Here’s to all women.

Here's to all women - you are beautiful

 

Vandaag is 8 maart, vandaag is internationale dag van de vrouw. Helaas is zo’n dag heel nodig, want op heel veel plekken op deze aardbol hebben mannen vele streepjes voor. Vandaag is voor álle vrouwen omdat elke mens evenwaardig is ongeacht lichaamsvorm, haarkleur, huidskleur, karakter, opvoeding, talenten, intelligentie, vaardigheden, competenties en zo kan ik nog lang doorgaan.

Waar ik werk zie ik dagelijks vrouwen in hun kracht staan. Ik heb daar eindeloos respect voor en ik zie ze allemaal graag: de dunne en dikke vrouwen, die met blond, bruin en zwart haar, de blanken, de zwarten, de intro- en extraverte, de verbaal sterke en zwakkere, de hoog- en laagopgeleiden, de nieuwe en ervaren mama’s, de zelf- en onzekeren, de handige, de creatieve, de onhandige, de rationele, de emotionele, de frans- en engelstaligen en soms is gebarentaal alles wat we hebben. Waar een baby geboren wordt, wordt ook een moeder geboren.

Vrouwen zouden nooit meer onderdrukt mogen worden, ze geven zoveel leven. Elke dag doe ik mijn best om vrouwen in hun kracht te doen staan. Elke dag ben ik daar dankbaar voor.

Vandaag is voor álle vrouwen. Ik hoop dat jullie lief voor jezelf waren vandaag (en tot in de eeuwigheid, amen.)