Enter breien.

Pak er u een ijskoud drankje bij, kom, want qua timing had deze beter gekunnen.

Breien, ik denk dat ik dat leerde bij juffrouw Hilde in het derde leerjaar. Het blijkt gelijk fietsen, ge verleert het niet. Bijna een jaar geleden begon ik op weekend aan zee een trui te breien, met, moet gezegd, véél hulp van Patricia. Ik schatte dat verkeerd in, want ik dacht wel een trui te breien op een weekend en ik ging met een half achterpand naar huis. Maar ik ben een doorzetter en het ding was 2 maand later af. Jammer genoeg paste hij niet en bleek ik gebreid te hebben met Prikwol. Prikwol brengt iets agressief in mij naar boven. Vuilnisbak, dus. Teleurgesteld en al.

Niet veel later stuurde Sharon me deze link door. Ik begon een Pinterestbord. Alles begint immers altijd met een Pinterestbord. En effectief, weinig later toog ik weer richting wolwinkel, zijnde Julija’s Shop. Ik ben fan van Julija’s Shop want deze breisukkel breidde effectief iets dat op iets trekt. Met Zachtewol (het tegenovergestelde van). Zachtewol doet wel een beetje pijn in de portemonnee, maar is de moeite waard, zeer. De wol die ik gebruikte is van Quince & Co. (Osprey birds egg).

 

IMG_8312

Twee jaar geleden had ik echt heel hard gelachen als iemand me zou vertellen dat ik geduld zou vinden om te breien. Maar kijk, al die yoga moet ergens goed voor zijn, want er blijkt genoeg zen in mijn hoofd om te breien. Liefst wel in combinatie met gezelschap of een tv-vriendje.  

 IMG_8307  

Deze trui is gebreid met rondbreinaalden. Ik hoorde daar ook nog nooit van, maar het ziet er zo uit. Een gemak, echtig waar, want geen zijnaden of niks. Ik leerde veel bij want breipatronen blijken over te lopen van afkortingen. Youtube was meer dan eens mijn beste vriendje.

 IMG_8309

Om de maat te kiezen baseerde ik me op de matentabel. Om de trui te breien begin je bovenaan de hals om dan in één keer door te breien tot beneden, ergens onderweg wat steken achterlatend om later de mouwen aan te breien. De eerste pasbeurt is dus pas aan de orde na het laatste steekje van het lijfje. En dat was van bijna bleiten want het ding was werkelijk koeien te groot.

IMG_8308

Gek genoeg had ik zo’n lol gehad in het breien dat ik zonder al te veel hartzeer alles uittrok tot aan de hals en 2 maten kleiner opnieuw begon. Daardoor had ik op het eind 2 bollen wol over. Behalve dat ik met welke -debiele- vraag dan ook bij Julija’s terecht kon, mocht ik die 2 bollen ook gewoon weer inleveren in ruil voor een waardebon. 

IMG_8310

 

IMG_8317

Rechts en averechts breien is al wat ge moet kunnen voor deze trui. Als ik op de close-up foto’s al die steekjes van zo dichtbij zie vind ik het wat zot dat ik die één voor één gemaakt heb. Menig geoefend oog ziet allicht allerlei imperfects maar ik ben zotcontent met imperfect en stond twee weken geleden alweer bij Julija’s voor een nieuwe voorraad.

Mijn 5 favoriete blogs. Tell me yours!

IMG_8256

 

Blogs zijn een fijn stukje internet, my opinion. Lezen doe ik ze al meer dan tien jaar, deze bestaat ondertussen ook al meer dan vier jaar en ooit schreef ik elders, maar dat bestaat niet meer. Evenmin bestaan de blogs op mijn linklijstje van jaren geleden, zelfs recent verdwijnen ze soms razendsnel. Ongemerkt doen ze dat, ook nog, met als enig symptoom: niet meer opdagen bovenaan in mijn feed.  

Onwaarschijnlijk handig, zo’n feedreader maar wat ik daardoor mis zijn linklijstjes op andere blogs en dus ook Andere Blogs. Ik zit vast in het cirkeltje blogs dat ik ooit ontdekte en zoals ik al zei zienderogen slinkt wegens afhakers en meer.

Daarom heb ik u nodig! Graag hoor ik van u welke blogs ik ab-so-luut niet mag missen om welke reden dan ook. Zo van die blogs waarvan je hart wat sneller gaat slaan, als je ziet dat er een nieuwe post is. Verras mij, alstublieft.  

Om u tegemoet te komen zijn hier mijn vijf hartsprongetjes. Wellicht u al gekend, hopelijk niet allemaal. In willekeurige volgorde, dat is, er vijf kiezen was al moeilijk genoeg.   Omdat ze mijn lievelingsschrijfster is, for real. Telkens als ik haar lees kan ik alleen maar wensen dat ik ook zo kon schrijven.

Ook ik schrijf

 

Rikke woont in Kopenhagen en blogt over design en interieur en meer. In dit lijstje omdat ik er al een miljoen ideeën vond om mijn appartement in te richten. Ik heb vaak een hekel aan design- en interieurblogs omdat alles wat daarop verschijnt onmogelijk onbetaalbaar is. Hier niet, u weze gewaarschuwd.That Nordic feeling

 

Een klassieker, denk ik. Maar ze brengt over een maand het coolste boek over fotografie ooit uit. Dat weet ik zeker. En omdat ze alleen maar goeie ideeën heeft en echt de allermooiste foto’s maakt.

Zilverblauw

 

Omdat zij ook mijn lievelingsschrijfster is (ja, ik heb er twee), en omdat er nergens anders parels als deze te lezen zijn. En omdat ik altijd wat jaloers ben op de mensen die haar echt kennen.

Vertellementen

 

En kort geleden ontdekt, dankzij haar en nu al mijn heldin (en ook die van miljoenen anderen): Brené Brown. Als je alles gezien hebt, al haar boeken gelezen hebt, kan je ook nog haar blog lezen. Ooit moet ik hier nog eens over bloggen, want ze maakte me wijzer dan ik ooit was.

Brené Brown

 

En nu aan u!

%d bloggers like this: