Sailboat Skirt van Oliver + s

Dat de blog stil lag, wil niet zeggen dat de naaimachine dat ook deed. Het was Tweede Pinksterdag en ik wilde tegen ‘s avonds een klein cadeautje in handen hebben. Met alle winkels gesloten moest ik dus roeien met wat ik in huis had. Zo vond ik, al voor eeuwig tussen mijn patronen: de sailboat skirt van Oliver + s. Een paar lapjes stof, wat knoopjes en een stukje elastiek verder, kon ik aan de slag.

 

IMG_6275

 

Ik maakte maat 2T voor ondertussen tweeëntwintigmaander Flore. Perfect fit!

 

IMG_6288

 

De eekhoorntjes zijn van Kokka en u welbekend, de origamivogeltjes van Atelier Brunette en u welbekend. Beiden kocht ik bij Bambiblauw. De knoopjes komen uit de schattenkast die ik van mijn oma mocht erven.

Het is een vrij recht rokje voor zo’n klein kindje, maar dat mag wel eens, tussen al het rimpelgeweld voor peuters, nee?
Om toch wat ruimte te geven, is achteraan een kleine stolpplooi voorzien. Het patroon voorziet een gewone elastiek, maar zonder kind voorhanden vond ik het nogal moeilijk inschatten dus voorzag ik een knoopsgatenelastiek.

IMG_6291

 

Wie ooit twijfelt om een patroontje te kopen van Oliver + s: niet nodig! Er is telkens een uitgebreide handleiding voorzien waarbij elke stap onder begeleiding van duidelijke tekeningen wordt uitgelegd. Ik ben fan, zeer.

 

IMG_6284

 

Een jaar geleden kroop Flore al eens voor mijn lens, wel een uur en ongeveer 200 foto’s lang. Toen was ze zich nergens van bewust, nu stond daar een giechelige peuter die het, in de vijf minuten dat ik 18 foto’s mocht maken, vijf keer schaterlachend op een lopen zette. De foto’s zijn dus eerder toevalstreffers.

IMG_6279

 

 

Maar de ogen, de ogen heeft ze nog altijd.

 

IMG_6282