Alle (wal)vissen zwemmen in het water. (+ Win 1 meter Froy&Dind tricot!)

IMG_9296

Kennen jullie het gevoel dat je totaal niet meer weet waar zoeken als je online stof wil kopen? Toen ik pas begon te naaien was het zo simpel als maar zijn kon, er waren er maar twee in Vlaanderen (denk ik). Weinig later leek er elke week een nieuwe stoffenwebshop bij te komen en ik was al snel het overzicht kwijt. Sommigen leken al even snel weer te verdwijnen, de ins en outs in stoffenwebshopland… het ging allemaal wat aan mij voorbij.

De kunst lijkt mij om je te onderscheiden in dat mierennest en dat doet Stoffetuur.
Stoffetuur is een webshop die enkel biologische stoffen en fournituren verkoopt. Ze verkopen bijvoorbeeld de stoffen en patronen van Zonen09, Birch, Cloud9, Froy&Dind en nog veel meer. Stoffen, patronen en fournituren van bedrijven die ervoor staan dat ze zo weinig mogelijk impact op de natuur willen hebben tijdens de productie daarvan. Een webshop die zich achter die visie schaart, daar ben ik fan van. En dan kan ik er ook nog fier bij vertellen dat de drijvende kracht achter deze shop mijn nicht Annelies is!

We schrijven januari toen Annelies me vroeg of ik het zag zitten Stoffetuur hier eens te vermelden in ruil voor een stukje stof. We schrijven januari toen ik haar beloofde dat ik dat een topdeal vond en dat ik dat zéker ten allerlaatste in februari zou doen. Ziet u het schaamrood op mijn wangen al stijgen?

De stof werd snel gekozen en nog sneller opgestuurd: de walvisjes van het wonderlijke Froy&Dind. Het schoentje wrong bij de verwachte bevallingsdatum van het zwangere slachtoffer, dat met plezier beslag wilde leggen op mijn maaksel om haar nageslacht na de geboorte te kunnen kleden. De baby wordt pas verwacht in juli en zonder hijgende deadline in mijn nek ben ik zelden productief. We schrijven dus april en twee maanden later dan beloofd. De rol walvissen was inmiddels de deur uit, maar gelukkig kocht Annelies een nieuwe.

IMG_9312

Weinig later na het ontvangen van de walvisjes bracht ik (per ongeluk, dat is altijd per ongeluk) een bezoek aan de Froy&Dind winkel in Antwerpen waar ik de contrasterende stof kocht. Het is héle fijne streepjestricot die van bamboe gemaakt is en ik heb serieus nog geen zachtere tricot gevoeld in mijn leven. Ideaal voor babyvelletjes. (En Nele-velletjes, binnenkort.)

IMG_9308

Voor het broekje gebruikte ik het gratis patroontje Tiny Harem Pants van de blog The Alison Show. De nestelogen verzon ik erbij. Het t-shirtje is naar een patroontje van Minikrea, ik kocht het al heel lang geleden elders maar Stoffetuur verkoopt er nu ook enkele patroontjes van.

IMG_9304

Om hier en daar wat details toe te voegen liet ik me onder andere inspireren door kleertjes die ik op mijn werk zag passeren. Zo maakte ik de boordjes van het t-shirtje en het broekje in dezelfde stof als de mouwen en pijpen maar verstopte ik binnenin de walvisjes. Ze kunnen eventueel omgeplooid worden.

IMG_9293

IMG_9299

 

IMG_9315

Daarnaast tekende ik met de losse hand ellebooglapjes, want ik zie dat graag. Ik deed een wilde gok en naaide ze ergens op de mouwen. Hopelijk heb ik een goed inschattingsvermogen wat betreft de lengte van de bovenarm van een pasgeborene… Voor het vaststikken verstevigde ik ze met vlieseline H250 (dat is, nadat ik eerst een poging zonder ondernam die zwaar faalde).

IMG_9300

Annelies voorzag me ruim van stof, één meter van de walvissen kan jouw kant op komen.

IMG_9325-01

Om kans te maken:

Zondag kies ik een winnaar, meedoen kan tot en met middernacht van zaterdag op zondag. Veel succes!

49 thoughts on “Alle (wal)vissen zwemmen in het water. (+ Win 1 meter Froy&Dind tricot!)

 1. Wendy groesz

  Oooh zo mooi en echt chique die afwerking aan de boordjes, dat ga ik ook eens proberen. De baby die dit kado krijgt is al op voorhand een geluzak :-). Ik zou met de stof een charlie maken voor mijn zoontje en een bijhorende walvisknuffel :-)

 2. Dat is gemakkelijk hè: die walvissen worden òf een Billie, òf een babylegging (of twee). En wat een geweldig schoon setje maakte je daar, alsof het uit de winkel komt. Die boordjes: mooi!

 3. Sane

  4 x in orde met volgen!
  En ja, voor mij is het ook gemakkelijk kiezen wat het wordt. 2 ieniemienie pakjes voor 2 broertjes die na 24 weken in de buik niet meer konden wachten deze week… Zo kunnen ze binnen vele weken assorti naar huis met hun mama en papa, broer en zus.
  Ik duim, voor de baby’tjes, maar ook voor winst 😉

 4. Kristel

  De Like voor Missy N. was er al, de Like voor Stoffetuur zette ik graag (oooooo, mooie stofjes jubelde mijn hart!). Sinds kort het naaien weer opgeknapt, maar aan tricot waagde ik mij nog niet eerder. Hoe gezellig zou het zijn om dit in gezelschap van walvisjes uit te proberen.

 5. Liesbeth

  Wat een mooi pakje! En mooie foto’s ook! Ik zou een babypakje maken. In een vrienden/familie/collega-kring met enkele zwangere dames en enkele koppels met waar ik nog een wondertje verwacht is een leuk kado’tje achter de hand hebben geen overbodig luxe.

  Groetjes, Liesbeth

 6. Leen Bellekens

  Ik kan alleen maar volgen op fb!
  Wat een schattig stofje! Ik zou er graag een baby-mutske mee maken!
  Mijn tricotervaring reikt voorlopig niet veel verder dan een rokje (eentje met walvissen), een kleedje en een peuter-t-shirtje!
  Het zou fijn zijn om wat meer ervaring op te doen met deze mooie en degelijke stof!

 7. Klaartje Brits

  Prachtige stof en prachtig pakje. Ik wil zo graag mijn tricot-angs overwinnen, dus ik zou met een metertje walvissenstof eindelijk eens willen proberen om een tricot jurkje te maken voor mijn jongste. Niets spectaculairs, maar voorzichtig proberen he :-)

 8. Ik weet eigenlijk altijd waar ik als eerste ga kijken als ik nieuwe stof nodig heb (die andere winkel met enkel bio stoffen :) ), maar Stoffetuur zal ik – wat dacht je? – voortaan ook wel in het oog houden. Ik doe ook graag mee met de give-away, en hoogstwaarschijnlijk wordt dat dan babygerief om uit te delen aan vriendinnen. Dat broekje misschien zelfs, want dat is kweetniethoe schattig!

 9. Sylvia

  Blij om de mama te zijn van die gelukzak-baby!

 10. Aukje

  Wat een mooie stof, ideaal voor kleine baby’tjes, wat een schattige outfit heb je gemaakt. Ik zou er ook een harem broekje voor onze jongste dochter van maken.

 11. charlot

  Wauw wat een prachtig setje… Ik zou het zo direct kopen! Mijn plan met de walvissen wordt een training voor mijn metekindje !💗

 12. Mmm… als ik zou winnen dan zal ik ie-wie-wa-weg moeten kiezen tussen een Billie voor de zoon of een Lila-dress voor de dochter! Of misschien bestel ik bij Stoffetuur wat extra voor allebei :-)

 13. Nele Bosmans

  Ik zou denk ik een billie voor de dochter maken (met raglan) en/of eventueel een bijpassend rokje (eigen patroontje). Of wie weet nog iets helemaal anders, met de inspiratie van het moment, da’s ook altijd leuk !

 14. Wat een mooi setje, en een superleuk stofje. De stof zou heel goed van pas komen, want ik heb nog een paar deadlines te halen voor kraamcadeautjes!

 15. O wauw! Dit zou het allerschattigste pyamatje ooit worden moest dat hier gewonnen worden :)

 16. Joke VD

  Wat een leuke collectie bij Stoffetuur! Ik vrees dat ik je schaamteloos zou kopiëren met dat babybroekje: deze zomer komt nummer 2 eraan, en zo’n schattig broekje zou dan wel perfect zijn!

 17. Oh, inderdaad heel profi afgewerkt!

  Ik zou hier heel graai een mooi shirt van naaien voor mijn meisje. Zeker omdat we deze zomer walvissen hopen te gaan zien <3

 18. Liesbet R

  Ik zou een candy dress maken voor mijn dochtertje, ideaal voor een vakantie aan zee!

