Een last (15) minute kraamcadeau.

IMG_9931

Annemie en ik, wij zijn al heel lang vriendjes. Wij deden samen van Leuven en verloren elkaar soms uit het oog, maar altijd als we elkaar weer vonden was alles als vanouds. Wij delen iets dat ik met weinig anderen deel en daarom is het altijd meteen vertrouwd en alsof we mekaar de dag voorzien nog zagen (enfin, dat vind ik). En ze kan het zelf nog niet goed geloven, denk ik, maar ze zette bijna drie weken geleden zomaar een zoon op de wereld. Ik vind het fantastisch en ben trots dat het geen naam heeft. Ik liet aan haar wanneer ik ze mocht bezoeken (wisten jullie dat een massa bezoek in de eerste kraamweek moordend is voor nieuwe mama’s?) en gisteren mocht ik dat klein wondertje ontmoeten. Ik zou met lege handen, liet ik haar weten want mijn zelfmaakplan had wat meer tijd nodig.

Misschien moet ik iets kleins, dacht ik nog, tussen mijn nachtdiensten deze week maar toen kwam er teveel emotie in één keer en zag ik dat allemaal niet meer zitten. Tot toen ik vertrekken moest. Opeens stond ik voor mijn stoffenkast, opeens was ik aan het knippen en opeens aan het stikken. Een beetje later smste ik haar: ik vertrek nu pas, er kwam iets tussen, ik leg het zo wel uit!

IMG_9910

Onlangs pinde ik het patroontje voor de Grow-with-me Baby Harem Pants van Sew 4 Bub. Het idee is, dat door de boordstof te dubbelen het broekje mee kan groeien met de baby. Hoe langer/groter de baby wordt, hoe minder ver (of niet) je de boordstof omslaat.

IMG_9917

Aangenaam, Wout is de naam. Hij weegt nu bijna 3500g en het broekje was nog heel ruim (op zijn kleinst, dus met de stukken boordstof onder- en bovenaan volledig gedubbeld). De stof is een restje van dit projectje. De boordstof is geen boordstof maar een overschotje Punti Di Roma van deze broek die ik vorige zomer voor mezelf naaide. Iets minder rekbaar dan gewone boordstof waardoor ik het stuk aan de pijpen misschien beter wat breder had geknipt dan het patroon voorschrijft. Maar kom, het gaat. En het is comfortabel dat het geen naam heeft, ik kan dat weten want in die broek voor mezelf woonde ik vorige zomer effectief.

IMG_9922

Zwart op zo’n pasgeboren lijfje, ik twijfelde even, maar vind het toch heel stoer.

IMG_9925

Oh, ik moest ook nog even vermelden dat dit toch wel écht de allermooiste baby is in the history of ever. (Dat er zo al veel geboren zijn die die eerste plaats delen, laten we maar even voor wat het zijn moet.) Wout is behalve wondermooi een content en alert ventje en een fotomodel zoals ik ze graag heb. Vijf minuten voor de camera en het was gefixt.

IMG_9927

Noot aan mezelf: volgende keer het patroondeel toch wat beter op de stof positioneren indien zo’n grote print. Het ziet er wat gek uit nu, met die 2 halve wasberen vooraan.

IMG_9938

Om over de achterkant nog maar te zwijgen: dierenmishandeling is het juiste woord denk ik.

untitled 6

Vermoeiend wel, dat modelleren. Maar daardoor had ik nadien een paar uur een warm slapend kruikje op mijn buik.

IMG_9915

Pasgeboren broekjes zijn de max. Altijd schattig, simpeler om te maken bestaat niet en zonder die ellendige drukknopen die immers nooit blijven waar ze moeten. En zoals in de titel, zonder twijfelen over welke (boord)stof zat het op 15 minuten in elkaar. Per-fect voor uitstellers eerste klas. En nu verder met plan A, want werk aan de winkel. Maar nog veel meer de max dan dit broekje, dat ook.