

IMG_3808
IMG_3811

 

 

Lunchen deed ik bij The Natural Kitchen op Marylebone High Street. Omdat dat er gezond en hip uitzag.

 

IMG_3814
IMG_3817

IMG_3818

 

Een beetje verder op die High Street strompelde ik een apotheek binnen, want op nieuwe sandalen aan een city trip beginnen: not a good idea. Compeed for the win, dat dan weer wel.

En dan deze gigant, daar zijn weinig woorden voor nodig, denk ik. Bij Liberty of London, daar voel ik me altijd een beetje zoals in Disneyland.

 

IMG_3819

IMG_3823

IMG_3825

IMG_3826

 

Nadien ging ik naar Covent Garden, waar ik wat rond bleef hangen, tot ik aan mijn avondprogramma kon beginnen. Covent Garden bulkt van de leuke winkels, zoals daar zijn: yoga- en andere sportklerenwinkel Lululemon Athletica. Belachelijk duur, dat allemaal, maar ook belachelijk mooi en belachelijk comfortabel en al. En ik werd er als een prinses behandeld, dat ook. Met een naambordje op mijn pashokje waarop stond “Nellah”. Ik durfde er net geen foto van maken.

En ook, met een quote in de etalage die me wel inspireert.

 

IMG_3831
Niet ver daar vandaan: Neal’s Yard. Een piepklein straatje dat ik nooit ontdekt had, had ik Pinterest niet gescand op must-do’s and -see’s in Londen.

 

IMG_3835

IMG_3839

 

In Covent Garden verveel je je nooit.

 

IMG_3843

IMG_3850

 

Eten: daar had ik lang over nagedacht. In uw eentje gaan eten, ziet ge, dat is gelijk mijn ding niet. Maar ik wilde wel graag iets fatsoenlijk eten. Toen bleek dat er een Jamie’s Italian in Covent Garden was, besloot ik daarheen te gaan. Twee jaar geleden ging ik er met mijn zus eten, tijdens onze city trip naar Cambridge en dat beviel. Ik ben geen Jamie Oliver-addict maar zijn Italiaanse restaurants zijn alleszins wel de moeite. De bediening onberispelijk en met de kaart voor mijn neus viel mijn blik meteen op wat er rechtsboven stond. Een hart voor veggie, dan zit ge ook direct in mijn hart. Ik koos voor vegetarische cannelloni met 3 verschillende vullingen, want op restaurant moet een mens altijd iets eten dat hij thuis niet zou maken.

IMG_3859

 

Daarna kwam waar ik enorm naar uitgekeken had en alle, maar echt alle verwachtingen werden ingelost. Binnen was fotograferen verboden, maar ik zweer u: ga daar zelf eens binnen. De musical van The Lion King was de allermooiste (en zeker niet de eerste) musical die ik in mijn hele leven zag. Gehuild mensen, ik heb gehuild, omdat ik nog nooit zoiets moois zag en hoorde. (En ook wel, omdat ik altijd huil bij the Lion King want het is wat verdrietig bij wijlen.)

 

IMG_3886

 

Over het algemeen ben ik nogal een vroege vogel, zeker op plekken die ik niet goed ken. Dus plande ik een yogales in bij Triyoga, een yogastudio waar ik goeie dingen over las. Iets beter had ik niet kunnen bedenken: dagen die met yoga starten kunnen niet meer mis gaan, na de les (om 8u30, terwijl de stad nog aan het ontwaken was) huppelde ik van contentement terug naar mijn kamer, met onderweg een kleine tussenstop voor een gezond ontbijtje.

 

IMG_3890

 

Dag 2 werd voor de rest een rustige dag. Wat rondhangen bij Primrose Hill, genieten van het zonnetje, een treinrit richting Colchester, ontmoeting met de zus, en dan een fietstochtje richting het idyllische Wivenhoe dat nog uitgestorvener leek dan het kleinste dorp in onze Westhoek, maar dan toch over een soortement van café bleek te beschikken dat open was, met warempel een terras aan het water.

 

IMG_3891B

 

Colchester is niet zo groot, maar wie van thrift stores houdt is er op de goeie plek. Ik heb niet eens geteld hoeveel we er deden. Ik besliste daar dat mijn nieuw appartement versierd moet worden met een vintage platenspeler. En dan ga ik platen shoppen in the UK.

 

IMG_3895

IMG_3896

 

De zus is, net als ik, ook nogal overtuigd van het belang van vegetarisch (en biologisch) eten, dus sleepte ze me ook mee naar de biowinkeltjes die Colchester rijk is. (Met op de foto de allerlekkerste biothee in my humble opinion.)

 

IMG_3910

 

Colchester beschikt over een soort Diagon Alley (voor de Harry Potter-insiders). Geen idee hoe die straat heet, maar 2 jaar geleden doopte ik de straat en onder ons begrijpen we wat we bedoelen. Daar is, voor de archieven, een piepklein winkeltje waar ambachtelijk fudge wordt bereid. Doet me eraan denken dat de zus een zakje mee moet brengen met Kerst.

 

IMG_3912

 

Die laatste dag, want de volgende ochtend vroeg al, vertrok ik weer richting Leuven (duty called) sloten we af in het park bij het kasteel van Colchester. Zonnestralen, wolken kijken, foto’s maken en een beetje lezen. De e-reader mensen, dat is echt de allerbeste uitvinding in de history of ever. Ik, het leeskindje, lees weer aan een tempo dat vertrouwd voelt.

 

IMG_3913

 

Met mijn welgemeende sorry voor het fotobombardement: ik kon niet kiezen.

U kan toch €1 missen, ja? Of een paar? Voor Annick for Kenya ♥︎!

Als er één goed doel is dat mijn liefde wegdraagt, is het wel Annick for Kenya. En als er één ding is waar u mij blij mee kan maken, dat is het door een heel klein steentje bij te dragen.

Voor wie een geheugen als een zeef heeft, of er gewoon nog niet bij was, twee jaar en een beetje geleden: op 14 april 2012 was er het magische en wondermooiste evenement Van Katoen. Van Katoen was handwerk voor bovenstaand goed doel en een succes dat voor 60.000 euro op de rekening van Annick for Kenya zorgde. Die centjes zijn goed besteed, en waren de bouwstenen van een naaischooltje in Kenya. Ik las nog eens terug wat ik toen schreef en het kwam allemaal terug, alles.

Mamasha heeft het met haar eigen ogen gezien en stampt nu alweer een geniaal idee uit de grond: een tombola met fantastische prijzen waarvoor u lotjes kan kopen vanaf €1 (dat is: €1/lotje, meerdere lotjes kopen is uiteraard toegestaan en geven u alleen maar meer kans op winst). Al die euro’s gaan rechtstreeks naar Annick for Kenya en €10.000 betekent al anderhalve waterput!

 

Dat steentje bijdragen is easypeasy en kan op 2 manieren:

1. U gaat vrijdag 19 september naar het stoffenspektakel in Gent en koopt daar live lotjes bij Mamasha. (U zal erover struikelen bij het binnenkomen.)

 

2. U kan – zoals ik – niet in Gent geraken nu vrijdag en koopt daarom – zoals ik – één of meerdere lotjes door geld te storten op rekeningnummer BE06 9730 2631 4922 met daarbij als mededeling: naam – telefoonnummer – prijs waarvoor je deelneemt.

 

De prijzen kan je hier tot in detail bekijken en zijn niet van de minste! Hier vind je alle informatie over hoe je juist kan duidelijk maken voor welke prijs je mee wil doen.

Doe dat storten alsjeblief nu, terwijl je dit leest, want na 17 september is het te laat. Alle stortingen die na 18 september op de rekening komen, kunnen ze niet meer verwerken wat de tombola betreft (maar zullen uiteraard wel goed besteed worden!)

Een Van Katoen staartje

 

 

Een Van Katoen staartje

 

Een Van Katoen staartje

 

Een Van Katoen staartje

 

 

Met eeuwige dankbaarheid en al. Spread the word!

Warme oortjes voor Sus en Pippa.

Fier was ik, dat ik al zaterdagavond om 21u30 klaar was terwijl de deadline zondagmiddag was. Ik probeer dat van mij af te schudden, al te strakke deadlines en het is wonderlijk maar het lukt tegenwoordig vaak en geeft een ongekende portie rust. Fier dus, ik.

Dat was, toen ik nog niet wist dat de fleece die ik kocht zó van mijn strijkijzer hield dat hij er letterlijk voor smolt. En fleece lostornen is niet grappig, duurt heel lang en nadien wacht u een half uur stofzuigen: een gewaarschuwd vrouw (of man) is er twee waard hee.

Normaal gezien koop ik dubbelzijdige microfleece, die niet smelt, maar gezien het feit dat die uitgeput was bij Pauli in de kleur die ik wilde, ging ik voor een langharige fleece die maar aan één kant bruikbaar is. Het is eens iets anders, zei hij nog, de meneer. Ik knikte.

Behalve bovenstaand incident verliep alles vlot. Handig voor babyborrels die een klein cadeautje behoeven. In mijn geval twee want Sus en Pippa kwamen met twee.

 

IMG_6298

 

Voor Sus, de vogeltjes van Atelier Brunette. Een restje stof waarvan ik u de rest nog toon, ergens in oktober geloof ik. Het was moeilijk, jongensstof vinden in mijn stoffenkast. Ze komt van Bambiblauw.

 

IMG_6308

 

Voor Pippa, Misty Blue van Liberty. Die kocht ik bij Liberty in Londen, twee jaar geleden. De stofjes voelen gelijkaardig aan en passen ook wel bij elkaar, hoop ik. Want elk hun eigen, zijn ze toch ook een beetje een geheel, die kinders.

 

IMG_6300

 

Het patroontje pinde ik een eeuwigheid geleden en met 5 keer stikken per mutsje zit het echt vliegensvlug in mekaar.

 

IMG_6313

 

 

Ik maakte maat 6-12 maanden voor twee kindjes die eind oktober 6 maanden worden. Hopelijk passen de mutsjes tegen dan mooi rond hun ubercute bolletje!

 

IMG_6314

 

Omdat zo op de groei, kon ik ze nog niet met muts en al voor mijn lens halen. Maar ik mocht wel iets gelijkaardig doen vier maanden geleden. Vanaf de geboorte kregen ze pilotenmutsjes op hun hoofdje en toen ik per ongeluk mijn camera eens bij had in hun aanwezigheid, kon ik mij natuurlijk niet inhouden.

 

IMG_3299 copy

 

Daarom, met mutsjes in pilotenstijl kon ik zonder twijfel niks mis doen.

 

Groei en bloei! Lieve lieve Sus en Pippa ♡.

 

Sailboat Skirt van Oliver + s

Dat de blog stil lag, wil niet zeggen dat de naaimachine dat ook deed. Het was Tweede Pinksterdag en ik wilde tegen ‘s avonds een klein cadeautje in handen hebben. Met alle winkels gesloten moest ik dus roeien met wat ik in huis had. Zo vond ik, al voor eeuwig tussen mijn patronen: de sailboat skirt van Oliver + s. Een paar lapjes stof, wat knoopjes en een stukje elastiek verder, kon ik aan de slag.

 

IMG_6275

 

Ik maakte maat 2T voor ondertussen tweeëntwintigmaander Flore. Perfect fit!

 

IMG_6288

 

De eekhoorntjes zijn van Kokka en u welbekend, de origamivogeltjes van Atelier Brunette en u welbekend. Beiden kocht ik bij Bambiblauw. De knoopjes komen uit de schattenkast die ik van mijn oma mocht erven.

Het is een vrij recht rokje voor zo’n klein kindje, maar dat mag wel eens, tussen al het rimpelgeweld voor peuters, nee?
Om toch wat ruimte te geven, is achteraan een kleine stolpplooi voorzien. Het patroon voorziet een gewone elastiek, maar zonder kind voorhanden vond ik het nogal moeilijk inschatten dus voorzag ik een knoopsgatenelastiek.

IMG_6291

 

Wie ooit twijfelt om een patroontje te kopen van Oliver + s: niet nodig! Er is telkens een uitgebreide handleiding voorzien waarbij elke stap onder begeleiding van duidelijke tekeningen wordt uitgelegd. Ik ben fan, zeer.

 

IMG_6284

 

Een jaar geleden kroop Flore al eens voor mijn lens, wel een uur en ongeveer 200 foto’s lang. Toen was ze zich nergens van bewust, nu stond daar een giechelige peuter die het, in de vijf minuten dat ik 18 foto’s mocht maken, vijf keer schaterlachend op een lopen zette. De foto’s zijn dus eerder toevalstreffers.

IMG_6279

 

 

Maar de ogen, de ogen heeft ze nog altijd.

 

IMG_6282

 

 

Verhuizen maal twee.

De pauze is voorbij. Toen ze begon had ik geen idee, maar kijk, bij een nieuw begin hoort blijkbaar een nieuwe blog. Zoals menig blogger botste ik voortdurend tegen de muren van de veel te kleine kamer die Blogger groot of klein is. Ik wilde meer mogelijkheden en had daar een zeer concreet idee over. Na advies van Kathleen van Verbeelding was snel beslist dat WordPress mijn nieuwe thuis zou worden, met een eigen url: www.missyn.be! Degene die via bloglovin volgen zou ik mee moeten hebben, de rest volgt hopelijk ook. Maar: blij! Ik ben blij.

De overstap was meer werk dan ik dacht, of verwachtte en laat verzekers nog ruimte voor verbetering, maar langer zwijgen lukt niet meer.

Verhuizen maal twee, want over een tijdje wordt hier verhuisd in de meest concrete vorm van verhuizen die inbeeldbaar is. Na zoveel jaar huren was het tijd om te kopen. Dus liet ik slaap, droomde weg, woonde al op tien verschillende plaatsen en vond, net toen ik dacht dat het nooit nog wat zou worden, een droomappartement. Dat het nieuwbouw is, is geweldig. Dat het nieuwbouw is, is enerverend. Ze zeggen dat het klaar zal zijn, ik hoop dat het klaar zal zijn.

Op 1 augustus was onderstaande de toestand (slechte iPad-foto) en zou het in oktober klaar zijn. Eind november vlieg ik uit mijn huurappartement, wat dus wel wat reserve geeft, maar toch enigszins voor stress in hoofd en lijf zorgt.

IMG_8942

Sinds de beslissing viel ga ik volledig loos op mijn Pinterest-bord. Wie nog geniale tips of ideeën heeft: hieronder graag en anders op nele@missyn.be.
Met veel dank!

En dan ga ik nu een beetje hopen dat jullie er ook nog zijn.

%d bloggers like this: