There is a miracle growing.

header

Een mail, een vraag: of ik het zou zien zitten om foto’s van haar buik te maken. Dat het misschien wat ongepast was, maar dat ze niet wist wie anders vragen en ik zei met plezier ja. Om jullie gefronste wenkbrauwen wat ontspanning te geven: de voorzichtigheid in de vraag had alles te maken met het feit dat haar dochter nog geen twee jaar geleden geboren werd na een zwangerschap van net geen 31 weken. Mijn collega’s en ik, wij zorgden zeven lange weken voor haar tot ze sterk genoeg was om naar huis te gaan. Enkele dagen na haar geboorte maakte ik enkele foto’s van Nelle, waarvan eentje het titelblad van onze nieuwe infobrochure sieren zal. Omdat Nelle zo ongeduldig was, heeft ze de toen geplande zwangerschapshoot nooit gehaald.

Nu, nu zetten we alle zeilen bij om dit baby’tje langer in mama’s buik te houden. Niet evident blijkt en ondertussen werd ze twee lange maanden geleden opgenomen in het ziekenhuis om te rusten. Die foto’s van de buik moesten met andere woorden niet meer lang op zich laten wachten zodat zij de baby deze keer te snel af zou zijn én in de ziekenhuiskamer gemaakt worden op een zo kort mogelijke tijdspanne, om zo weinig mogelijke harde buiken uit te lokken. En toen fronste ík even. Ik fotografeerde nooit eerder een zwangere buik. Laat staan in dat soort mottige omstandigheden. But well, we moesten het doen met wat er was.

Het was een mooie dag met veel zon, het was van exáct 30 weken, het was gezellig en fijn om even alle focus te leggen op het mooie van de zwangerschap. Want een zwangerschap waarbij elke dag één gewonnen is, is geen zwangerschap om van te genieten. Een zwangerschap waarbij je al twee maanden in bed ligt en van mijlpaal naar mijlpaal leeft wens je zelfs je vijand niet toe. Hoe góed Nelle het ook deed met haar bijna 31 weken, dit baby’tje moet langer blijven waar het zit. Dit baby’tje hoeft hopelijk niet door mij verzorgd te worden. De foto’s dateren al van enkele weken geleden en vandaag is Anneke nog steeds zwanger, al meer dan 33 weken!

IMG_9646 copy

IMG_9471 copy

IMG_9500

IMG_9460 copy

IMG_9515 copy

IMG_9545

IMG_9578

IMG_9617 copy

IMG_9618

IMG_9554 copy

IMG_9523

IMG_9594 copy

IMG_9610 copy

IMG_9482

IMG_9648

IMG_9529 copy

IMG_9550

Ik hoop, Roel en Anneke, dat het broertje of zusje voor Nelle nog twee mijlpalen verder raakt (34 weken = niet wekenlang wachten tot de eerste borstvoeding, 36 weken = geen opname op neonatologie als alle andere parameters goed zijn).

Dat Nelleke, dat denkt dat de baby ín de navel van haar mama zit. Duimen jullie mee dat het nog een paar weken duurt voor dat guitig ding grote zus wordt?