Ik heb een terras!

Mijn omgeving zit vol met pessimisten en enkele alsof-optimisten, dat zijn zij, die na eerst diep zuchten met onmiskenbaar bakken ongeloofwaardigheid in hun stem, zeggen: “het zal allemaal wel in orde komen”. Met die eerste doe ik de laatste tijd “vrolijk” mee: ik trek een pruillip als iemand naar mijn appartement vraagt (weet u nog?), zeg dat het niet vooruit gaat en dat ik er geen vertrouwen in heb.

De binnenmuren werden een symbool, mijn eerste antwoord op voorgaande vraag was steevast: er zijn nog geeneens binnenmuren! En dat wekte zelfs een maand geleden al massa’s wantrouwen bij mijn omstanders (kan je dat supporters noemen, als ze alleen maar hun wenkbrauwen fronsen en met hun hoofd schudden nadat ik zulks zeg?)

 

De binnenmuren waren er vandaag nog steeds niet. Een verhaal over de badkamer en het verleggen van buizen door de loodgieter en gedoe volgde. Maar mijn terras is er. En het is mooi en groot en van hout.

 

IMG_6445

 

Wij waren daar toen de zon al een beetje ging slapen en veel grijze wolken het licht om zeep hielpen en dan deed ik nog iets met photoshop waardoor de foto helemaal fake lijkt, maar het is toch echt. Ik stond op mijn terras, vandaag.

 

terras copy

 

Memoires die neergeschreven moesten, dus deed ik dat. En u op de hoogte en dat de tijd maar wat vliegt, nu, want het potje met geduld is hier zo leeg als maar kan.

11 thoughts on “Ik heb een terras!

 1. An

  Wat een schoon uitzicht seg! Dat is dat beetje extra geduld vast wel waard! Komt goed, echtigentechtigentechtig! X

  • Nele

   Ja, boven mijn rechterhand zie je als je goed kijkt de Nekkerhallen. Stoffenspektakel Mechelen kan dus binnenkort in combi met koffie bij mij. Of thee. ;-)

   • Annick Claessens

    @An en Nele: dat terras nodigt idd vooral uit om ingewijd te worden want n terras us pas écht een terras als je er mensen op kan ontvangen. Om binnenmuren geven we niet :)

 2. maaike

  Ahja, bouwen en verbouwen, daar horen die dingen bij, had niemand je dat verteld? :-)
  Maar he, het komt a-l-t-i-jd goed, alleen wat geduld nodig.

  Ik zie jou daar anders als wel al met je hoofd ondersteboven op een kussen staan, op dat prachtig terras!
  Komt goed jong, echt!
  En dan drinken we bubbels, en eten we hapjes!!

  Happy 30 trouwens ook xxx

 3. Kir

  Muren zijn zo overroepen. Een terras dat is wat telt!

 4. Barbara

  Klinkt herkenbaar, dat van die ‘supporters’. Hier een oude woning gekocht waar meer werk aan was dan gedacht, en ook vaak zulke blikken en zuchten en vragen gekregen. Maar het is allemaal in orde gekomen en aan het komen, en zo gaat het altijd: alles komt altijd in orde!! Hopelijk geeft dit fantastische terras je alleszins al heel veel goeie moed!!

 5. Wie heeft er nood aan binnenmuren als je zo’n mooi uitzicht hebt op je terras

 6. Super, zo zie je echt dat het vooruitgaat! Spannend!
  FYI: ff reclame maken voor mijne superhubby: hij maakt oa balustrades, moest je daar nog iemand voor zoeken mag je altijd eens foto’s vragen ;)

 7. Oh maar dat komt goed! Binnenmuren zijn zo overrated

 8. Woow, een supermooi terras!
  Een mooie troost voor al de rest, die ongetwijfeld ook zal volgen, zeker weten!
  Veel succes nog!

 9. maar dan komt gij achter “mijnen” hoek wonen :-)

  wij zijn in onze nieuwbouw gegaan zonder aangesloten wc, zonder wasbak, zonder keuken, zonder douche of bad, maar met binnenmuren….ne mens overleeft dat allemaal en nu enkele maanden later is die misere zo goed als vergeten en getransformeerd in anekdotes :-)

Comments are closed.

%d bloggers like this: