Goedgemutst.

IMG_8900

Opeens gebeurde het en was ik verslaafd aan breien. Het klinkt echt als de meest onhippe hobby in the history of ever, dat dacht ik ook immers. En dat dat alleen voor mensen met geduld was, daar was ik ook van overtuigd.
Blijkt het volgende: onhip kan je breien bezwaarlijk noemen als bijvoorbeeld zij, zij en zij ook al een tijdje overstag gingen, ik vervoeg me graag in dat rijtje. Daarnaast, geduld moet je niet hebben om te breien, breien leert je geduldig te zijn. (Even simpel als: je moet niet lenig zijn om yoga te doen, yoga maakt je lenig!) Voorlopig los ik mijn gebrek aan ongeduld op door mijn geest tijdens het breien af te leiden met ander vermaak, zijnde interesante tv programma’s bekijken zodat ik mee kan praten op het werk of de juiste gesprekspartner aan mijn gezelschap toevoegen. Continue reading “Goedgemutst.”

Als antidotum voor de winter: Flore!

IMG_7190

Vandaag is de kortste dag van het jaar en lijkt behalve donker ook nog eens overdekt met een grijs wolkendek. Het is warmer dan zou moeten voor de tijd van het jaar, maar de koude wind, de kale bomen, de striemende regen, ze maken het onontkenbaar: de zomer is vér weg.

Maar! Ik vond op mijn harde schijf een antidotum. Continue reading “Als antidotum voor de winter: Flore!”

%d bloggers like this: