Een broek om in te wonen.

Het verhaal van deze broek begint bij mijn bezoekje aan Hexagoon een week of twee geleden. Dat zalig winkeltje in Leuven waar ik sinds mijn verhuis naar Mechelen geen voet meer binnen gezet had, gezien mijn verplaatsingen binnen Leuven zich veelal beperken tot van en naar het station dan wel mijn werk racen op mijn plooifietsje. De minuten tussen het één en het ander zijn redelijk strak getimed.

Nu kon ik echter niet anders, er was washi tape nodig op het werk. Ik offerde mij gewillig op voor deze zware taak. Wie Hexagoon kent, weet hoe afgrijselijk moeilijk het is om daar buiten te komen met enkel “wat je nodig had”, zeker als datgene helemaal achterin de winkel ligt… Zo streelde ik gewoon even langs deze mooie Atelier Brunette in het passeren. En toen, in wat leek als de tijd die ik nodig had om met mijn ogen te knipperen was de stof geknipt en ingepakt en al, voor mij.

 

IMG_7104

 

De stof verdient een lofzang, zo zacht en luchtig en mooi en vooral kreukvrij is ze allemaal tegelijkertijd. Wat niet gestreken moet, wordt hier met veel liefde onthaald.

Geen rits in deze broek, maar zakken wel. Zakken moeten, zei ze, mijn favorietje van Hexagoon en zoals geen ander het kan haalde ze meteen de perfecte paspel boven. Blauw en met glitter. Every girl needs some glitter once in a while. (Om de glitter beter te zien, moet je misschien even op de foto klikken.)

 

IMG_7113

 

Het patroon dat ik gebruikte is er eentje dat ik zelf tekende, op basis van een broek waar ik een paar jaar in gewoond heb. Ik gebruikte het hier en hier al eens. Klein detail is dat ik het voor- en achterpand opnieuw moest tekenen omdat ik in de verhuisrommel enkel de patroondelen voor de zakjes en de tailleband vond. Dat bleek sneller te gaan dan blijven zoeken (en zegt allicht iets over de graad van rommeligheid alhier, jawel).

Ik kreeg een meter van de stof mee en dat was heel nipt, maar net nipt genoeg. Enkel de binnenkant van de zakjes moest ik uit een ander stofje knippen (een stukje hele dunne donkerblauwe tricot die ik hier ergens vond).

 

De tailleband van het oorspronkelijke patroon gebruikte ik niet. Geen rits en dus koos ik voor een brede rekbare band uit tricot. Sinds ik niet zo lang geleden voor het eerst Punti di Roma tricot in mijn handen had, was mijn interesse gewekt. Ook al zo’n lofzang waard, maar dan omwille van zachtheid, stevigheid en kwaliteit.

 

IMG_7124

 

Geïnspireerd door een broek die ik een mama op mijn werk zag dragen (een zwangerschapsbroek die het prima deed in post-zwangerschapstijden) knipte ik een stuk zwarte Punti di Roma van 46 cm hoog. Dubbelgevouwen en minus naadwaarde blijft er een dikke 20 cm over die ik dan nog eens dubbel kan vouwen. Comfort +++, geloof me.

De stof bestelde ik trouwens bij Liesellove, ergens in de namiddag en de volgende ochtend om 10 uur lag ze al in mijn bus te blinken.

IMG_7140
De foto’s zijn natuurlijk niet van eigen hand. Nu ik in Mechelen woon, woont mijn oudste zus (bij mooi weer) op fietsafstand (11,5 km en binnenkort als de blauwe fietsersbrug weer open is 10 km). Op deze zalige ZONdag fietste ik naar wat vanaf nu mijn persoonlijke fotograaf wordt. Dank dank dank!
IMG_7145

Het lijkt erop dat ik een nieuwe broek heb om in te wonen. 💕

22 thoughts on “Een broek om in te wonen.

 1. Dat moet zalig wonen zijn in die broek! En welkom in Mechelen…

 2. Comfort +++, zo eentje ziet het er inderdaad uit! Leuke foto’s ook! Ik denk er ook al jaren aan om een broek waar ik vroeger in gewoond heb eens na te maken. ‘t Zou niet eens zoveel tijd kosten, want ‘t is een heel los model met een tailleband. Ik moet alleen nog het ideale stofje tegenkomen.

 3. Als je nu permanent in die broek gaat wonen, zijn verhuisperikelen, rommel en verloren patroondelen voorgoed verleden tijd ;)

 4. Dat ziet er inderdaad een zalig comfortabele broek uit. En ik ben dus nog nooit in Hexagoon geweest. Ook al woon ik niet zo ver van Leuven. Nu ik dat hier lees, moet ik dat precies maar beter zo houden. ;-)

 5. Prachtige broek! Daarin zou ik ook wel willen wonen. :)

 6. Die broek lijkt me echt zalig!! Ik kan me wel voorstellen dat je er in wil blijven wonen!
  En dat stofje maakt die broek echt compleet mooi!

 7. Dat lijkt echt een zalige broek. Ik deed hetzelfde met de taillebanden van twee pyjamabroeken voor O, maar dat was eerder uit noodzaak, want door het veel te lang laten liggen was het dat of een bouwvakkerskont. Als ik haar mag geloven draagt het geweldig.

 8. Ziet er idd een supercomfy broek uit en wat een mooi stofje ook! Leuk idee om die tailleband zo dubbel te vouwen, ga ik onthouden :-)

 9. wow zo mooi!! Ik heb al zin om het model van broek en stofje schaamteloos te kopieren voor mezelf :))).
  Is het stofje van een bepaalde designer?
  Schitterend hoe je omschrijft hoe snel je het stofje gekocht had :))

  • Nele

   Hoi Ellen, ja, het stofje is van Atelier Brunette en het heet blijkbaar Facet, bijvoorbeeld hier te koop!

 10. Wat een zalig ding zeg!!!!
  Dat wordt een broek, wat zeg ik .. dat wordt een toppertje!

 11. Ziet er zalig uit om te dragen! Sinds twee weken terug op Belgische bodem na 3 maanden Zambia en enkele kilo’s zwaarder pas ik niet meer in mijn broeken, maar je brengt me op ideeën :)

 12. Oh, Leuven en Hexagoon. Telkens als ik nog eens in Leuven kom moet ik er ook heen. Jammer genoeg veel te weinig naar mijn zin. Jouw broek is prachtig. Ik hou ook zo van Atelier Brunette stofjes. Deze heb ik ook in mijn bezit maar ik dacht er een bloesje van te maken.

 13. Heel wat beter dan de zwarte joggingbroek van Decathlon waar ik nogal vaak in woon :-)

 14. nobutterfly

  Wat een schitterende broek! Helemaal jouw ding, dat zie je zo. Is de stof van Atelier Brunette niet wat aan de dunne kant voor een broek? Of zijn er ook andere diktes?

  • Nele

   Dankje! Het is niet de standaard katoen van Atelier Brunette, het is 100% viscose. Is wel dun inderdaad, maar het is een flodderig zomerbroekje :-).

 15. Ziet er een zalige broek uit om in te wonen!

 16. Dat kan ik geloven! Welkom terug aan de naaiende Nele :-). Meer van dat!

 17. Wie geeft er om rommelige appartementen als er broeken zijn om in te wonen ?!

 18. Schoon, schoon, schoon! En die paspel, ik had die vorige week nog in mijn handen bij Hexagoon, stak helemaal mijn ogen uit. (en toch niet gekocht, karakter, ikke :-))

Comments are closed.

%d bloggers like this: