Breien: Tundra pullover.

IMG_9866

Enter breien, schreef ik eind augustus. Het was toen, dat ik aan het tweede grote project begon en blijkbaar had ik daar een half jaar voor nodig. Een half jaar met veel twijfels over of het wel wat zou worden en of ik wel de goede maat gekozen had. Een half jaar ook met veel gezellige warmte op mijn schoot terwijl mijn geest vermaakt werd met niet-nadenk-tv en mijn inwendige ik met dampende kopjes thee.

Continue reading “Breien: Tundra pullover.”

Vijf!

kaboompics.com_Modern creative workspace

We hebben een feestje gemist, mensen. Mijn blog bestond gisteren vijf jaar, vijf jaar! Hoewel de eerste jaren van mijn blog om te huilen waren en de jaren nadien er veel te weinig geblogd werd, vind ik dat toch enigszins vermeldenswaardig. En omdat ik soms belachelijk veel voldoening haal, uit wat jullie met mij delen in de reacties hier en elders, en omdat ik ook belachelijk veel voldoening haal uit de combinatie van schrijven, fotograferen en creëren, op welke manier dan ook, wil ik in 2016 graag wat vaker bloggen. Ik ben daar al een beetje mee begonnen, mogelijk hebben jullie daar iets van gemerkt, mogelijk ook niet. In het laatste geval was mijn afwezigheid waarschijnlijk ook nog nooit opgevallen.

Continue reading “Vijf!”

9 boeken, 9 verhalen om te koesteren.

negenboeken

Een e-reader, dat stond op mijn wishlist, iets meer dan twee jaar geleden. Ik werd gelukkige bezitter van een Kindle Paperwhite en zeul het ding sindsdien letterlijk óveral mee naartoe. Want stel dat ik ergens meer dan drie minuten zou moeten wachten zonder boek? Drama! Maar vooral omarm ik de drie vaste leesmomenten per dag: in de trein heen, in de trein weer en voor ik slapen ga. Heen en weer is een uur, voor ik slapen ga varieert van 1 minuut tot ongeveer een uur, afhankelijk van de toestand van het lijf.

Continue reading “9 boeken, 9 verhalen om te koesteren.”

Drie kleine meisjes bis.

IMG_9397

Vorige week beloofde ik en ik ben een vrouw van mijn woord. Ik beloofde meer, mooi licht en verse naaisels, al was dat tweede buiten de weergoden gerekend. Het water viel met bakken uit de hemel toen de shoot gepland was en grijzer wordt geen dag meer.  Om zoveel mogelijk natuurlijk licht verbouwden we het halve huis (note to de mama: dat is overdreven). We, dat zijn (tante!) Kir & zonen en ik.

Continue reading “Drie kleine meisjes bis.”

Jaren zonder vlees.

foto-1

Van het prekend type ben ik niet, geloof ik. Misschien wel van het enthousiasmerende.

Dat ik hier (denk ik) nog nooit op mijn blog over schreef, onderstreept eerste zin. Ik eet vegetarisch, sinds bijna veertien jaar. Toen was ik 17 en ik weet dat ik er eerder al over sprak maar van mijn ouders rood licht kreeg tot ik op kot ging. Toen ik stopte met vlees eten at ik nog een maand of wat vis (om de rest van de wereld te sussen) maar het botste al snel in mijn hoofd. Vissen zijn ook dieren. Ik wilde geen dieren meer eten. Ik stopte met dieren eten. Zo simpel was het.

Continue reading “Jaren zonder vlees.”

%d bloggers like this: