Geroosterde noten met pili-pili.

Geroosterde noten met pili-pili

Dit weekend moest ik snel een kleine snack in elkaar flansen en dat was zó’n winner. Simpel, snel klaar en de hele wereld vindt het lekker, dat kan niet anders. Pili-pili had ik niet in huis en ken ik eigenlijk alleen maar van de Pili-pili pillen (Kiekeboe, remember?). Pili-pili had ik wel in huis nadat de verkoopster in de Colruyt het me in handen duwde, toen ik haar om chili vroeg, want dat was mijn plan. Pili-pili is dus plan B. Pili-pili is top, weet ik nu.

Jullie moeten niet bang zijn, dit wordt niet opeens een foodblog, maar dit was zó lekker en zag er zó mooi uit. En dan dat alles in dat mooie roze kommetje, dat perfect zou matchen met de nieuwe lay-out van mijn blog, ik moest wel. (Gelukkig voor we begonnen te eten, want believe me, ze zijn onweerstaanbaar vanaf het moment dat je de eerste in je mond steekt.)

Geroosterde noten met pili-pili

Zelf maken? Het is klaar op 10 minuten (en dan nog wat afkoel-geduld) en een ideale snack dezer dagen (veggie, vegan zelfs). Het is voedzaam door de noten en comfort food dat het geen naam heeft. Zoutig, zoetig, pittig.

Ingrediënten:

 • alle soorten noten die je lekker vindt (ik deed: cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten, macadamia noten, amandelnoten)
 • ahornsiroop (maple syrup)
 • grof zeezout
 • pili-pili

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200°
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hierover een mengeling van alle noten uit
 • Zet ze drie minuten in de oven
 • Haal de noten uit de oven en verdeel enkele eetlepels ahornsiroop over de noten (ik gebruikte 3 eetlepels voor een kleine bakplaat)
 • Meng de noten goed door elkaar zodat ze volledig bedekt zijn met het siroop
 • Voeg wat zeezout en pili-pili toe (op het zicht, is dat) en meng nog eens
 • Zet 5 minuten in de oven en meng de noten dan nog eens goed door elkaar
 • Zet nog 2 minuten in de oven
 • Haal de noten uit de oven en doe ze in een kom (zo koelen ze sneller af en kan je er sneller van eten)
 • Laat de noten afkoelen en dan: geniet!

Geroosterde noten met pili-pili

Zoutig, zoetig, pittig. Al die smaken, één voor één, in combinatie met de geroosterde noten. Ik heb een nieuwe verslaving, zoveel is duidelijk.
Loopt het water jullie ook al in de mond?

11 thoughts on “Geroosterde noten met pili-pili.

 1. Amai nog niet! Ik wil nu zo’n kommetje voor mijn neus! Het wordt dit weekend getest :)

 2. Amai ja! Ik zou er helemaal nooit aan gedacht hebben om pili-pili op noten te strooien!

 3. Ja, dat water loopt verdorie in mijn mond. Net nu ik de broeksriem wat probeer aan te spannen :-)
  Het goede nieuws is wel, beter een handje vol noten eten bij een hongeraanval dan snoepgoed!! Merci voor deze lekkere tip!

 4. Yum, lekkere foto’s! :) Ik doe er ook meestal wat kokosolie bij, zodat ik minder stroop nodig heb, maar grof zeezout en pili-pili zijn hier ook dé vaste waarden als smaakmakers voor geroosterde nootjes. <3

  • Nele

   Ah goed idee van de kokosolie, dat heb ik ook staan, zal het de volgende keer eens proberen!

 5. Probeer ik zeker uit! Njammie!

 6. klinkt lekker, ik probeer het uit!

 7. Birgit

  Net geprobeerd en het is heeeeerlijk !!! Alleen had ik natuurlijk van alles een beetje teveel gebruikt, waardoor mijn mond nu in brand staat…. Maar desondanks kan ik er niet afblijven!!!

 8. omg! Ik maakte ze net en ik wil de hele kom opeten! HEERLIJK!

  • Nele

   Haha ik ken dat gevoel! Ik slaagde er uiteindelijk in om de kom over 2 dagen te verdelen ;-).

 9. Gisterenavond gemaakt en ik ben blij dat we net een grote voorraad noten hebben ingeslagen, want amai, lekker jong! Merci voor het recept!

Comments are closed.

%d bloggers like this: