Een stapel Renfrew Tops.

Wie enigszins aandachtig naar de foto’s van voorgaande post keek, herkende op de laatste foto misschien al het waanzinnig mooie stofje van Froy & Dind. Froy & Dind staat voor vrolijk biologisch katoen (meer daarover lees je op hun website) en vrolijk biologisch katoen, dat klinkt mij als muziek in de oren.

Dit stofje leek op mij te liggen wachten, toen ik een tijdje geleden passeerde bij de Stoffenkamer in Gent. Een couponneke van 90 cm, waar na het verknippen weinig van overbleef.

 

IMG_3924

 

Als patroon gebruikte ik de Renfrew top van Sewaholic Patterns (ik blogde daar al twee keer eerder over). Deze keer ging ik voor lange mouwen, een ronde (verhoogde) halslijn en boordjes aan de onderkant en de mouwen.

 

IMG_3925

 

Paniek sloeg toe, toen het ding in elkaar stak want ik was ervan overtuigd dat het teveel pyjama was. Na wat checken in de omgeving bleek die daar niet zo van overtuigd, en moest het wel zo zijn is diezelfde omgeving ondertussen wel gewend aan ik in pyjama want het zit met grote regelmaat rond mijn lijf.

 

IMG_3923

 

In plaats van een tshirt is het door de boordjes overal meer “een pulleke” geworden, maar dat geeft niet want ik hou van pullekes.

De foto’s zijn van de hand van mijn zus, daar in dat park in Colchester, en met instructies van mij. She did a great job!

 

IMG_3927

 

Niet alles wat ik naai verschijnt hier, maar dezer vond ik toch wel een reden om mijn bijeengenaaide Renfrew tops eens op een hoopje te leggen. Ze zijn blijkbaar met 10, ondertussen. De onderste 6 draag ik op de yogamat en zijn aan een tempo van 3 tot 5 yogalessen per week bijna tot op de draad versleten.

De wintertricot van Froy & Dind kocht ik bij Bambiblauw. Als ik al dacht dat de zomertricot van F&D zacht was, de wintertricot is als een babyvelletje.

 

IMG_6331

 

 

9 thoughts on “Een stapel Renfrew Tops.

    1. Klein, vooral ;-). De 3 onderste haalde ik uit 65 cm. Maar dat is dan zonder boordbanden, mouwen en zoom gewoon omzomen dus.

  1. Froy and dind is zo’n schoon merk! Hun eigen kledij is al mooi, hun stoffen zijn inderdaad zalig. En als je dan nog eens je eigen kledij kan maken met hun stoffen lijkt me dat meer dan ideaal! Zalig gemaakt ziet er heerlijk uit om te dragen! En zeker geen pyjama gevoel hoor.. eerder een jaloers gevoel, een ik-wil-dat-ook gevoel!

  2. Dat vind ik nu echt een supermooie top! Niks pyjama aan, hoor, volgens mij! En is een heel mooi tricotje ook.

Comments are closed.