Instagramchallenge. #project366 #january

january-01

Een paar dagen geleden sprak ik al over dat ene goede voornemen van 2016: YNAB. Het deed me plezier om hier en daar reacties te lezen of horen van mensen die ik prikkelde om het ook eens van naderbij te bekijken.

Maar wat ik mezelf in 2016 eveneens toewenste, was meer fotograferen. Omdat ik daar gelukkig van word. Zo besloot ik 2 januari om de uitdaging aan te gaan om elke dag minstens één foto te plaatsen op instagram. Gelukkig was ik op 1 januari al gestart, zonder het te beseffen. De dag nadien verzon ik de regels, die vrij te interpreteren zijn en aangepast kunnen worden naargelang eigen wens of behoefte. Flexibiliteit wordt hier hoog in het vaandel gedragen. Eén maand verder en ter motivatie van mijzelve leek het me leuk om elke maand een aantal foto’s uit te kiezen en op mijn blog te delen. Voor wie geen instagramaddict is. En voor mezelf en de archieven.

Januari begon zoals élke januari van mijn hele leven. Met de hele familie en vooral mijn fantastische oma. Iedereen wat mottig (ik van nachtdiensten, zij van feest) en teveel pistolets en sandwichen en ohja, er is nog rozijnenbrood ook. Zoals het hoort en hopelijk nog vele jaren zal zijn.

IMG_4024

Mechelen kent sprookjesachtige plaatsen voor sprookjesachtige foto’s.

IMG_4035

Januari was ook van scherven. Onderstaande lijst kletterde op de grond en brak in meer dan duizend stukjes. De poster overleefde, goddank. Dance it out is een onvergetelijk Grey’s Anatomy-moment, maar vooral een ode aan Christina Yang die jammerlijk uit de serie geschreven werd en eeuwig gemist zal worden. Grey’s Anatomy is altijd drama, dus mag ik hier gerust ook zo dramatisch over doen.

De poster kwam voor mij als (laat) kerstcadeau, maar kan hier gekocht worden voor wie wil. De foto rechts is een foto uit het Birth Day project van Lieve Blancquaert en recupereerde ik uit de kalender ervan.

IMG_4041

Nog scherven. Ik was triest toen mijn zo gekoesterde music for life-waterkan zo uit de vaatwasmachine kwam. Niemand die er toevallig eentje heeft staan die in onbruik raakte? Ik wil er voor betalen en je zou me onwaarschijnlijk veel plezier doen!

IMG_4051

Januari was net als de afgelopen drie jaar yoga. Yoga zit ondertussen in mijn hele wezen en ik hoop dat ik er nooit mee op moet houden. Hulde voor mijn yogajuf ❤️.

IMG_4080

Een nieuw verhaal, dat schreef ik bij deze foto. Januari had er nog bijster weinig mee vandoen, maar verder in 2016 horen jullie meer, it’s a promise!

IMG_4087

Sneeuw is mooi om naar te kijken, sneeuw is mooi om te fotograferen, tot daar. Verder kijk ik reikhalzend uit naar warmere temperaturen. Een vuil busraam, een besneeuwd landschap en een bus die de snelheidslimiet overtrad: als je dat optelt, is deze foto het resultaat.

IMG_4173

Blijkbaar deed ik al niet meer van plasma geven sinds maart 2015. Er was een sms-oproep van het Rode Kruis nodig om me weer aan het doneren te zetten. Nog een goed voornemen, jawel, want het is zo afschuwelijk nodig. Op mijn werk kom ik er rechtstreeks mee in contact en dat is allicht ook motiverend, maar echt, 70% van ons heeft ooit een bloedproduct nodig, slechts 3% geeft. Een prikje en een beetje van je tijd en zo waardevol. Moest je twijfelen, kijk dan eens op de website van het Rode Kruis.

IMG_4209

En mini’s, natuurlijk. De tweeling, waar jullie hier al meer over lazen.

IMG_4225
Een drieling, waarover heel binnenkort meer. Ik ben een gelukzak, dat ik zoveel moois door mijn camera mag bekijken.

IMG_4232

 

Wie nieuwsgierig is naar meer foto’s, kan op instagram zoeken met de hashtag #missyn366 of klikken op deze link.