London baby!

Jullie hadden het nog te goed: in juni besloot ik last minute tot een tripje naar de zus die in Colchester woont, dat ongeveer een uurtje treinen vanaf Londen is. Omdat de zus nog met een deadline zat en Londen passeren zonder er vertoeven onoverkomelijk leek, deed ik dat: een dagje Londen. In mijn eentje. Ik ben een plantrekker, ik.

Ik stippelde in de Eurostar (ik ben ook een last-minute-plantrekker, ik) een route uit om zoveel mogelijk te doen op de weinige tijd die voor me lag. Dat begon met frisse lucht en veel zon, ‘s morgens in de vroegte bij Saint Pancras Station, waar de Eurostar arriveert. De buitenkant van het gebouw is naar adem happen en overweldigd zijn.

 

IMG_3751

 

Borough Market had ik niet gedaan twee jaar geleden dus daar begon ik. Gezelligheid troef, daar. Ik zou willen dat dat om mijn hoek was, helaas.

 

IMG_3773

 

IMG_3775

IMG_3778

 

Van daaruit slenterde ik wat rond, want het was niet ver van de plek waar ik zou slapen (ik boekte een kamer via Airbnb) en er moest wat tijd gedood tot ik mijn bagage mocht droppen. (Note to self: probeer daar de volgende keer sneller vanaf te raken en niet te denken: “ik neem toch weinig mee” want dat lukt nooit, nooit.)

 

IMG_3801

 

Londen is altijd keiveel Mind the gap between the train and the platform. ♥︎

 

IMG_3808
IMG_3811

 

 

Lunchen deed ik bij The Natural Kitchen op Marylebone High Street. Omdat dat er gezond en hip uitzag.

 

IMG_3814
IMG_3817

IMG_3818

 

Een beetje verder op die High Street strompelde ik een apotheek binnen, want op nieuwe sandalen aan een city trip beginnen: not a good idea. Compeed for the win, dat dan weer wel.

En dan deze gigant, daar zijn weinig woorden voor nodig, denk ik. Bij Liberty of London, daar voel ik me altijd een beetje zoals in Disneyland.

 

IMG_3819

IMG_3823

IMG_3825

IMG_3826

 

Nadien ging ik naar Covent Garden, waar ik wat rond bleef hangen, tot ik aan mijn avondprogramma kon beginnen. Covent Garden bulkt van de leuke winkels, zoals daar zijn: yoga- en andere sportklerenwinkel Lululemon Athletica. Belachelijk duur, dat allemaal, maar ook belachelijk mooi en belachelijk comfortabel en al. En ik werd er als een prinses behandeld, dat ook. Met een naambordje op mijn pashokje waarop stond “Nellah”. Ik durfde er net geen foto van maken.

En ook, met een quote in de etalage die me wel inspireert.

 

IMG_3831
Niet ver daar vandaan: Neal’s Yard. Een piepklein straatje dat ik nooit ontdekt had, had ik Pinterest niet gescand op must-do’s and -see’s in Londen.

 

IMG_3835

IMG_3839

 

In Covent Garden verveel je je nooit.

 

IMG_3843

IMG_3850

 

Eten: daar had ik lang over nagedacht. In uw eentje gaan eten, ziet ge, dat is gelijk mijn ding niet. Maar ik wilde wel graag iets fatsoenlijk eten. Toen bleek dat er een Jamie’s Italian in Covent Garden was, besloot ik daarheen te gaan. Twee jaar geleden ging ik er met mijn zus eten, tijdens onze city trip naar Cambridge en dat beviel. Ik ben geen Jamie Oliver-addict maar zijn Italiaanse restaurants zijn alleszins wel de moeite. De bediening onberispelijk en met de kaart voor mijn neus viel mijn blik meteen op wat er rechtsboven stond. Een hart voor veggie, dan zit ge ook direct in mijn hart. Ik koos voor vegetarische cannelloni met 3 verschillende vullingen, want op restaurant moet een mens altijd iets eten dat hij thuis niet zou maken.

IMG_3859

 

Daarna kwam waar ik enorm naar uitgekeken had en alle, maar echt alle verwachtingen werden ingelost. Binnen was fotograferen verboden, maar ik zweer u: ga daar zelf eens binnen. De musical van The Lion King was de allermooiste (en zeker niet de eerste) musical die ik in mijn hele leven zag. Gehuild mensen, ik heb gehuild, omdat ik nog nooit zoiets moois zag en hoorde. (En ook wel, omdat ik altijd huil bij the Lion King want het is wat verdrietig bij wijlen.)

 

IMG_3886

 

Over het algemeen ben ik nogal een vroege vogel, zeker op plekken die ik niet goed ken. Dus plande ik een yogales in bij Triyoga, een yogastudio waar ik goeie dingen over las. Iets beter had ik niet kunnen bedenken: dagen die met yoga starten kunnen niet meer mis gaan, na de les (om 8u30, terwijl de stad nog aan het ontwaken was) huppelde ik van contentement terug naar mijn kamer, met onderweg een kleine tussenstop voor een gezond ontbijtje.

 

IMG_3890

 

Dag 2 werd voor de rest een rustige dag. Wat rondhangen bij Primrose Hill, genieten van het zonnetje, een treinrit richting Colchester, ontmoeting met de zus, en dan een fietstochtje richting het idyllische Wivenhoe dat nog uitgestorvener leek dan het kleinste dorp in onze Westhoek, maar dan toch over een soortement van café bleek te beschikken dat open was, met warempel een terras aan het water.

 

IMG_3891B

 

Colchester is niet zo groot, maar wie van thrift stores houdt is er op de goeie plek. Ik heb niet eens geteld hoeveel we er deden. Ik besliste daar dat mijn nieuw appartement versierd moet worden met een vintage platenspeler. En dan ga ik platen shoppen in the UK.

 

IMG_3895

IMG_3896

 

De zus is, net als ik, ook nogal overtuigd van het belang van vegetarisch (en biologisch) eten, dus sleepte ze me ook mee naar de biowinkeltjes die Colchester rijk is. (Met op de foto de allerlekkerste biothee in my humble opinion.)

 

IMG_3910

 

Colchester beschikt over een soort Diagon Alley (voor de Harry Potter-insiders). Geen idee hoe die straat heet, maar 2 jaar geleden doopte ik de straat en onder ons begrijpen we wat we bedoelen. Daar is, voor de archieven, een piepklein winkeltje waar ambachtelijk fudge wordt bereid. Doet me eraan denken dat de zus een zakje mee moet brengen met Kerst.

 

IMG_3912

 

Die laatste dag, want de volgende ochtend vroeg al, vertrok ik weer richting Leuven (duty called) sloten we af in het park bij het kasteel van Colchester. Zonnestralen, wolken kijken, foto’s maken en een beetje lezen. De e-reader mensen, dat is echt de allerbeste uitvinding in de history of ever. Ik, het leeskindje, lees weer aan een tempo dat vertrouwd voelt.

 

IMG_3913

 

Met mijn welgemeende sorry voor het fotobombardement: ik kon niet kiezen.