Vijf!

kaboompics.com_Modern creative workspace

We hebben een feestje gemist, mensen. Mijn blog bestond gisteren vijf jaar, vijf jaar! Hoewel de eerste jaren van mijn blog om te huilen waren en de jaren nadien er veel te weinig geblogd werd, vind ik dat toch enigszins vermeldenswaardig. En omdat ik soms belachelijk veel voldoening haal, uit wat jullie met mij delen in de reacties hier en elders, en omdat ik ook belachelijk veel voldoening haal uit de combinatie van schrijven, fotograferen en creëren, op welke manier dan ook, wil ik in 2016 graag wat vaker bloggen. Ik ben daar al een beetje mee begonnen, mogelijk hebben jullie daar iets van gemerkt, mogelijk ook niet. In het laatste geval was mijn afwezigheid waarschijnlijk ook nog nooit opgevallen.

Een groots plan heb ik niet, het concept blijft nog steeds dat van ik doe gewoon maar wat. Zo doe ik het al 31 jaar, maar mogelijk moet ik die strategie eens herbekijken. Ik ben de laatste tijd bijzonder geïnspireerd door mensen met een Plan. Een Plan en Doelen en dat soort dingen. Niet dat ik dat soort dingen nooit had, maar dat van ik doe gewoon maar wat overheerst vooral, geloof ik. Hoewel het leren budgetteren met YNAB misschien wel een eerste stap was, want dat doe ik nog steeds zeer plichtbewust. Vandaag was dan ook een klein feestje waard, aangezien ik met mijn loon van februari de budgetten voor de maand maart kon invullen. Aan enthousiasme geen gebrek, ziet u. Zelden hier, eigenlijk, als het me interesseert.

Vandaag begin ik aan het zesde jaar bloggen. Dat zesde jaar begint met een nieuwe lay-out, die al een paar dagen in testmodus draait en nog niet volledig gestroomlijnd is, maar! Ook dat past bij, wat behalve een modeverschijnsel leek, iets wat ik wil oefenen: imperfect is ook goed (genoeg). Daarnaast wil ik wat meer in dialoog gaan met jullie, door vaker op jullie reacties te reageren. Kinderlijk enthousiast kan ik namelijk zijn, als ik zie dat een blogger dat op één van mijnes deed, omdat ik dan toch niet tegen een zwart gat leek te praten.

Deze nieuwe lay-out heeft een aparte pagina (bovenaan) met het archief van de afgelopen vijf jaar. Dat leek me bijzonder veel overzichtelijker dan die lange uitklapbalk (hoe heet zo’n ding?) aan de zijkant van mijn blog. Behalve dat koos ik voor iets vrij sober met veel wit en grijs. Mijn vorige lay-out vond ik erg irritant, omdat de breedte van de blogposts beperkt was, waardoor mijn foto’s ook telkens heel klein werden. Deze is een stuk breder en de foto’s bijgevolg een stuk groter. In de zijbalk nog altijd de links naar waar je mij vindt op de sociale media, een beetje wie-wat en de mogelijkheid om te volgen via feedly (mijn favoriete rss-reader, maar die van weinigen geloof ik) waaronder ook de link naar bloglovin voor de grote massa. Wie slecht is in dat soort dingen maar mij graag snel leest, kan daaronder zijn e-mailadres achterlaten en zal dan bij elke nieuwe post een mail krijgen. Omdat 2016 ook van elke dag instagrammen is, vond ik een plugin die voor mij de meest recente instagram-foto plaatst en omdat 2016 ook van zoveel mogelijk boeken lezen is, deel ik graag welk boek me op dit moment bezighoudt. Maar wat ik nog het meest spannend vind, is het feit dat ik ervoor koos om mijn blog wat overzichtelijker te maken door de “Read more” tag te gaan gebruiken. Hierdoor moet je naar het bericht doorklikken als je verder wil lezen, maar is de homepage veel overzichtelijker en moet je niet oneindig scrollen om te zien wat je gemist hebt. Spannend, omdat ik nu denk dat niemand nog door zal klikken.

Maar! 2016 is van nog veel meer (echt veel meer, en spannend en al jong). U hoort er snel meer over.

Bij deze nog even opbiechten: bovenstaande foto is niet van mij. Het is te donker, ziet. Dus voor het eerst deed ik wat Kathleen op haar nieuwe blog Tuttefrut als tip geeft: een foto gebruiken die vrij van rechten is en daarvoor dienen mag. Bovendien zou het bijna mijn bureau kunnen zijn en past de foto ongelooflijk mooi in mijn nieuwe lay-out, dus het is gepermitteerd. Alstublieft, het is graag gedaan.

Wat vinden jullie van de nieuwe lay-out? Is het goed leesbaar? Lettertype te groot, te klein? Zijn de kleuren jouw ding of net niet? Wat zou nog een leuke toevoeging kunnen zijn, of staat er net al teveel op? Ik hoor en luister graag. Echt, houd u niet in, ik word altijd ongelooflijk gelukkig van jullie input.

Edit: ondertussen is de kleur van de tekst aangepast, hopelijk is het nu beter leesbaar en zorgt die niet meer voor vermoeide oogjes.

40 thoughts on “Vijf!

 1. Ik ben zwaar fan van de kleurtjes, het lettertype en de banner! Maar mijn ogen, een beetje moe na het ziekekindjeswaken, moeten hun best doen met die licht grijze tekst. ;-)

  • Nele

   Dankje! En die commentaar op die licht grijze tekst kreeg ik nog al, maar dat was iemand zonder mac, dus het lag aan haar vond ik. Maar als jij het ook zegt, zal ik eens zien wat ik kan doen ;-).

   • I

    Mooi! Maar mijn eerste reactie (zonder deze reactie al gelezen te hebben) was toch ook “mhm, die licht grijze tekst zou toch een tikkeltje donkerder mogen”.

    • Nele

     Zou nu beter moeten zijn!

   • Veerle

    Er zijn ook mensen zonder een Mac die jouw blogspot graag lezen :-)

    • Nele

     I know :-).

 2. Veerle

  Wauw, zes jaar al! Gefeliciteerd :) Ik vind het heel mooi geworden. Het lettertype van de tekst mag misschien iets donkerder, nu vind ik het iets te licht om echt vlot leesbaar te zijn (of dat ligt aan mijn pc, dat kan ook). Veel plezier nog, ik kijk uit naar de wilde plannen.

  • Nele

   Dankjewel! Je bent niet de enige dus het ligt niet aan je pc :-).

 3. proficiat met de vijf jaar! op naar nog meer jaren vol inspiratie.

  Zelfde opmerking wel als hierboven, de kleur van de letters zou iets donkerder mogen, nu is er weinig contrast en moet je moeite doen om het te kunnen lezen. Verder heel mooi!

  • Nele

   Dankje, ik pas het aan!

 4. Oh Nele, ik vind dat echt tof om te lezen dat jij ook het soort blogger bent die die dialoog wil. Ik wist dat eigenlijk niet goed van jou. Maar ik mis dat ook wel bij sommige bloggers (en die blogs lees ik dan ook niet meer).

  Toen ik hier een paar dagen geleden was komen lezen, heb ik ingezoomd om het grijze te kunnen lezen, dus ik ben al gerust dat het blijkbaar niet aan mij alleen lag, aan de reacties hierboven te lezen :)

  Ik vind het wel mooi. Dat oud-roze past bij jou, zacht en rustig. Zo. Denk ik. En jouw mooie foto’s verdienen inderdaad meer ruimte!

  Ook nog: hoera voor meer bloggen (mij was dat al opgevallen, ja, alsook de voorafgaande stilte!) en hoera voor imperfectie!

  • Nele

   Ja, ik heb dat ook nog niet zo lang geleden ontdekt, dat ik graag meer dialoog wil. Ik ben zo fan van jou, de andere Kelly en Kathleen’s blog, maar dat is wel te merken denk ik. Dankjewel voor je complimentjes!

 5. Feedly for the win! :-)

  Mooie aanpassingen; ik ben fan van veel wit en ruimte!
  En blij een mede-rodekolen-zijn-toch-schone-groenten-fan ontdekt te hebben door de link naar je instagram ;-)

  • Nele

   Dankjewel!

   • Misschien nog één tip, dialooggewijs enzo: ik heb bij bovenstaande reactie aangeduid dat ik een mailtje wilde krijgen bij follow-up-comments, maar ik heb niets gekregen terwijl jij ondertussen duidelijk wel gereageerd hebt.
    Geen idee hoe je dat kan verhelpen, dus veel hulp ben ik niet (en ik sukkel er op mijn blog ook wat mee), maar ik dacht dat je het misschien wel wilde weten :-)

 6. Dikke proficiat! Ik vind het mooi (voelt ook een beetje als een schop onder mijn kont), ik ben speciaal komen kijken, want ik lees je eigenlijk ook altijd in feedly

  • Nele

   Ah, ook zin in een nieuwe lay-out? Bij komt dat om de zoveel tijd… succes ermee ;-).

 7. Mooie lay-out! Mij was de vroegere blogstilte en recentere opflakkering zeker opgevallen. Ik kijk uit naar meer. Proficiat!

  • Nele

   Dankjewel!

 8. ‘t Is hier mooi geworden! Ik volg je nog niet lang, maar ‘t is hier wel leuk én mooi.
  Voorlopig geen opmerkingen, ik hou wel van dat roze.
  Laat maar komen, die nieuwe blogposts :-)

  • Nele

   Dankjewel! Ik blijf het grappig en leuk vinden, dat ondanks de grote stiltes er hier nog steeds mensen lezen en dat er ook nog nieuwe bijkomen. Dat motiveert om te blijven schrijven :-).

 9. “De eerste jaren om te huilen”: wat lees ik daar nu? Ik lees hier al vijf jaar met plezier (jij bent net een jaartje ouder dan ik – of alleszins toch virtueel), ook die eerste jaren! Al vind ik de huidige lay-out en foto’s een pak mooier; dat heet een groeiproces en dat is net mooi. Op nog meer mooie jaren, met veel interactie, veel foto’s en af en toe eens een creatie. Ik blijf aandachtig en vrolijk volgen!

  • Nele

   Dankjewel Eva!

 10. Khadetjes

  Ik lees iedere post van jou met veel plezier en vaak meer dan een keer, je weeft zo’n mooie dingen met je foto’s, de woorden eromheen… voor mij straalt jouw plekje heel vaak rust uit.
  Hoera voor het zesde jaar, en de nieuwe voordeur, die mij helemaal jou lijkt <3

  • Nele

   Wat een mooi compliment, dankjewel! Ik lees jou ook graag!

 11. Wat een fijne make-over, ik vind het erg geslaagd! Van de read-more tag ben ik persoonlijk minder fan, maar in Feedly verschijnt je blogpost in zijn geheel dus die tag maakt niet veel uit.

  Proficiat met je lustrum!

  • Nele

   Ja, ik ben zelf ook niet zo fan van de read more-tag maar ik hou zo van het overzichtelijke :). Maar idd op feedly geen probleem. Dankjewel Annelies!

   • dit ga ik even beamen .. ik lees meestal ook gewoon feedly

    (ben vandaag speciaal even komen piepen naar je layout !! knap gedaan zeg !!)

    en de read more’s … tja .. ik zal daar ook eens aan moeten, denk ik, maar dat doorklikken dat is toch zo vervelend (hoe lui kan ne mens zijn ???)

    • Nele

     Dankje!

 12. hip hip hip hoera!!!
  Ik kom hier ondertussen al een paar jaar lezen, denk ik. En dat doe ik nog altijd graag! Ik ben blij dat je je frequentie gaat aanpassen. Dat deed ik onlangs ook, maar met 4 weken continu zieke kindjes in huis heb ik dat toch wat moeten terugschroeven. Hopelijk betert dat binnenkort terug. En jeuj voor de dialoog, dat probeer ik op mijn blog ook op te trekken, maar dat is ontzettend moeilijk. Via facebook gaat dat gemakkelijker, heb ik al ondervonden.

  • Nele

   Ah, ik vind facebook juist lastiger. Ik weet dat de helft van je volgers je bericht daar niet te zien krijgt en ik heb ook het idee dat het erg afhankelijk is van wanneer je iets post en hoeveel likes er gegeven worden. Maar hier zal het zeker ook een uitdaging zijn denk ik! Dankjewel voor je reactie! En succes ook met vaker bloggen :-).

 13. ‘Om te huilen’ heb ik het hier echt nog nooit gevonden, wel integendeel!
  Ik kom hier héél graag. Je schrijft mooi, en niet te moeilijk. Je foto’s en creaties zijn een streling voor het oog. Ik voel hier leven stromen.
  Deze nieuwe lay-out: zeer geslaagd! Wit, rust, eenvoud, met het prachtige oude roze. Ik ben ook altijd blij als ik een fotootje zie staan van de blogster, dan zie ik je beter voor me :-)
  Ik zou ook het lettertype nog iets donkerder doen. Is veel relaxter om te lezen.
  En kan je niet je roze kaders een beetje donkerder maken, zodat de tekst dan in het wit kan? Is maar een gedacht hoor, kan evengoed zijn dat dat helemaal niet meevalt :-)

  • Nele

   Wat een mooie reactie, enorm veel dank! Dankjewel ook voor je feedback. Het is een goed idee om de tekst in de roze kaders wit te maken! Ik ga het eens proberen :-).

 14. Katrijn

  De nieuwe layout is heel mooi geworden. Al mag de tekst nog iets donkerder voor mij.
  Ik kijk er naar uit om nog meer blogposts te lezen; ik hou van je schrijfstijl, foto’s en onderwerpen!

  • Nele

   Dankjewel Katrijn!

 15. Het is nooit te laat om te feesten dus…. *toeter* en *gooi een slinger op* Gefeliciteerd met jouw fijne – vernieuwde blog! De mijne is na de laatste make-over ook nog steeds “under construction”, Bij mij is dat net zoals bij ons huis… het blijft duren… maar ondertussen ben ik steeds weer blij met ene hoekje dat weer klaar is.

  • Nele

   Haha mooie omschrijving, zoiets wordt het hier allicht ook! En ik ben een rss-lezer dus ik denk dat ik jouw lay-out nog niet eens zag *shame. Ziet er ook heel fris en mooi uit! Succes met de rest van de verbouwingen ;-).

 16. Heidi

  Oh, Nele! Ik was meteen verrast bij het zien van de nieuwe lay-out! Heel mooi! Het past inderdaad perfect bij jou! Jij zegt dat de voorbije vijf jaar ‘om te huilen was’; ik heb net zoveel bewondering voor je prachtige woorden, beelden en creaties! Je hebt me al zo vaak weten te inspireren! :-) Super fijn dat we binnenkort nog veel meer moois mogen zien en lezen! Laat al dat spannende maar komen! ;-)

 17. mags

  Ik zal hier eens voor het eerst reageren sé. Eerst en vooral veel respect voor 5 jaar bloggen. Ik hield het nog geen maand vol denk ik. geef mij maar instagram fotootjes. Ik lees je blog wel super graag, ook via feedly trouwens. Geen blogloving lover. Op naar de 10 jaar!

 18. maaike

  Ik volg je hier graag, maar ook op IG, kei leuk, elke dag een foto!
  En zeg, over dat budgetteren moeten we eens afspreken, ik zou dat verhaal graag een live horen!
  Succes met je 6e jaar bloggen, echt wauw hoor!

Comments are closed.

%d bloggers like this: