Ik ga verhuizen!

huisjekaartje

Jongens! Ik ben de afgelopen maanden net niet zot geworden. Of misschien ging ik er toch over, kan ook. Waarschijnlijk is het eerder aan mijn directe omgeving om daarover te oordelen. Voor wie denkt: “huh, verhuizen? Deed je dat niet vorig jaar al?” Awel ja. Vorig jaar kocht ik een appartement, ik spamde hier de boel vol en na de verhuis werd het stil. Het was nog niet af, ik voelde me niet thuis, ik moest nog nieuwe kussenslopen naaien, er stonden nog steeds ingepakte dozen maar vooral: na een half jaar bleek er veel onzichtbare miserie. Kort samengevat: hoe mooi het hier ook is, ik was niet blij. Erger nog, ik raakte meer en meer in een constante toestand van paniek en angst.

Er moest iets gebeuren en dat ging uiteindelijk sneller dan verwacht. Want een verbouwd huisje dat verkocht wordt door een oude scoutsmaat en waar mijn schoonbroer deels den elentriek mee installeerde, dat bovendien gelegen is in Mijn Dorp en op amper een kilometer van mijn oudste zus’ huis, is een huisje dat op mij wacht. Dus eind december was het al van hoofdstuk 1: ik kocht een huis!

Maar enthousiast durfde ik niet helemaal zijn, want hoofdstuk 2 (Ik verkocht een appartement!) bleek andere koek. Als iemand zegt dat een makelaar alle zorgen weg kan nemen (wat mij dus wijsgemaakt werd): geloof het niet. Als iemand zegt dat je eens wat positiever moet denken: geloof het niet. Het werkt allemaal niet. En als iemand voor de triljoenste keer zegt dat het allemaal wel in orde zal komen: tel dan eerst tot tien want anders is het risico dat je een strafbaar feit zal plegen nogal groot. Mijn vertrouwen in de mensheid heeft er weer een paar deuken en bulten bij.

Enfin, dat Mechelen, dat was het niet. Rumst is mijn heimat. Nooit nooit dacht ik dat ik terug in een dorp zou willen wonen en of het de leeftijd is, weet ik niet maar ik wil niks liever meer. Nooit zal ik nog in een appartement wonen, dat ook. Het hele verhaal is wat te technisch maar het is iets met een vergiftigd geschenk en veel water.

Ik denk dat ik niet zo’n tof mens was, de laatste maanden. Ik sliep slecht, ik was daardoor moe en werken slorpte al mijn energie op. Ik was snel geïrriteerd, werd natuurlijk twee keer ziek want mijn lijf doet altijd dat soort dingen als het vindt dat ik rust moet nemen. Maar rusten, dat ging niet. Ik had daardoor niet veel zin om sociaal te doen en heb te weinig interesse in anderen getoond. Balanceren op een randje, dat was het. Nu zou het ergste voorbij moeten zijn: beide verkoopovereenkomsten zijn ondertekend richting notaris en voor beide werd een krediet goedgekeurd. Vermoedelijk zullen beide aktes samen verleden worden (de notaris zal zijn best doen) en heb ik nadien nog vier weken gebruiksgenot zodat ik minder holderdebolder dan vorig jaar verhuizen moet. Maar dat ik een stom mens was, dat spijt me, ik hoop samen met jullie op beterschap.

Het ergste zou voorbij moeten zijn, maar mijn lijf heeft dat nog niet door want er wemelt onrust dat het geen naam heeft. Er wacht nog avontuur, natuurlijk. Maar laten we hopen en duimen dat de hindernissen onderweg wat minder hoog worden dan ze geweest zijn. Er zal dan een gelukkiger en rustiger mens achter dit scherm zitten.

huisjekaartje2

Bij verhuizen horen natuurlijk ook weer dromen. Dromen over meer plaats, over een gezellig naaihoekje en een vast yogaplekje. Dromen over buiten kunnen zonder 10 meter boven de grond te zweven en dromen over groenten kweken. En hoewel ik een ervaren verhuizer (ahum) ben, ben ik benieuwd of jullie nog tips hebben die van onschatbare waarde zijn. Ik lees ze graag. Ook alvast dank voor alle steunbetuigingen (onbeschaamd werd ik er ook door, ziet).

49 thoughts on “Ik ga verhuizen!

 1. Nele

  Dikke proficiat! Ik hoop dat je lichaam snel de rust vindt! :-)

  • Nele

   Dankje naamgenoot!

 2. Wat een rollercoaster! Soms is er een ommetje nodig om te weten waar het echt juist voelt (ahum, ‘ommetje’). Blij dat het plaatje voor jou nu wél 100% klopt! En toi toi met verhuizen! Mijn tip? Vooral je eigen idee volgen en het tempo zo veel mogelijk zelf bepalen. Komt goed!

  • Nele

   Dat hopen we hé, dat het plaatje nu 100% zal kloppen… het blijft spannend. Dankje voor de tips!

 3. Christine

  Mijn tip: Feel the fear and do it anyway. Maar die kende je al zeker ;-)
  Proficiat met je aankoop! Op tekening ziet het er alvast een super leuk huis uit!

  • Nele

   Hahaha 😄, goeie tip ;-). Dankjewel!

 4. Super, zowel dat je kan verhuizen naar waar je je beter voelt, als de manier waarop je dat aankondigt (die tekeningen, die koekjes, zo tof!).

  Mijn tip: niet twijfelen om hulp te vragen! Wij verhuisden 700km en hoewel ik dacht dat niemand zo zot zou zijn om zo’n afstand met ons af te leggen, bleek onze familie- en vriendenkring best wel wat zotten te bevatten ;-)
  En tweede tip: geniet! Nu van het plannen, dan van het zijn!

  • Nele

   Dankje voor de tips! Hulp vragen is inderdaad een goeie tip en wel eens een werkpuntje voor mij. En ook dankje voor het complimentje :-). (En 700km verhuizen: zot jong!)

 5. proficiat! en hopelijk kan je snel echt genieten in je nieuwe huisje!

  • Nele

   Dankje!

 6. Hoera voor je eigen, veilige nestje! Als je hulp wilt voor een kruidentuintje ofzo … Geef me een seintje! ;0)

  • Nele

   Oh, daar hou ik je aan! Ik kijk er al naar uit om verse kruiden in de tuin te hebben :-).

 7. Had ik niet gezegd dat het allemaal wel in orde zou komen? Ik bedoel, euh, ik zwijg al. :-) (Maar ook: hoera!)

  • Nele

   Ik negeer die eerste zin en zeg ook: hoera! (En niet tussen haakjes!)

 8. Kir

  Dikke, dikke, dikke proficiat!
  Geef die verhuisdatum maar door, ik sta er!

  • Nele

   Eind mei! Ik hou je op de hoogte en dankjewel alvast <3!

 9. Heel veel succes met de nieuwe start! Het is zo belangrijk je echt thuis te voelen om te kunnen ontspannen. Goed dat je even gewoon aan jezelf hebt gedankt!

  • Nele

   Dankjewel!

 10. Amai! Precies of je jezelf verwijt dat je het je allemaal zo aantrekt, maar als ik dit lees: je zou voor minder. Maar ik zie licht aan het einde van het verhaal!

  • Nele

   Murphy heeft er wat van weg om altijd op mijn schouder te zitten. Ik blijf dus nog steeds voorzichtig.. thanks Riet!

 11. Petra

  Joepie……zoals ik al zei ” komt wel goed Nele” 😊
  Veel succes alvast, ik eie het voor me…Nele in haar tuintje

  • Nele

   Het zal toch eerst worden “Nele aan het werk in haar tuintje” want het is niet echt kant-en-klaar ;-).

 12. Mohow, een heel avontuur… jij zal echt ‘thuiskomen’. Geniet ervan.

  • Nele

   Dankje!

 13. Waauw, een hele stap, maar ongetwijfeld eentje waar je beter van gaat worden! Je huis en je thuis, dat is toch ook allemaal heel belangrijk… En niet evident om op 1 plek te maken of vinden! Ik wens je in elk geval een warme thuis toe, waar je helemaal je eigen plekje van kan maken, met alles waar je van droomt. Zonder verborgen gebreken en mee van die vervelende dingen. Heel gekend hier trouwens. Wij gaan binnen een dikke maand richting Washington verhuizen, ook heel spannend moet ik zeggen… Ik volg dus een beetje lee voor verhuistips :-) veel succes voor jou!!

  • Nele

   Jee, naar Washington, dat is niet echt bij de deur! Ik wens jullie ook heel veel succes met die grote stap! Dankjewel voor je lieve reactie!

 14. Ik vind dat geweldig dapper om zo vlug na de aankoop van je nieuwe appartement te kunnen / willen toegeven dat dit een vergissing was.
  En dan de boel opnieuw inpakken en verhuizen, super! En ik weet waarover ik spreek, wij hebben in twee jaar tijd ook in drie verschillende huizen gewoond.
  Tip: (ik ben niet de eerste) hulp vragen!
  Geniet van je nieuwe stek!

  • Nele

   Ik ga het toch bij 2 keer verhuizen in 2 jaar tijd houden ;-). Dankje voor de tip!

 15. Veel succes met de nieuwe stap! Ik verhuisde pas in februari nog. . Van mechelen naar. .. mechelen ;-)

  • Nele

   Ik ga zeker nog regelmatig in Mechelen komen, want Rumst en Mechelen liggen nu ook niet zo ver van elkaar hé ;-). Dankje!

 16. Lynn

  Goed gedurfd zeg, echt! Met je voeten op de grond in het gras zal het ongetwijfeld veel beter gaan. (Hopelijk ben je goed geïnformeerd over de verkoop en komen er geen boetes aan te pas omdat je zo snel weer verkoopt). Ik duim voor een goed gevoel x

  • Nele

   Check, ik betaalde 10% registratie dus geen boete :-). Dankje Lynn!x

 17. Van verhuisperikelen ken ik niets, de enige ‘verhuis’ die ik al meemaakte waren wat meubeltjes naar een Leuvens kot :) Maar grafisch werk, daar durf ik wel over meespreken. Meer nog, in roep in opperste verwondering: wat een prachtige aankondiging van hopelijk een happy huis!

  • Nele

   Da’s lief Eva, dankje!

 18. katrien

  proficiat! En wauw zeg, ik wist niet dat er @ letterkoekjes bestonden :).

 19. Ik ben heel blij voor je! Ik hoop dat het je veel beter bevalt in je huisje! Een eigen huisje, dat is echt van onschatbare waarde! Van slechte appartementen ken ik ook iets, gelukkig een huurappartement bij ons! Veel tips heb ik niet maar wel: durf zeker hulp vragen maar zorg dat je hulp vraagt aan mensen waarop je zeker kan rekenen. Niets zo vervelend als mensen verwachten die dan niet komen opdagen! En nog een tip: pak een kleine doos in met spullen die voor jou veel betekenen en je zeker een plaatsje in je nieuwe huis wil geven. Label het als ‘belangrijk!’ en pak dat als eerste uit in je nieuwe stekje, direct een thuisgevoel!

  • Els

   Dat vind ik nu eens een hele mooie tip, die laatste !

  • Nele

   Da’s echt een zalig idee! Ga ik zeker toepassen! Dankje!

 20. Verhuistip die ik zelf hoop toe te kunnen passen: probeer minder dozen mee te verhuizen dan vorige keer. Maw, weg met een hoop rommel!

  • Nele

   Ja, dat is een goeie en zeker mijn doel! Ik ga hier eens snel aan een verhuisplan moeten beginnen :-).

 21. there’s no place like home :)
  Rumst, da’s niet ver van bij ons, waar ga jij yoga’en?
  K zou ook eens iets aan mijn stram lijf moeten doen :)

 22. Moedig, in de meest positieve zin: je hebt je gevoel gevolgd! Je klinkt in je geschreven tekst in elk geval veel blijer met je huis dan vorig jaar in de posts over je appartement: het klopt precies meer voor jou. Tips: (1) binnen een jaar ga je een veel geruster mens zijn, denk daarnaar vooruit op zware dagen (als in: visualiseer u dat je een dansje maakt in uw nieuwe, helemaal ingerichte, huiselijke woonkamer) en (2) blijf je niet excuseren bij anderen omdat je niet sociaal genoeg was terwijl je een moeilijke periode had want dat is volstrekt normaal dan (ookal snapt niet iedereen dat, maar dat is dan in feite hun probleem). Toitoi voor de laatste loodjes enzo!

  • Nele

   Dankjewel voor je bemoedigende woorden! Ik probeer ze in mijn achterhoofd te houden!

 23. Nele toch, je moet je dat allemaal zo niet aantrekken, soms klikt het niet met een woning en dan moet je de deur dicht trekken, ik hoop dat de rust snel terug komt.

  • Nele

   Ik ben niet zo goed in het “mij niet aantrekken van De Dingen” geloof ik ;). Dankjewel voor je reactie!

 24. Soms moet je gewoon je hart volgen, en je niet et veel aantrekken van wat anderen denken of zeggen :-). Ik wens je veel rust in je nieuwe huisje!

 25. Moedige beslissing, je zal er geen spijt van krijgen!
  Wij wonen trouwens in Duffel, vlakbij! :-)
  Veel plezier in je nieuwe huis!!!

 26. Murphy, zo’n hatelijk ventje. :-(
  Fingers crossed voor een voorspoedig en snel einde van dit bweik-verhaal! x

Comments are closed.

%d bloggers like this: