La Maison Victor: Rianne dress

IMG_0064

Oh, well, laten we nog eens uit onze comfortzone treden. Ik liet me al eerder verleiden tot het naaien der jurkjes om dan achteraf te besluiten dat ze vooral in de kast hingen. Ziet, ik ben niet zo van het jurkjesdragen, en om exactly die reden voelt het ongemakkelijk. De reden dat ik het patroon van de Rianne jurk van La Maison Victor tóch meenam bij Veritas, was een naar gesprek met de immomeneer waardoor ik van mijn melk was. In plaats van voor chocola ging ik voor een naaipatroon waar ik in feite niks mee was.

Continue reading “La Maison Victor: Rianne dress”

Alle (wal)vissen zwemmen in het water. (+ Win 1 meter Froy&Dind tricot!)

IMG_9296

Kennen jullie het gevoel dat je totaal niet meer weet waar zoeken als je online stof wil kopen? Toen ik pas begon te naaien was het zo simpel als maar zijn kon, er waren er maar twee in Vlaanderen (denk ik). Weinig later leek er elke week een nieuwe stoffenwebshop bij te komen en ik was al snel het overzicht kwijt. Sommigen leken al even snel weer te verdwijnen, de ins en outs in stoffenwebshopland… het ging allemaal wat aan mij voorbij.

Continue reading “Alle (wal)vissen zwemmen in het water. (+ Win 1 meter Froy&Dind tricot!)”

Ewout: zoveel grootsheid in zoiets kleins.

IMG_0116zw-01

Er was eens een stresserende zwangerschap die uiteindelijk een wonderlijk verloop kende. Wie niet kan volgen en dat graag wel wil, leest best eerst even bij op twee voorgaande links. En uiteindelijk, nadat haar eerste zwangerschap op 30 weken eindigde met een lange periode op neonatologie als gevolg, bleef dit ventje zitten tot de volle 38 weken (én 1 dag)! Toen prikte hij een gaatje in de vliezen en kwam als een wervelwind ter wereld. Twee dagen later ging ik op de materniteit langs met mijn camera, want happy endings die nog veel meer happy beginnings zijn, leg ik graag vast.

Continue reading “Ewout: zoveel grootsheid in zoiets kleins.”

Er was eens: Van Katoen. #140412

IMG_6508

Exact vier jaar geleden was er Van Katoen. Voor wie het in Keulen hoort donderen omdat je toen nog niet van naaien of blogs lezen deed: Van Katoen was een handwerkevent dat georganiseerd werd door 4 Gentse en 4 Leuvense naaisters (Sharon, Isabelle, Lies, Marlies, Kirsten, Riet, Sanne en Kathleen). Ik mocht samen met deze 8 én véle anderen mijn schouders zetten onder dit groots iets. We zamelden geld in voor het goede doel (Annick for Kenya) en dat was met enorm succes (4000 bezoekers, 60.000 euro als ik het me goed herinner). Het event bestond uit een naaimarathon, een winkeltje met massa’s zelfgenaaide spulletjes en kledij, massa’s workshops en veel randanimatie (ik vergeet een miljoen dingen, ik weet het). Het was iets waar we vele vele maanden naartoe leefden en de dag zelf was zó overweldigend, ik blogde toen dit en daarna niks meer.

Continue reading “Er was eens: Van Katoen. #140412”

Instagramchallenge. #project366 #march

maart-01

Elke dag minstens één foto op instagram plaatsen, dat is mijn doel. Daarvan eens per maand een selectie voor jullie, hier. Deze keer met wat teveel vertraging naar mijn goesting. Daarbij moet gezegd dat waar de eerste twee maanden flawless verliepen, maart me regelmatig op de saaiheid van mijn leven wees. Maar ze zijn voorbij, de eerste drie maanden die altijd het langst duren. April reikt de hand naar de zomer met zijn bloesems en verwarmende zonneschijn. Nu komt wat langverwacht maar snel nog even terugblikken.

Continue reading “Instagramchallenge. #project366 #march”

Van optellen naar aftellen.

Van optellen naar aftellen

Weten jullie nog, van de baby die nog niet geboren mocht? Jullie duimen hebben geholpen, en hoe! Zonder moeite nam ze de horde van 34 en nadien van 36 weken. Nooit gehoopt, zelfs nooit gedroomd, moet het. Toen, met 30 weken, moest ik mijn best doen om dat minibuikje op de foto’s vet in de verf te zetten. Ik vond dat wat zielig en zei: als je de 36 haalt, doen we het nog eens.

Continue reading “Van optellen naar aftellen.”

%d bloggers like this: