Mijn 5 favoriete blogs. Tell me yours!

IMG_8256

 

Blogs zijn een fijn stukje internet, my opinion. Lezen doe ik ze al meer dan tien jaar, deze bestaat ondertussen ook al meer dan vier jaar en ooit schreef ik elders, maar dat bestaat niet meer. Evenmin bestaan de blogs op mijn linklijstje van jaren geleden, zelfs recent verdwijnen ze soms razendsnel. Ongemerkt doen ze dat, ook nog, met als enig symptoom: niet meer opdagen bovenaan in mijn feed.  

Onwaarschijnlijk handig, zo’n feedreader maar wat ik daardoor mis zijn linklijstjes op andere blogs en dus ook Andere Blogs. Ik zit vast in het cirkeltje blogs dat ik ooit ontdekte en zoals ik al zei zienderogen slinkt wegens afhakers en meer.

Daarom heb ik u nodig! Graag hoor ik van u welke blogs ik ab-so-luut niet mag missen om welke reden dan ook. Zo van die blogs waarvan je hart wat sneller gaat slaan, als je ziet dat er een nieuwe post is. Verras mij, alstublieft.  

Om u tegemoet te komen zijn hier mijn vijf hartsprongetjes. Wellicht u al gekend, hopelijk niet allemaal. In willekeurige volgorde, dat is, er vijf kiezen was al moeilijk genoeg.   Omdat ze mijn lievelingsschrijfster is, for real. Telkens als ik haar lees kan ik alleen maar wensen dat ik ook zo kon schrijven.

Ook ik schrijf

 

Rikke woont in Kopenhagen en blogt over design en interieur en meer. In dit lijstje omdat ik er al een miljoen ideeën vond om mijn appartement in te richten. Ik heb vaak een hekel aan design- en interieurblogs omdat alles wat daarop verschijnt onmogelijk onbetaalbaar is. Hier niet, u weze gewaarschuwd.That Nordic feeling

 

Een klassieker, denk ik. Maar ze brengt over een maand het coolste boek over fotografie ooit uit. Dat weet ik zeker. En omdat ze alleen maar goeie ideeën heeft en echt de allermooiste foto’s maakt.

Zilverblauw

 

Omdat zij ook mijn lievelingsschrijfster is (ja, ik heb er twee), en omdat er nergens anders parels als deze te lezen zijn. En omdat ik altijd wat jaloers ben op de mensen die haar echt kennen.

Vertellementen

 

En kort geleden ontdekt, dankzij haar en nu al mijn heldin (en ook die van miljoenen anderen): Brené Brown. Als je alles gezien hebt, al haar boeken gelezen hebt, kan je ook nog haar blog lezen. Ooit moet ik hier nog eens over bloggen, want ze maakte me wijzer dan ik ooit was.

Brené Brown

 

En nu aan u!

18 thoughts on “Mijn 5 favoriete blogs. Tell me yours!

 1. ‘Jaloers op de mensen die haar echt kennen’, oh ja! Ik dacht dat ik de enige was die zo dacht :) Mijn favorieten zijn jou allemaal welbekend, want de meesten zijn mensen die jij ook echt kent. Ze bevinden zich voornamelijk in de naaiwereld, en ook daar mis ik af en toe een afhakend talent. Ter compensatie zijn er vele opkomers, waarbij soms parels (en soms ook niet. Alsof de lat vroeger hoger lag.) Mijn favoriete nieuwkomers op naaivlak zijn P’titsMonstres, Khadetjes, Fruits de Mère, MinnieMie, Sisko by Mieke en Petrol&Mint. Maar die kende je misschien al :)

  • Nele

   Ah, nee, niet allemaal, thanks!

 2. Ik voel me vereerd, dat voorop! Daarnaast kan ik me nog goed herinneren hoe ik tien jaar geleden dagelijks wel twintig blogs las, mooie tijd was dat. Nu niet, dus ik lees graag mee om ook andere pareltjes te vinden.

  Verder: design & interieur = liefde, dus ik surf nu meteen naar that nordic feeling!

 3. Ik lees graag de berichten van by Claire, Khadetjes, Minnie Mie, Saar en Mien en Draad en Praat.
  Veel succes met het zoeken van nieuw leesvoer!

 4. Er zijn inderdaad zo van die blogs waar je snel naartoe klikt als er een nieuwe blog post tevoorschijn komt. Wat dat betreft heb ik dezelfde smaak als Eva. (Vergeet ook Eva’s blog niet, een pareltje.) Enkele blogs die ik recent mocht ontdekken is Fieke Maakt en Bobby en minouch. En … bedankt om jouw top 5 te delen. Ik kende ze ver van allemaal.

 5. Fijne tips en niet allemaal bekend! Naast naaiblogs lees ik graag bij santenkraam.wordpress.com

 6. ik heb een regelmatig terugkomende rubriek ( blog in de kijker ‘ waar ik mijn favorieten af en toe in de aandacht zet. Maar dit zijn er 5 van mij : ingthings ( http://ing-things.blogspot.be/ ) , alisa burke is echt een topblog voor mij ! (http://alisaburke.blogspot.be/ ) , home is where the dachshund is ( http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/ ) , Adil Fraihi – schfrijven met humor en MS (https://afraihi.wordpress.com/) en dinastie ( http://www.dinastie.nl/ )

 7. Ik lees eigenlijk ook vooral naaiblogs. Eva heeft er al een heleboel leuke opgenoemd. ‘Dietemiet’ vind ik ook zo’n leuke. Ze schrijft niet enkel over naaien, maar ook over haar verbouwing. Echt een aanrader!

 8. Oh wat een fijne suggesties! Ik merk dat ik ook vaak in hetzelfde kringetje blijf draaien, dus ik ga jouw tips snel even allemaal uitvogelen!

 9. Ik ken er maar twee van (nummer 3 en 4 en die volg ik met veel plezier), dus dank voor de tips! Ik ga de rest ook eens bezoeken.

 10. heb er al meteen een paar toegevoegd aan mijn lijst.
  de meeste die ik volg zijn ook de naaiblogs, en de leukste zijn al opgenoemd.
  maar eentje die je miss ook wel leuk zult vinden is deze: http://www.marcandangel.com/ die heeft mij toch ook al wat wijzer gemaakt :-)

 11. Ik ben zo vereerd lieve Nele xxx we moeten eens afspreken.

 12. Joke
 13. Een van de eerste die ik volgde en ik lees haar nog steeds zo graag: Octaview. De combinatie van taal, foto’s en tekeningen, het ligt me helemaal.

 14. Wat een rijkdom aan (nieuwe) inspiratie. Een paar van bovenstaande blogs volg ik al ; maar ik zie ook een reeks nieuwe te ontdekken blogs. Sowieso volg ik het liefst naaiblogs ; en dan nog dié naaiblogs van dames die af en toe voor tienermeisjes naaien. Eentje die jullie misschien nog niet kennen is een Franse blog . Deze dame ontwerpt papier en stoffen en heeft af en toe superleuke tutorials voor tieneraccessoires : http://dansmonbocal.com/.

 15. Fijn lijstje!
  Ik kijk graag naar de fotografie/styling van fantas-tisch. Lezen doe ik hem niet, het is een Duitse blog, niet mijn taal… 😉

 16. Ge moogt altijd eens bij mij komen zien :)
  Enne, kijk zeker ook eens de Ted talk van Brené en alle filmpjes op you tube! Lezeingen en interviews enzo, allemaal even boeiend! En over een maand ofzo heeft zij ook een nieuw boek uit! Liefs Els

 17. Leuk om weer enkele – voor mij – onbekende blogs te leren kennen! Ik volg er zelf al veel te veel, maar steeds komen er nieuwe bij… Wat interieurblogs betreft ga ik graag lezen bij Ergenstussenin, Binti, Woonblog, … En nog zo veel meer :-)

Comments are closed.

%d bloggers like this: