Alle (wal)vissen zwemmen in het water. (+ Win 1 meter Froy&Dind tricot!)

IMG_9296

Kennen jullie het gevoel dat je totaal niet meer weet waar zoeken als je online stof wil kopen? Toen ik pas begon te naaien was het zo simpel als maar zijn kon, er waren er maar twee in Vlaanderen (denk ik). Weinig later leek er elke week een nieuwe stoffenwebshop bij te komen en ik was al snel het overzicht kwijt. Sommigen leken al even snel weer te verdwijnen, de ins en outs in stoffenwebshopland… het ging allemaal wat aan mij voorbij.

De kunst lijkt mij om je te onderscheiden in dat mierennest en dat doet Stoffetuur.
Stoffetuur is een webshop die enkel biologische stoffen en fournituren verkoopt. Ze verkopen bijvoorbeeld de stoffen en patronen van Zonen09, Birch, Cloud9, Froy&Dind en nog veel meer. Stoffen, patronen en fournituren van bedrijven die ervoor staan dat ze zo weinig mogelijk impact op de natuur willen hebben tijdens de productie daarvan. Een webshop die zich achter die visie schaart, daar ben ik fan van. En dan kan ik er ook nog fier bij vertellen dat de drijvende kracht achter deze shop mijn nicht Annelies is!

We schrijven januari toen Annelies me vroeg of ik het zag zitten Stoffetuur hier eens te vermelden in ruil voor een stukje stof. We schrijven januari toen ik haar beloofde dat ik dat een topdeal vond en dat ik dat zéker ten allerlaatste in februari zou doen. Ziet u het schaamrood op mijn wangen al stijgen?

De stof werd snel gekozen en nog sneller opgestuurd: de walvisjes van het wonderlijke Froy&Dind. Het schoentje wrong bij de verwachte bevallingsdatum van het zwangere slachtoffer, dat met plezier beslag wilde leggen op mijn maaksel om haar nageslacht na de geboorte te kunnen kleden. De baby wordt pas verwacht in juli en zonder hijgende deadline in mijn nek ben ik zelden productief. We schrijven dus april en twee maanden later dan beloofd. De rol walvissen was inmiddels de deur uit, maar gelukkig kocht Annelies een nieuwe.

IMG_9312

Weinig later na het ontvangen van de walvisjes bracht ik (per ongeluk, dat is altijd per ongeluk) een bezoek aan de Froy&Dind winkel in Antwerpen waar ik de contrasterende stof kocht. Het is héle fijne streepjestricot die van bamboe gemaakt is en ik heb serieus nog geen zachtere tricot gevoeld in mijn leven. Ideaal voor babyvelletjes. (En Nele-velletjes, binnenkort.)

IMG_9308

Voor het broekje gebruikte ik het gratis patroontje Tiny Harem Pants van de blog The Alison Show. De nestelogen verzon ik erbij. Het t-shirtje is naar een patroontje van Minikrea, ik kocht het al heel lang geleden elders maar Stoffetuur verkoopt er nu ook enkele patroontjes van.

IMG_9304

Om hier en daar wat details toe te voegen liet ik me onder andere inspireren door kleertjes die ik op mijn werk zag passeren. Zo maakte ik de boordjes van het t-shirtje en het broekje in dezelfde stof als de mouwen en pijpen maar verstopte ik binnenin de walvisjes. Ze kunnen eventueel omgeplooid worden.

IMG_9293

IMG_9299

 

IMG_9315

Daarnaast tekende ik met de losse hand ellebooglapjes, want ik zie dat graag. Ik deed een wilde gok en naaide ze ergens op de mouwen. Hopelijk heb ik een goed inschattingsvermogen wat betreft de lengte van de bovenarm van een pasgeborene… Voor het vaststikken verstevigde ik ze met vlieseline H250 (dat is, nadat ik eerst een poging zonder ondernam die zwaar faalde).

IMG_9300

Annelies voorzag me ruim van stof, één meter van de walvissen kan jouw kant op komen.

IMG_9325-01

Om kans te maken:

Zondag kies ik een winnaar, meedoen kan tot en met middernacht van zaterdag op zondag. Veel succes!