Mediteren, iedereen kan het leren?

Headspace

Na lang twijfelen begin ik te schrijven. Hierna volgt vermoedelijk nog lang twijfelen over wel of niet publiceren. En als ik ooit tot publiceren kom, zal ik vermoedelijk elke twee seconden nadenken over of ik het wel online wil laten staan. Waarom ik dan toch schrijf? Omdat ik dit volgend jaar wil lezen en kunnen beseffen dat ik vooruit ging, met rasse schreden graag, danku. 

Meditatie, klinkt dat woord ook zo vies in jullie hoofd? Zien jullie meteen geitenwollen sokken in bruine sandalen? Zweverige hippies die tijd met hopen hebben? Wierookstokjes en gekke belletjes? En misschien liefst ook nog een paar monniken in een Indiaas klooster, die hele dagen op een berg zitten te niet-denken.

Continue reading “Mediteren, iedereen kan het leren?”

Een last (15) minute kraamcadeau.

IMG_9931

Annemie en ik, wij zijn al heel lang vriendjes. Wij deden samen van Leuven en verloren elkaar soms uit het oog, maar altijd als we elkaar weer vonden was alles als vanouds. Wij delen iets dat ik met weinig anderen deel en daarom is het altijd meteen vertrouwd en alsof we mekaar de dag voorzien nog zagen (enfin, dat vind ik). En ze kan het zelf nog niet goed geloven, denk ik, maar ze zette bijna drie weken geleden zomaar een zoon op de wereld. Ik vind het fantastisch en ben trots dat het geen naam heeft. Ik liet aan haar wanneer ik ze mocht bezoeken (wisten jullie dat een massa bezoek in de eerste kraamweek moordend is voor nieuwe mama’s?) en gisteren mocht ik dat klein wondertje ontmoeten. Ik zou met lege handen, liet ik haar weten want mijn zelfmaakplan had wat meer tijd nodig.

Continue reading “Een last (15) minute kraamcadeau.”

Een veredelde instagram, want ik ging niet bloggen.

10562949_683456588410509_1236187584637020387_n

Wat mij gelukkig maakt. (Tweede rij links, blauwe t-shirt)

Eigenlijk wilde ik niet bloggen, want er wordt al zoveel gezegd en mijn mening, ach mijn mening. Maar als er geen rust komt in mijn hoofd, moet ik schrijven. Als er geen rust komt in mijn hoofd, moet ik delen. Niet mijn mening, wel het verhaal want die klem om mijn hart.

Continue reading “Een veredelde instagram, want ik ging niet bloggen.”

iPhonereport: fietsen door rivierenland.

IMG_4482

Ander soort foto’s, dit, dan wat jullie van mij gewend zijn. Ik heb ook geen idee of het jullie kan boeien, maar dan is het maar voor mijn eigen archief. Ik fietste vandaag noodgedwongen meer dan 20 kilometer, maar kon dat bezwaarlijk een straf noemen gezien de zon zon zon. Ik bracht mijn auto naar de garage en aangezien mijn hoofd al in Rumst woont, koos ik daar ook alvast een nieuwe garage uit. Dat er dan veel gefietst moest, had ik niet bij stilgestaan.

Continue reading “iPhonereport: fietsen door rivierenland.”

Ik ga verhuizen!

huisjekaartje

Jongens! Ik ben de afgelopen maanden net niet zot geworden. Of misschien ging ik er toch over, kan ook. Waarschijnlijk is het eerder aan mijn directe omgeving om daarover te oordelen. Voor wie denkt: “huh, verhuizen? Deed je dat niet vorig jaar al?” Awel ja. Vorig jaar kocht ik een appartement, ik spamde hier de boel vol en na de verhuis werd het stil. Het was nog niet af, ik voelde me niet thuis, ik moest nog nieuwe kussenslopen naaien, er stonden nog steeds ingepakte dozen maar vooral: na een half jaar bleek er veel onzichtbare miserie. Kort samengevat: hoe mooi het hier ook is, ik was niet blij. Erger nog, ik raakte meer en meer in een constante toestand van paniek en angst.

Continue reading “Ik ga verhuizen!”

Here’s to all women.

Here's to all women - you are beautiful

 

Vandaag is 8 maart, vandaag is internationale dag van de vrouw. Helaas is zo’n dag heel nodig, want op heel veel plekken op deze aardbol hebben mannen vele streepjes voor. Vandaag is voor álle vrouwen omdat elke mens evenwaardig is ongeacht lichaamsvorm, haarkleur, huidskleur, karakter, opvoeding, talenten, intelligentie, vaardigheden, competenties en zo kan ik nog lang doorgaan.

Continue reading “Here’s to all women.”

There is a miracle growing.

header

Een mail, een vraag: of ik het zou zien zitten om foto’s van haar buik te maken. Dat het misschien wat ongepast was, maar dat ze niet wist wie anders vragen en ik zei met plezier ja. Om jullie gefronste wenkbrauwen wat ontspanning te geven: de voorzichtigheid in de vraag had alles te maken met het feit dat haar dochter nog geen twee jaar geleden geboren werd na een zwangerschap van net geen 31 weken. Mijn collega’s en ik, wij zorgden zeven lange weken voor haar tot ze sterk genoeg was om naar huis te gaan. Enkele dagen na haar geboorte maakte ik enkele foto’s van Nelle, waarvan eentje het titelblad van onze nieuwe infobrochure sieren zal. Omdat Nelle zo ongeduldig was, heeft ze de toen geplande zwangerschapshoot nooit gehaald.

Continue reading “There is a miracle growing.”

%d bloggers like this: