Over twee koningskinderen en een fotowedstrijd.

IMG_9081

Wachten kent ze al, want ze wachtte vele lange jaren en nu zijn er twee koningskinderen. Ze kwamen te vroeg maar ze vechten en groeien zoals alleen mini’s dat kunnen. Ze zullen gekoesterd en op handen gedragen, ze zullen álles zijn. Álles en een nieuw begin.

Soms vallen puzzelstukjes precies op hun plaats. Dit verhaal is dat in het kwadraat en meer, geloof mij.

Sommige zwangerschappen verschijnen met een vingerknip, lijkt wel. Andere eisen een geduld waarvan we vaak niet wisten dat het bestond. Dat laatste, zo was de hare, nadat ze besloot om het alleen te doen. Het aantal pogingen getuigt van moed die ik zelden zag, maar altijd doe ik er mijn hoed voor af. En alsof ze wisten dat het de laatste kans was, kwamen ze met twee. Een jongen, een meisje: twee koningskinderen. En zes weken te vroeg, ook dat.

 

De Morgen organiseert een fotowedstrijd, of ik dat al wist. Maandthema: een nieuw begin. Voorwaarde: de foto moet in 2016 gemaakt zijn. Puzzelstuk, puzzelstuk, het paste. Twee kindjes, jónger dan 0 en een nieuwe mama.

Kort na de geboorte werden ze even gescheiden, één van de kindjes moest op krachten komen op een intensieve neonatologie. Hartverscheurend, als je daarover nadenkt. Na een klein weekje werden ze herenigd, broer en zus en dát begin voor mijn lens, dat was eervol dat ik er geen naam voor heb. En dan krijg ik ook nog de wonderlijke kans om dit met jullie te delen.

IMG_9082

IMG_9090

IMG_9100

IMG_9106

IMG_9126

IMG_9129

IMG_9132

IMG_9146

IMG_9160

IMG_9161

IMG_9181

Het kan nooit genoeg, vind ik: de harde realiteit van vroeggeborenen delen. Omdat overtijd gaan echt niet zo erg is. En omdat het zo waardevol is om deel te mogen zijn van. Ze vragen moed, geduld en opoffering want ze worden het middelpunt en zullen altijd ons tempo bepalen. Ze communiceren en wij luisteren. Ze leren ons nederigheid, verwondering en laten dagelijks zien wat echt dapper zijn is.

Na twijfel en advies vragen, zond ik twee foto’s in voor de fotowedstrijd van De Morgen. Er is een publieksprijs waar hartjes voor nodig zijn. Stemmen is eenvoudig en vraagt enkel naam en e-mailadres, zonder vervelende gevolgen (ik testte). Ik ben dankbaar voor elk hartje, maar meer nog voor de enorm eervolle job die ik mocht doen: fotograaf van wat als vroedvrouw dagelijks door mijn handen gaat, het is onbetaalbaar. Alle dank en liefs voor bovenstaande vriendjes en hun mama.

 

Hoe stemmen?

 • Ga naar deze pagina, ten laatste op 31 januari (dus doe het vandaag!).
 • Zoek de foto’s! Het is de derde en achtste foto van deze blogpost. (Momenteel staan ze op de 13de pagina – jammer genoeg is er geen manier om een rechtstreekse link naar de foto’s te plaatsen en als er nieuwe foto’s bijkomen schuiven ze verder naar achter en dat gaat best snel de laatste dagen merk ik.)
 • Klik op de foto en dan onderaan op “stem”.
 • Vul je naam en e-mailadres in en bevestig.
 • Klaar!

36 thoughts on “Over twee koningskinderen en een fotowedstrijd.

 1. Man, man, man, jij kan toch mooie plaatjes schieten en er mooie woorden aan verbinden. Ik heb met veel plezier gestemd.

 2. Die foto met dat handje! Wat een tederheid spreekt daaruit! Ik stem ook, uit liefde voor jou en je foto’s, al is mijn favoriet enkel hier te zien. Maar kiezen is moeilijk, en eigenlijk zijn ze allemaal prachtig!

 3. Heel mooi, temeer omdat ik mama en kindjes ken, nu ja kindjes nog niet echt natuurlijk….
  Ik krijg er een krop van in de keel…

 4. Wow, wat een prachtige foto’s, ik krijg er gewoon kippenvel van! En ik ga meteen stemmen hoor :)

  Liefs,
  Lola

 5. Even moeten zoeken, maar mijn stem heb je, prachtig pakkend… Echt waar!

 6. Net ook gestemd, wat een prachtige foto’s!! Ik kan me voorstellen dat het heel moeilijk kiezen was! Ikzelf vind die met de handjes echt het allermooiste, vind het enorm ontroerend om dat te zien. Maar de andere zijn ook echt prachtig. En nog meer hartjes voor dit verhaal, want ikzelf moest op ons eeste dochtertje ook meer dan lang genoeg (al is dat relatief, het kon stukken en stukken erger!!) wachten, en mijn tweede dochtertje is zelf een koningskind! Heel veel dikke virtuele knuffels voor deze mama (en zoveel andere mama’s daar!) en die twee kleine wondertjes! En voor jou, om zoveel schoonheid en wonderlijkheid te delen!

 7. Prachtige foto’s, prachtig werk! Foto 2 vind ik persoonlijk de mooiste…

 8. Pagina 7 momenteel. Je kunt maar een keer stemmen, de eerst getoonde (8ste uit dit bericht) heeft momenteel de meeste stemmen dus die heb ik maar genomen :)

  Prachtig, trouwens. Zelf vind ik die met de mama het mooist <3

 9. Ik heb even moeten zoeken tot ik jouw foto’s vond,
  maar met veel plezier en bewondering heb ik het hartje aangeklikt
  Mooie foto’s van een bijzonder moment

 10. Yup, pagina 7! De stemmen zijn jammer genoeg verdeeld over de twee foto’s, mss iets om aan te denken volgende keer!
  Bij het lezen van het bericht kreeg ik de tranen in de ogen, prachtig verhaal, prachtige foto’s. Chapeau, alweer!

 11. Het werden zo’n mooie foto’s! Heel bijzonder hoe je dat telkens weer doet! Je hebt zoveel talent! 😊

 12. Ik ben niet zo een stemmer en geef niet zo vlug gevolg aan oproepen op het internet maar nu heb ik wel gestemd. We hebben nl zelf een kleinkindje verloren direct na de geboorte en als ik zulke dingen lees, hoor of tegenkom schiet er nog altijd een krop in mijn keel. Je kan alles heel goed verwoorden en ik ben fan van je teksten. En van je meevoelen en van je foto’s. Veel succes met de wedstrijd!

Comments are closed.