 19. Heel erg mooi! Zowel het stofje als de kleertjes. Wat zou ik met de stof doen? Ik denk heel voorzichtig inpakken en nog even weg leggen. Rustig nadenken over iets moois om te maken want zo’n stofje gebruik je niet zomaar even snel snel. Waarschijnlijk zou het een kadootje-naaisel worden…want mijn jongens zijn al net iets te groot voor dit walvismotiefje…. Snif….nu krijg ik heimwee naar nog een babietje… ;-)

 20. Wauw wat mooi! Die boordjes ga ik onthouden om zelf ook eens te proberen:)
  Ik zou met de walvissenstof een Theo of een Billie willen maken voor mijn zoontje waar ik steeds maar niet aan toe kom:)

 21. An Coppens

  Zo’n babybroekje met t-shirtje is echt fantastisch om kado te geven als geboortegeschenk, zeker in de walvisprint !

 22. Oh perfect gecombineerd. Zalig om te zien… recht uit de boekskes, zó mooi

 23. Annie

  Ik zou een kleedje maken voor mijn kleindochtertje!

 24. M’n zoontje heeft in dit stofje een pyjama van Froy&Dind gekregen, maar wordt helaas wat te klein! Maar is zo’n zalig zacht stofje dat na X-tal keren wassen er even mooi blijft uitzien, dus ik zou er graag een grotere pyjama mee willen naaien :-)

 25. Ik doe heel graag mee met je give-away. Ten eerste kende ik Stoffetuur nog niet en ben ik heel hard fan van de biologische stoffen die ze verkoopt.
  Ten tweede verwacht ik in juli een jongetje en ik denk dat deze stof prachtig zou zijn om iets voor hem te maken!
  Ik vind jouw broekje en t-shirtje heel mooi gemaakt! Die details! Prachtig.

 26. Lynn

  Prachtig gemaakt, Nele. Zéér interessant om te weten waar de stoffen sowieso bio zijn (ipv dat altijd te moeten navragen). Ik zou iets maken voor de zonen, de neefjes of de metekindjes. Het ‘man’volk krijgt het maaksel :)

 27. Vorige week voor het eerst bij Stoffetuur besteld, twee dagen later lagen twee prachtige stoffen (groene en oranje rekbare badstof)op de mat! Die ga ik gebruiken om babyknuffeltjes voor mn zwangere vriendinnetjes te maken.
  Ik heb nog niet zo lang een naaimachine, maar daag mezelf graag uit steeds weer wat nieuws te proberen te maken. En dit walvisstofje zou zich uitstekend voor een mooie uitdaging lenen! Want wat zou ik het super vinden als het me lukt ook zo’n pakje te maken voor het kindje van mn beste vriendin, dat in oktober geboren gaat worden. Dat zou echt een toffe verrassing zijn waar ze zeker heel blij mee gaat zijn!

 28. Katrijn

  Oh, mooi! Stoffetuur ga ik onthouden!
  Ik zou de walvisjes gebruiken voor een kleedje (Candy dress van LMV?) voor mijn meisje of wel een jumpsuit voor mijn mannetje. Al heerst er ook nog een beetje tricot-angst…

 29. Ik zou mijn baby Ella erin verwennen :-) … een babykleedje … lila dress of nog eens de jumpsuitversie van compagnie m. En ooohh zoveel hartjes voor die walvissen en nu hup hup eens kijken naar die webshop :-)

 30. Ik ben helemaal weg van de afwerking van de boordjes van het broekje! Die ga ik onthouden.
  Ik volg je al een tijdje via Instagram en volg Stoffetuur nu via Facebook. Fijne ontdekking. Als ik de stof zou winnen, maak ik er twee Billies mee, eentje voor elk van m’n zoontjes.

 31. karen

  Waaauwie! Hoe schattig is dat seg! Ook heel mooi de omkeerbare boordjes! Ik zou toch ook wel heel graag zo’n mooi stofke winnen! Ik zou er graag een ole-jasje mee maken voor mijn mini-man :-)

 32. Miet

  Oh, Nele, dit is echt wondermooi! Zo knuffelzacht en lief, mijn mond valt er van open. en zoveel fijne details, echt knap! Ik zou met de stof iets soortgelijks maken voor mijn kleine man en met wat geluk krijg ik er ook nog een candydress voor de dochter uit.

 33. Wauw, wat een leuke give-away! Mijn kleintje is niet meer piep, daarom zou ik een zomerjurkje in dit stofje maken. En met een beetje puzzelwerk krijg ik er misschien nog een shirtje voor de peuter uit ook ;-)

 34. Mijn BFF verwacht een baby eind mei. De keuze voor een lief kruippakje zou dus snel gemaakt zijn!

 35. Nele

  Zo mooi! En wat een zalige stofjes. Ik ken het gevoel van verloren lopen tussen al die webshops, er zijn er zoveel… Goeie tip van de Stoffetuur, daar ga ik zeker vaker kijken.
  Wat ik met zo’n metertje stof zou doen. Mijn man wordt binnenkort peter van de helft van een tweeling en uiteraard zou ik die twee mooie kindjes een heel mooi pakje willen bezorgen.

 36. Katrien

  Knap gemaakt! Met de stof zou ik een pyjama willen naaien voor mijn zoontje!

 37. Lotte

  Zo leuk! Zelf ben ik al heel mn leven fan van walvissen. Boven mn bureau prijkt een tekening die ik als 6-jarige maakte van een aangespoelde potvis in Oostduinkerke.
  Na jaren uitkijken naar zwanger zijn is het eindelijk van dat! Eind augustus komt er -als alles goed gaat- een vers jongetje aan op deze wereld.
  Daarvoor zou ik een slaapzakje maken (uit de zogeknipt 2) in het walvisstofje. Zo kan hij aanspoelen tot in ons gezinnetje!

 38. EllenB

  Ik zou er een theo voor mijn zoontje van willen maken en misschien een Liv-rokje voor de dochter als er nog stof over is.

 39. Daarvoor moet ik niet lang nadenken, want tegen alle verwachtingen in groeit er in mijn eigen buik weer een klein minimensje. Ik zou dus ook babykleertjes maken. Een setje voor ons meisje en ineens eentje voor haar nichtje of neefje dan rond dezelfde periode zal geboren worden.

 40. Leuk! Ik doe graaaaaaag mee… Hier een kleine dame die wel een nieuwe pyama kan gebruiken hihihi

 41. Marijke

  In mei wordt mijn metekindje 2 jaar. Ik zou haar graag een zelfgenaaid jurkje geven in deze mooie stof!

 42. Waw, ik ben nu al benieuwd naar foto’s van het kindje dat bij dit pakje hoort. ‘t Gaat een mooi kindje moeten zijn om zijn / haar kleding te overtreffen ;-)

  Ik ben mijn eerste stapjes in naailand aan het zetten en wil dat liefst zo fair/eco mogelijk doen, dus dikke merci om mij door dit blogbericht kennis te laten maken met het soort winkels waar ik naar op zoek ben!

  Geen Facebook of Instagram hier, maar als het toch mijn kant uit zou komen, dan zou ik er graag een t-shirtje mee willen maken voor de tweede verjaardag van het petekindje van mijn lief. Een koddig en schattig manneke, dus daar past dit stofje perfect bij :-)

 43. _katrien_

  Op de valreep nog meedoen!
  Ik vind jouw creaties super! Ik zou er iets voor mijn zoontje mee maken. Ik maakte het goede voornemen om in 2016 ook voor hem (en niet alleen zuslief) te naaien. Deze zou perfect zijn voor hem. Bovendien hou ik wel van het ecologische verhaal :)

 44. Voor één keertje zou ik lekker egoïstisch willen zijn en de stof voor mezelf gebruiken. Twee weken terug kreeg ik de diagnose een zeldzaam non-hodgkin lymfoom te hebben. Midden mei start ik met een intensief chemo-programma waardoor ik de komende maanden creatief zal moeten zijn met hoofddeksels. Een zacht en vrolijk mutsje op m’n kop zal op moeilijkere dagen ongetwijfeld voor plezier zorgen. Ik bestel alvast een stukje “poppy” en “nice” van Froy & Dind!

 45. Lili

  Net op de valreep, maar ik zou er een hippe t-shirt van maken. Het is inderdaad niet meer simpel om het overzicht te bewaren, maar dit is een mooie webshop!

 46. Annelies

  Nele,

  Het stukje stof zou goed van pas komen voor onze Toon, Mathijs of Nele.
  Vermoedelijk wordt het dan een t-shirtje of twee of een leuk kleedje voor onze kleine meid.

 47. Charlotte Verdonschot

  Ik zou een setje maken voor het baby’tje van mijn nicht. Zo’n leuk stof

 48. Berbe

  Er staan hier ook heel wat babycadeautjes op de planning, dus daarvoor zou het ideaal zijn!

 49. Wat ‘n mooie combinatie! Ik zie er al een Ole in voor m’n zoontje of toch een lief hip pakje voor m’n metekindje…

  En nu duimen maar!
  Groetjes,
  Els.
  (http://tresorsdemachouette.blogspot.com/)

Comments are closed.

%d bloggers like this: