Warme oortjes voor Sus en Pippa.

Fier was ik, dat ik al zaterdagavond om 21u30 klaar was terwijl de deadline zondagmiddag was. Ik probeer dat van mij af te schudden, al te strakke deadlines en het is wonderlijk maar het lukt tegenwoordig vaak en geeft een ongekende portie rust. Fier dus, ik.

Dat was, toen ik nog niet wist dat de fleece die ik kocht zó van mijn strijkijzer hield dat hij er letterlijk voor smolt. En fleece lostornen is niet grappig, duurt heel lang en nadien wacht u een half uur stofzuigen: een gewaarschuwd vrouw (of man) is er twee waard hee.

Normaal gezien koop ik dubbelzijdige microfleece, die niet smelt, maar gezien het feit dat die uitgeput was bij Pauli in de kleur die ik wilde, ging ik voor een langharige fleece die maar aan één kant bruikbaar is. Het is eens iets anders, zei hij nog, de meneer. Ik knikte.

Behalve bovenstaand incident verliep alles vlot. Handig voor babyborrels die een klein cadeautje behoeven. In mijn geval twee want Sus en Pippa kwamen met twee.

 

IMG_6298

 

Voor Sus, de vogeltjes van Atelier Brunette. Een restje stof waarvan ik u de rest nog toon, ergens in oktober geloof ik. Het was moeilijk, jongensstof vinden in mijn stoffenkast. Ze komt van Bambiblauw.

 

IMG_6308

 

Voor Pippa, Misty Blue van Liberty. Die kocht ik bij Liberty in Londen, twee jaar geleden. De stofjes voelen gelijkaardig aan en passen ook wel bij elkaar, hoop ik. Want elk hun eigen, zijn ze toch ook een beetje een geheel, die kinders.

 

IMG_6300

 

Het patroontje pinde ik een eeuwigheid geleden en met 5 keer stikken per mutsje zit het echt vliegensvlug in mekaar.

 

IMG_6313

 

 

Ik maakte maat 6-12 maanden voor twee kindjes die eind oktober 6 maanden worden. Hopelijk passen de mutsjes tegen dan mooi rond hun ubercute bolletje!

 

IMG_6314

 

Omdat zo op de groei, kon ik ze nog niet met muts en al voor mijn lens halen. Maar ik mocht wel iets gelijkaardig doen vier maanden geleden. Vanaf de geboorte kregen ze pilotenmutsjes op hun hoofdje en toen ik per ongeluk mijn camera eens bij had in hun aanwezigheid, kon ik mij natuurlijk niet inhouden.

 

IMG_3299 copy

 

Daarom, met mutsjes in pilotenstijl kon ik zonder twijfel niks mis doen.

 

Groei en bloei! Lieve lieve Sus en Pippa ♡.