Voor gouden dagen.

Ananassen zijn oud nieuws in blogland. Iedereen kocht ze, iedereen naaide, en iedereen blogde er al over. Ik kom u dus schaamtelijk laat ook nog eens wat vertellen over wat ík deed met het stukje A Nana’s van Aime comme Marie dat ik bemachtigde bij Bellelien (topservice, trouwens).

Ik blijk ook nog eens een erbarmelijke timer, want met de zomer voor de deur, ging ik voor de marineblauwe sweatervariant. Voor de frisse avonden, ziet u. (Gelukkig is aan de foto’s niet te zien dat het toen 30 graden was – het is hard, het modellenleven. En behalve dat hijgden op het moment van de shoot de onweerswolken in onze nek, het moest dus rap gaan en het was pokkedonker buiten.)

 

IMG_7293

 

De zoektocht naar het juiste patroon was lang en zwaar. Uiteindelijk waagde ik het erop en stikte een Leather Sweater van La Maison Victor in de grootste maat (maat 176). De mouwen bleken belachelijk breed, die versmalde ik dus vele centimeters. In baggy had ik niet zo’n zin. Behalve dat, nam ik ook enkele centimeters weg uit de taille en paste ik de halslijn aan op basis van de (aangepaste) halslijn die ik tekende bij het stikken van de Renfrew top, lang geleden.

Bijster origineel is dat trouwens niet, een leather sweater in deze stof, Oon was me vele maanden voor.

 

IMG_7290

 

In plaats van “leather” gebruikte ik gewoon dezelfde stof voor de schouderstukjes. Toch wilde ik dat detail van het patroon een beetje benadrukken en dat deed ik door er stukjes gouden paspel tussen te stikken. Als bij wonder lag hier nog gouden biais, waar ik zelf paspel van maakte. De paspel rekt niet mee, maar dat is voor dat stukje van de trui ook helemaal niet belangrijk.

 

IMG_7294

 

Gouden glitterbiais gaat precies niet zo graag op de foto. U zal moeten geloven dat het een “perfect match” is.

 

IMG_7296

 

Als ik de trui zie, kan ik eigenlijk alleen maar aan de wonderlijk zachte binnenkant denken. Schoon, die ananasjes, maar vooral een plezier op een bloot velletje, die stof.

 

IMG_7297 copy

 

Alle boordjes zijn op dezelfde manier aan de trui gezet. Mijn lievelingsmanier, zijnde: boordje knippen, korte kanten aan elkaar zetten, dubbel vouwen (en strijken), vastzetten met de overlock en vooraan doorstikken met de tweelingnaald zodat de naadwaarde blijft zitten waar ze moet. (Iemand mee?) Omdat ik zoveel aanpassingen deed aan zowat gans de trui berekende ik alle boordjes opnieuw. De halsboord was minder coöperatief dan de rest en gaapte een beetje. Ik heb er een half uur naar staan staren in de spiegel, steeds maar herhalend “dat het niet zo erg was” tegen mezelf, maar het mocht niet baten. Overlockstiksel lostornen is mijn specialiteit anyway.

Ik moet hem nog lezen: De moed van imperfectie van de geniale Brené Brown. Daarna mensen, daarna zullen jullie hier nogal wat zien verschijnen!

 

IMG_7298

 

Voor vandaag sluit ik graag af met een quote. Na nog maar kort geleden mijn “every girl needs some glitter once in awhile” is hier wat mijn yogajuf onlangs zei: “soms is het gewoon ne gouden dag”!

(gouden wordt in deze graag uitgesproken als gouwen – met dank)

17 thoughts on “Voor gouden dagen.

 1. Ah schoon zeg! Blij hier nog eens te passeren… moet ik in het echt precies ook nog eens doen!

 2. Ik heb ze niet gekocht en ik volg niet zo veel blogs meer als vroeger, dus goed dat je dit mooie resultaat blogde :) Ik ben zelf niet zo’n truidraagster, maar als ik dit zie, krijg ik spontaan goesting om ook een trui te stikken.

 3. Dat wil zeggen dat mijn versie nòg minder origineel wordt, want ik spaar mijn zachte grijze versie op tot een koude winter :) Goed om weten van de versmallingen, ik zal dus preventief al eentje kleiner dan 176 kiezen!

  1. Ik zou dan wel checken of de lengte goed zit, Eva. Ik ben een dwerg en jij niet volgens mij, en ik vind ze zo heel aangenaam qua lengte (zowel het lijfje als de mouwen).

   1. Ik maakte die ook al in maat 170 (dat is dus net mijn lengte). Behalve aan de mouwen versmallen paste ik niets aan. Hoewel ik duidelijk zie dat wat meer blote hals wat vrouwelijker staat. Schön die ananassen op jouw lijf :)

 4. No worries, ik heb hier nog de witte variant liggen die dringend een zomerse trui moet worden. Je bent dus nog niet de laatste die ermee afkomt :-)
  Ik vind hem heel mooi geworden. En donkerblauw staat toch in elk seizoen?

 5. grappig zeg
  ja ik heb de stof bewust niet gekocht …tegen de tijd dat ik eindelijk tijd vind, is het echt passé.
  wel schoon ze met dat toefje goud extra

 6. Ik was je net voor met mijn ananassen trui, of althans die voor de oudste dochter. En dat van halsboordjes, incluis overlocksel, lostornen daar weet ik alles van. Het resultaat ziet er in ieder geval meer dan geslaagd uit, al weet ik natuurlijk niet hoe het er ervoor uitzag. Ik kan mij er echter wel iets bij voorstellen.
  Mijn halsboord werkte ik net iets anders af, neem maar een kijkje op mijn blog: me-timebyseija.blogspot.be

 7. Heel mooie versie ervan!
  Van ananassen nooit genoeg deze zomer, net zoals flamingo’s :)
  Ben je net beginnen volgen :)

Comments are closed.