Goedgemutst.

IMG_8900

Opeens gebeurde het en was ik verslaafd aan breien. Het klinkt echt als de meest onhippe hobby in the history of ever, dat dacht ik ook immers. En dat dat alleen voor mensen met geduld was, daar was ik ook van overtuigd.
Blijkt het volgende: onhip kan je breien bezwaarlijk noemen als bijvoorbeeld zij, zij en zij ook al een tijdje overstag gingen, ik vervoeg me graag in dat rijtje. Daarnaast, geduld moet je niet hebben om te breien, breien leert je geduldig te zijn. (Even simpel als: je moet niet lenig zijn om yoga te doen, yoga maakt je lenig!) Voorlopig los ik mijn gebrek aan ongeduld op door mijn geest tijdens het breien af te leiden met ander vermaak, zijnde interesante tv programma’s bekijken zodat ik mee kan praten op het werk of de juiste gesprekspartner aan mijn gezelschap toevoegen.

Na deze trui, begon ik ijverig aan een volgende maar met behoefte aan een tussendoortje en gebrek aan een stijlvolle muts, zocht ik snel bij elkaar: een (gratis) patroontje, de juiste wol (uiteraard bij Julija’s! En voor de kenners: de wol is van Manos del Uruguay uit de Serena-reeks en Fair Trade.) en de juiste breipriemen (in een wolwinkeltje in Mechelen waarvan het bestaan me tot nu vreemd was).

De foto’s zijn gemaakt op de Grote Markt in Antwerpen. Fotograaf was mijn zus, die van mij de camera weer eens in handen geduwd kreeg (we gingen eigenlijk op zoek naar een last minute kerstcadeautje). Ze is alleszins beter fotograaf dan ik model!

IMG_8884

De knoopjes werden ooit door mijn oma verzameld. Op deze manier zal mijn muts per-fect passen bij mijn nieuwe broek want die heeft ongeveer exact die kleur. Meisjes houden van roze, ja, het is waar.

IMG_8885

De foto’s zijn gemaakt voor het grote bamboe kunstwerk dat Georges Cuvillier op de markt in Antwerpen plaatste. Indrukwekkend en mooi als achtergrond! (Google zijn naam en via de afbeeldingen krijg je een idee van het geheel.

IMG_8888

IMG_8889

Dan is er altijd het moment waarop ik me totaal geen houding meer weet te geven en denk dat een yogahouding toch ook een houding is. Dat dat eigenlijk een houding is, die ik echt Niet Tof vind en eigenlijk ook (nog) niet goed kan, vertellen we er natuurlijk niet bij. (Waarna ik met armoezaaierige photoshopkwaliteiten van de achtergrond een flouer geheel probeerde te maken: amateurisme in al haar glorie, ik groet u.)

IMG_8898 copy

En dat we bij die yogahouding wat assistentie nodig hadden (zus 2, waarvoor minstens evenveel dank!) vertellen we er natuurlijk al helemaal niet bij.

makingof copy