Zo geknipt, getest, goedgekeurd!

Twee jaar geleden had ik u ongelovig aangekeken, maar nu reserveer ik zomer 2016 alvast voor Zo geknipt! 3. Wat toen ondenkbaar leek, leek nu heel gewoon: een zomer overspoeld met één voor één nieuwe ideeën voor een nieuw boek. Met een beetje vernieuwing in het team, krijgt Zo Geknipt! een meer dan waardige opvolger. Riet, Lies en Kir hebben met liefde veel van hun vrije tijd opgeofferd om u van vers voer voor uw naaimachine te voorzien.

 

Mijn naaimachine gaat de laatste tijd wel vaker voor onbepaalde periode in staking, maar weer als tester mogen optreden voor deze literaire hoogstaanderij deed me snel het stof wegblazen van dat ding. We spreken eind juni met op dat moment dicht bij mij een buikbaby die toen nog 4 weken te gaan had (en uiteindelijk voor meer dan 5 weken koos).

De slaapzak die in het boek als één van de laatste projecten (want bij wijlen nogal complex) staat, zagen jullie vorige week elders ook al verschijnen. De kleinste maat daarvan is pasgeborenheid, ideaal als kraamcadeau. Eén van de testacties waar ik medeplichtig aan ben, was met dit maatje binnenvallen op de materniteit bij een collega die nog geen 24u bevallen was, om het slaapzakje te passen en dan vrolijk vast te stellen dat een brokje van 3,7 kilo er vlotjes in past met ruimte tot groeien.

 

De buikbaby waarvoor ik een slaapzakje zou maken hield zijn of haar geslacht geheim, dus was unisex de opdracht. Madame Hexagoon heeft me daar een handje bij geholpen, moet gezegd. En goed ook, moet gezegd.

 

IMG_3938

 

Ziet, de genialiteit van dit project bevindt zich in de manier waarop de slaapzak open en dicht kan. De rits kan open zonder dat je kindje afkoelt bij nachtelijke verpamperarij. Vooral de eerste maanden lijkt me dat een interessant gegeven.

 

slaapzak

 

 

Voor de voering koos ik voor dunne sweaterstof. Ik deed dat eerder en in een ver verleden en dat beviel. Pauli bleek over exact de juiste kleur te beschikken: die zwaluwtjes hebben namelijk okergele bekjes. Rekbare stof combineren met stof die dat niet doet, gebiedt wel tot gebruik van een boventransportvoet: het is maar dat u er niet onbezonnen aan begint.

 

IMG_3947

 

Het bovenstukje van de slaapzak sluit met enkele drukknopen. Ik probeerde eens iets nieuws, want hoewel het kamsnaps lijken, zijn ze het niet. Ik vond bij Veritas prymdrukknopen in alle kleuren van de regenboog en deed een gewaagde maar -denk ik- geslaagde test. Nieuw gaan ze wat stroef maar al na enkele keren open en dicht ging het veel vlotter.

 

IMG_3945

 

Met paspel, altijd met paspel mensen.

Wat ook kan is gebruik van verschillende stofjes (bij de schouders, aan de ritsstroken…) maar ik vond: less is more. Ik hou van eenvoud, meer en meer.

 

IMG_3940

 

Moet ik u de zwaluwen nog voorstellen? Het is Atelier Brunette.

 

Wie goed kijkt, ziet. Niet deze, maar een exacte kopie hiervan belandde in het boek. Bleek dat mijn stofkeuze helemaal matchte met het kleurenpalet van het boek. En dus deed ik van take two, enkele maten groter en met veel meer vlotheid dan exemplaar 1. Want toegegeven: op sommige punten heb ik bijna mijn hoofd gebroken, de eerste keer. Als mijn tip geef ik u, en onthoud goed: probeer niet zelf na denken, dat deed Riet al voor u, gewoon doen wat ze schrijft en alles komt goed. Logica moet er niet altijd zijn.

De cover van het boek kent u al.

Cover_zo geknipt2.pdf

 

 

Mijn slaapzak wordt in het boek gedragen door Free. Free is ondertussen een eigenzinnige peuter die alle grenzen van schattigheid overschrijdt. Ik mag u zomaar laten meekijken, in primeur. Alle foto’s op en in het boek zijn van Yves Schepers. Als u eens een sympathieke fotograaf zoekt, de Zo geknipters hebben hem voor u gevonden!

 

IM1_9369

 

 

 

 

 

 

Untitled

 

Wil je het boek zo snel mogelijk in huis, lees dan de blog van Riet of Lies eens goed door, je vindt er alle info!

En kom hier morgen eens terug: ik mag dan iets keitof doen en het heeft te maken met het boek en met u. Met u!

 

Proficiat Lies, Kir, Riet! Ik ben fier op jullie :-).

28 thoughts on “Zo geknipt, getest, goedgekeurd!

 1. Nele

  Wat een ontzettend mooie slaapzak!

 2. Griet De Smedt

  Deze is prachtig!

 3. Kers op de taart, Nele, heel knap!

 4. Nathalie

  Zalige slaapzak, super stofkeuze. Ik kan niet wachten om zelf zo’n slaapzakken te maken, want ik moet nog een paar kraamkadootjes uit mijn machine toveren :)

 5. OMG! Een geweldige slaapzak, inderdaad! En die felblauwe kijkers van Free zouden ook perfect passen op de cover! Wat een schattigheid! Ik kijk al uit naar dat boek!

 6. Lynn

  Fan!

 7. Heel, heel, héél mooi!

 8. Wauw, jij maakte ook een geweldig mooi exemplaar! Met weer alom ook prachtige foto’s …
  En inderdaad, niet denken en gewoon doen: de handleiding leid je vanzelf naar een geweldig resultaat. Een helder hoofd is wel aangeraden, anders ben je er dubbel zo lang mee bezig ;-)

 9. Joke

  Wauw zeg! Prachtig, ik zou hem zo kopen, moest hij ‘koopbaar’ zijn.

 10. Die combinatie van stoffen is inderdaad top!Ik heb laatst ook mijn 1ste slaapzak gemaakt en met nog enkele baby’s op komst ga ik deze zeker eens uit proberen,het boek staat al op mijn verlanglijstje als ik naar de boekenbeurs ga!!

 11. Mooi! Handig met die rits

 12. Zalig mooi!

 13. Annie

  Heeeeeeeeeeeel mooi!

 14. Gwen

  Supermooi en dat zowel voor de stof, als materiaal als eenvoud!

 15. Oh zeg, ik ga Atelier Brunette toch eens mailen met de vraag of ze geen biokatoenen versie van hun stofjes in productie willen brengen ;) Zo schoon!

 16. oh zo mooi!

 17. <3 Atelier Brunette, <3 mevrouw Hexagoon, <3 deze slaapzak-in-tweevoud, en nu al <3 Zo Geknipt 2 ! Ik ben zo benieuwd om hem vanavond te gaan halen :)

 18. mamasha

  Zo schoon, ik verlang tot hier nog eens wat buikbabies aangekondigd worden, want eindelijk is daar zo’n schoon gerief voor te vinden!

 19. Die slaapzak vind ik inderdaad geniaal door zijn sluiting. Prachtig!

 20. Prachtige stukken op de cover, mooie kleurencombinaties!
  Ik ben zeker fan!

 21. Tine

  Amai! supertof! Een mooie combinatie van model, stofjes en kleuren… Ik heb prompt het boek besteld bij bambiblauw….

 22. Heel erg mooi en de binnenkant moedermelk-kakjes-geel wat een goed idee!

 23. Dat hebt ge weer fantastisch goed getest en geschreven. Fan van die hirondelletjes, ik, dat wist je misschien. Dus wat mij betreft kan er nooit een nog mooiere slaapzak geproduceerd worden.

 24. Barbara

  Waauw, dit is idd echt wel een prachtexemplaar! Supermooie stoffen en combinatie, ik ga het pinnen en het boek komt vast en zeker op m’n eindejaarslijstje :-)

 25. Alexandra

  Love it ;)

 26. Lotte

  Omdat mijn nieuwe naaitafel dringend ingewijd moet worden
  Omdat mijn naaikast smacht naar een beetje ruimte binnenin
  Omdat mijn naaimachine smeekt om stof
  Omdat mijn handen zin hebben in een nieuw patroon
  Omdat mijn hoofd zin heeft om zijn of haar (?) hoofd te breken

  En omdat mijn metekindje (en haar mama) jullie eeuwig dankbaar zal zijn!

 27. Waar haal je die hele lange ritsen eigelijk zoals voor maat 2 jaar? Daar heb ik wel wat moeite mee om die te vinden…en het jeukt zo om eraan te beginnen :-)! Heeeeeel mooie versie hoor! Top!

Comments are closed.

%d bloggers like this: