Billie voor grote meisjes.

Zonenpatronen, dat is waar Zonen 09 voor staat maar waar menig naaister met een bocht omheen draait. Een paar kleine bochtjes waren voor mij genoeg om van één van haar jongste telgen, een t-shirt op maat van mijn lijf te maken. Billie is een t-shirtpatroon dat meegaat van maat 80 tot maat 176. Tienermaten willen al eens rond mijn (boven)lijf passen en na wat meten en vergelijken met een patroon dat ik eerder gebruikte, bleek de grootste maat zeer geschikt. Ik wilde al heel lang een t-shirt met raglanmouwen naaien et voila.

IMG_8384

Ik gebruikte enkel stof die ik al liggen had. De poesjestricot is eentje uit een heel ver verleden en van Fragile. Na heel veel puzzelen bleek ik genoeg poezen te hebben voor voor- en achterpand en werden mouwen en heupboord uit een effen tricotje van Pauli geknipt. Daar bleef ook maar een heel klein onbruikbaar stukje van over. Raglanpatronen lenen zich uitstekend voor het combineren van verschillende stoffen.    

IMG_8389

De hals sneed ik wat dieper uit dan het originele patroon. Dat deed ik pas nadat ik eerst de originele knipte en in elkaar naaide. Ik ben namelijk een patronensukkel en zag niet hoe ik het patroon moest aanpassen met die raglanmouwen en al. Ondertussen tekende ik mijn nieuwe hals wel over op mijn patroondelen zodat ik een kant-en-klaar-vrouwen-Billie-patroontje in de kast heb liggen. Ik had nog net een klein stukje Fragile over om de halsboord te maken. Ik doe dat altijd op de “boordstofmanier”, de enige manier waarop ik halsboorden kan stikken zonder gelubber.

IMG_8393

Behalve dat tailleerde ik voor- en achterpand een beetje (met behulp van mijn Renfrew Top-patroon) en omdat ik een t-shirt ook graag lang genoeg heb, verlengde ik ook nog een centimeter of 4 (terwijl ik echt veel meer mini ben dan 176 cm). IMG_8399       IMG_8392

Bij het patroon zitten korte en lange mouwen. Te weinig stof voor lange en teveel voor korte, dus ging ik voor drie kwart.  De foto’s zijn gemaakt op een rustig plekje in Mechelen City waar ik samen met een vriendin toevallig passeerde.

IMG_8410

Dat mijn poezenbillie niet de laatste is, zeg dat ik het gezegd heb.

16 thoughts on “Billie voor grote meisjes.

 1. Dit ben ik dus ook van plan :-) Fijn om nu al voorbeeldjes te zien. (en de tip voor de halsopening neem ik alvast mee)
  Het shirtje staat je prachtig! (ook hier de halsbies steeds boordstofgewijs)

 2. Ah zo leuk Nele! Echt fijn om te zien. Een heerlijke Billie!
  x

 3. Zo leuk! Moet ik ook eens proberen met mijn kleine gestalte :)

 4. oh, heerlijk. Dat ga ik ook eens proberen. Merci voor de tips!

 5. Charlie voor dames testte ik al (http://with-love-by-eva.blogspot.be/2015/05/charlie-voor-nog-net-tieners.html), Billie is duidelijk ook een topper. Zou dat toeval zijn, dat dat allebei uniseks namen zijn?

 6. Marleen (Petrol and Mint)

  Mooimooi! Benieuwd naar de volgende versie… Die Billie komt goed tot z’n recht bij jou!

 7. Ha! Dat had ik ook al ergens in mijn achterhoofd, dat ik dat eens wou proberen. Ik ben ook niet van de grootste, dus dat zou moeten lukken. Tof om bij jou al zo’n fijne versie te zien.

 8. kristien

  Super leuke t-shirt! Ik ben bezig voor de zoon v 16. Maar wil het proberen voor dochter v 14. Heb je voor jezlf de small versie gemaakt?

 9. Je staat er goed mee. Echt een tof model!

 10. Mooi!!

 11. Ik ben helemaal mee! Kei knap!

 12. Waauw jong, hoe perfect past die jou! Supergeslaagd, jouw Billie.

 13. Khadetjes

  Schitterend hoe je daarmee weg komt! Ik doe het je niet na, maar kom graag meekijken naar jouw mooie exemplaren :)

 14. Wauw, heel schoon! En wat is die ‘boordstofmanier’ dan wel als ik vragen mag? :-)

 15. Jammer, ik ga in die grootste Billie niet ingeraken vrees ik. Jouw poezenbillie is de max!

 16. Je bent mijn grote voorbeeld nu, bizar hoe goed je dat kan. En dat je het ook doet klinken alsof het simpel is. Rocketscience is er niets bij.

Comments are closed.

%d bloggers like this: