Zo geknipt, getest, goedgekeurd!

Twee jaar geleden had ik u ongelovig aangekeken, maar nu reserveer ik zomer 2016 alvast voor Zo geknipt! 3. Wat toen ondenkbaar leek, leek nu heel gewoon: een zomer overspoeld met één voor één nieuwe ideeën voor een nieuw boek. Met een beetje vernieuwing in het team, krijgt Zo Geknipt! een meer dan waardige opvolger. Riet, Lies en Kir hebben met liefde veel van hun vrije tijd opgeofferd om u van vers voer voor uw naaimachine te voorzien.

 

Mijn naaimachine gaat de laatste tijd wel vaker voor onbepaalde periode in staking, maar weer als tester mogen optreden voor deze literaire hoogstaanderij deed me snel het stof wegblazen van dat ding. We spreken eind juni met op dat moment dicht bij mij een buikbaby die toen nog 4 weken te gaan had (en uiteindelijk voor meer dan 5 weken koos).

De slaapzak die in het boek als één van de laatste projecten (want bij wijlen nogal complex) staat, zagen jullie vorige week elders ook al verschijnen. De kleinste maat daarvan is pasgeborenheid, ideaal als kraamcadeau. Eén van de testacties waar ik medeplichtig aan ben, was met dit maatje binnenvallen op de materniteit bij een collega die nog geen 24u bevallen was, om het slaapzakje te passen en dan vrolijk vast te stellen dat een brokje van 3,7 kilo er vlotjes in past met ruimte tot groeien.

 

De buikbaby waarvoor ik een slaapzakje zou maken hield zijn of haar geslacht geheim, dus was unisex de opdracht. Madame Hexagoon heeft me daar een handje bij geholpen, moet gezegd. En goed ook, moet gezegd.

 

IMG_3938

 

Ziet, de genialiteit van dit project bevindt zich in de manier waarop de slaapzak open en dicht kan. De rits kan open zonder dat je kindje afkoelt bij nachtelijke verpamperarij. Vooral de eerste maanden lijkt me dat een interessant gegeven.

 

slaapzak

 

 

Voor de voering koos ik voor dunne sweaterstof. Ik deed dat eerder en in een ver verleden en dat beviel. Pauli bleek over exact de juiste kleur te beschikken: die zwaluwtjes hebben namelijk okergele bekjes. Rekbare stof combineren met stof die dat niet doet, gebiedt wel tot gebruik van een boventransportvoet: het is maar dat u er niet onbezonnen aan begint.

 

IMG_3947

 

Het bovenstukje van de slaapzak sluit met enkele drukknopen. Ik probeerde eens iets nieuws, want hoewel het kamsnaps lijken, zijn ze het niet. Ik vond bij Veritas prymdrukknopen in alle kleuren van de regenboog en deed een gewaagde maar -denk ik- geslaagde test. Nieuw gaan ze wat stroef maar al na enkele keren open en dicht ging het veel vlotter.

 

IMG_3945

 

Met paspel, altijd met paspel mensen.

Wat ook kan is gebruik van verschillende stofjes (bij de schouders, aan de ritsstroken…) maar ik vond: less is more. Ik hou van eenvoud, meer en meer.

 

IMG_3940

 

Moet ik u de zwaluwen nog voorstellen? Het is Atelier Brunette.

 

Wie goed kijkt, ziet. Niet deze, maar een exacte kopie hiervan belandde in het boek. Bleek dat mijn stofkeuze helemaal matchte met het kleurenpalet van het boek. En dus deed ik van take two, enkele maten groter en met veel meer vlotheid dan exemplaar 1. Want toegegeven: op sommige punten heb ik bijna mijn hoofd gebroken, de eerste keer. Als mijn tip geef ik u, en onthoud goed: probeer niet zelf na denken, dat deed Riet al voor u, gewoon doen wat ze schrijft en alles komt goed. Logica moet er niet altijd zijn.

De cover van het boek kent u al.

Cover_zo geknipt2.pdf

 

 

Mijn slaapzak wordt in het boek gedragen door Free. Free is ondertussen een eigenzinnige peuter die alle grenzen van schattigheid overschrijdt. Ik mag u zomaar laten meekijken, in primeur. Alle foto’s op en in het boek zijn van Yves Schepers. Als u eens een sympathieke fotograaf zoekt, de Zo geknipters hebben hem voor u gevonden!

 

IM1_9369

 

 

 

 

 

 

Untitled

 

Wil je het boek zo snel mogelijk in huis, lees dan de blog van Riet of Lies eens goed door, je vindt er alle info!

En kom hier morgen eens terug: ik mag dan iets keitof doen en het heeft te maken met het boek en met u. Met u!

 

Proficiat Lies, Kir, Riet! Ik ben fier op jullie :-).