People of Nepal

 

Het was hier wat doods, zeg. Mijn blog zou met een knal terug online komen, dat was het plan. Met nieuwe naaisels in mijn nieuw appartement. Mijn nieuw appartement dat altijd en eeuwig opgeruimd en proper is en de perfectie zelve, zoiets. Dat dat moment vermoedelijk een stipje in de verre toekomst is, ik probeer dat nog te ontkennen. Dat mijn blog met een schok terug online komt, dat komt al wat dichter bij de realiteit.

Eind 2012 reisde ik naar Nepal, met KrisKras. Ik blogde daar dan een beetje over, maar deed in die post de-mensen-daar enorm tekort, feitelijk. De recente gebeurtenissen brengen me in mijn hoofd dagelijks terug, naar Kathmandu, naar Pokhara, naar Bhaktapur, naar alle kleine plekjes die we tegenkwamen tijdens de 11-dagen durende trekking naar het Annapurna Basecamp in het Himalayagebergte. Maar vooral naar de mensen. Ik scrollde door mijn foto’s van toen-daar, die ik overigens nog niet bundelde of bewerkte. Zoveel mooie mensen die voor mijn lens passeerden, onbewerkt. RAW beauty, zou je kunnen zeggen. (Gelukkig ook, dat die mensen zo mooi zijn, want ik kon toen nog niet met mijn camera overweg, ik maakte alle foto’s automatic.)

Dat ze het goed maken zeg. Mijn hart doet elkes keer het nieuws ergens te horen, te zien, te lezen is, een beetje meer pijn.

 

#Kathmandu

IMG_0820

IMG_0826

IMG_0834

IMG_0903

IMG_0908

IMG_0912

IMG_0991

IMG_0971

IMG_0974

IMG_1027

IMG_1047

IMG_1062

IMG_1063

IMG_1080

 

#Bhaktapur – waar nu 50% van de gebouwen verwoest is. Bhaktapur, ook wel The Living Heritage genoemd omwille van de prachtige oude Middeleeuwse gebouwen, tempels…

IMG_1172

IMG_1179

IMG_1186

IMG_1205

IMG_1274

IMG_1307

IMG_1324

IMG_1329

 

IMG_1336

 

#Kathmandu-nog-eens

IMG_1358

 

#onze lunch tijdens het raften, op de mooiste plek van de wereld

IMG_1429

 

#zietwel

IMG_1449

IMG_1465

 

#links mijn redder toen ik van de vijf meter hoge rots op de foto hieronder sprong en bijna verdronk (echt, genant verhaal)

IMG_1455

IMG_1509 (1)

IMG_1495

 

#de trekking naar het Annapurna Basecamp

IMG_1681

IMG_1778

IMG_1802

IMG_1803

IMG_1846

IMG_1847

IMG_1848

IMG_1870

IMG_1876

 

#achteraan onze drager tijdens de trekking

DSC01727

IMG_1993

#Akal – onze gids, #realheroDSC_3517

 

#nog eens, hoe ben je? waar ben je?

IMG_2047

IMG_2129

#met Hasta (rechts op de foto), de assistent van Akal, liep altijd achteraan (en ik ook), uren uren uren mee gepraat of mee gezwegen en naar de natuur geluisterd

IMG_2133

IMG_2147

IMG_2161

IMG_2193

IMG_2202

IMG_2209

IMG_2231

#Pokhara

IMG_2257

#Boudhanath, Kathmandu

IMG_2308

IMG_2338

IMG_2411

IMG_2425

IMG_2437

IMG_2443

#Pashupatinath, bij de Heilige Rivier in Kathmandu (waar ze hun crematies uitvoeren)

IMG_2470

IMG_2481

 

Als je wil helpen, hier wat kanalen:

Consortium 12-12 – SOS Nepal

Rode kruis – Help helpen

Shangrila Home: een Opvangtehuis voor straatkinderen, een Antwerpse vzw (rechts op de site vind je het rekeningnummer)

Yogadiscovery: Namasté for Nepal: Kom mee yoga doen tvv de slachtoffers in Nepal!

 

Nepalezen zijn de warmste personen die ik tegenkwam, tot nu. Nu moeten wij hen warmte geven. #peopleofnepal #shitiloveyou

IMG_1094

17 thoughts on “People of Nepal

 1. Mooie foto’s van mooie mensen (en mooie nieuwe blog lay-out).

  Moet zeer raar doen als je daar pas geweest bent, en weet dat alles daar nu in puin ligt.

 2. Ik krijg het er warm en koud van tegelijkertijd. Foto’s zijn adembenemend en puur.

 3. Prachtige foto’s. Mooi geschreven. Wij waren er afgelopen herfst nog. Mijn hart breekt voor al die vriendelijke mensen, die toch al zo weinig hadden en die nu zo’n ellende doormaken. Zo oneerlijk…

 4. Bedankt voor deze prachtige foto’s. Ik heb ze met tranen in pijnigen bekeken.
  Ik ben er verschillende keren geweest, de laatste keer was 3 jaar geleden, een culturele reis in de Kathmandu vallei. Deze reis kan niet meer. Zo goed als alles wat we toen gezien en bewonderd hebben, lijkt kapot. Hallucinant. Ik ben opgelucht dat onze gids van die reis ok is en ook dat de kinderen van shangri-la de ramp hebben overleefd. Maar wat met de rest? Zo’n mooi land, zo’n fantastische mensen.

 5. Ik had je een andere soort knal gegund, Nele, maar het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s.

 6. zo een mooie foto’s!
  Nepal, het staat nog steeds op mijn verlanglijstje voor ooit…
  Ik hoop dat ze het land terug opgebouwd krijgen en de mensen snel terug een thuis hebben!

 7. Ik was er nooit, in Nepal. De dochter van een collega werkt er sinds enkele maanden als vrijwilligster in het Shangrila Home, ik volgde van op de eerste rij haar belevenissen en was meer dan opgelucht toen ze oké bleek. Maar er is ook heel veel niet oké nu, ik steun alvast mee.
  Prachtfoto’s alleszins. En die zon, overal die zon.

 8. Het is inderdaad moeilijk te geloven dat het er nu helemaal anders uit ziet daar in Nepal.Je hebt wel prachtige foto’s gemaakt zeg!Die kleuren,die mensen,die omgeving,wauw ♥

 9. Wauw … die foto´s … dat verhaal … en de toestand daar nu …
  Er zitten zo´n pareltjes tussen die foto´s !
  Ik begin wel stilletjesaan te snappen waarom mijn ouders zo weg zijn van Nepal . Zij waren er 2 jaar geleden trokken er rond met de rugzak en een fotoapparaat .
  Twee maand geleden op dezelfde manier Cambodja ontdekt trouwens , waar ze ook laaiend enthousiast van terugkwamen .
  Door de zelfgenomen foto´s denk je nog sterker van ´alles goed met jullie … ?´
  Ik vind het toch wel een knaller van een nieuwe start , hoor :)

 10. Ik kan naar je foto’s blijven kijken, ze zijn echt prachtig!! En met de gedachte in mijn achterhoofd van hoe het daar nu is wordt ik er telkens weer emotioneel van. Ik ben nu al voor de vierde keer hier terug komen kijken naar de foto’s en ben ze nog steeds niet beu gezien, proficiat!!

 11. Prachtige foto’s en zo herkenbaar. Wij maakten er net een jaar geleden ook een reis, gelijkaardig aan die van jullie. Ik heb onze foto’s ook al terug bekeken en ik kan het nog steeds niet geloven. Zulke warme, mooie mensen…

 12. Mooie foto’s van mooie mensen! Blij dat je terug in blogland bent. Ik overweeg om ook om mijn blog nieuw leven in te blazen. Ik bolg jou in elk geval met plezier!

Comments are closed.