Er was eens: Van Katoen. #140412

IMG_6508

Exact vier jaar geleden was er Van Katoen. Voor wie het in Keulen hoort donderen omdat je toen nog niet van naaien of blogs lezen deed: Van Katoen was een handwerkevent dat georganiseerd werd door 4 Gentse en 4 Leuvense naaisters (Sharon, Isabelle, Lies, Marlies, Kirsten, Riet, Sanne en Kathleen). Ik mocht samen met deze 8 én véle anderen mijn schouders zetten onder dit groots iets. We zamelden geld in voor het goede doel (Annick for Kenya) en dat was met enorm succes (4000 bezoekers, 60.000 euro als ik het me goed herinner). Het event bestond uit een naaimarathon, een winkeltje met massa’s zelfgenaaide spulletjes en kledij, massa’s workshops en veel randanimatie (ik vergeet een miljoen dingen, ik weet het). Het was iets waar we vele vele maanden naartoe leefden en de dag zelf was zó overweldigend, ik blogde toen dit en daarna niks meer.

Nochtans maakte ik daar wel wat foto’s, met mijn camera die ik toen nog maar een paar maand had, dus de foto’s hadden beter gekund (natuurlijk). Maar altijd, elk jaar in april, moet ik er weer aan denken en een paar dagen geleden zocht ik tussen de massa foto’s op mijn harde schijf. Foto’s van de opbouw de dag ervoor en foto’s van de dag zelf (ik zat zowat de hele dag achter de kassa in het winkeltje dus de foto’s zijn vooral gemaakt voor de grote massa er was). Wat een dag. Wat een kleuren. En al die mensen. Het was om nooit nooit te vergeten.

IMG_6518

IMG_6548

IMG_6524

IMG_6498

IMG_6507

IMG_6558

IMG_6501

IMG_6479

IMG_6531

IMG_6481

IMG_6487

IMG_6536

IMG_6648

IMG_6642

IMG_6652

IMG_6628

IMG_6659

IMG_6678

IMG_6623

IMG_6663

IMG_6638

IMG_6641

IMG_6635

IMG_6680

IMG_6616

IMG_6664

IMG_6634

IMG_6666

IMG_6615

IMG_6632

IMG_6681

IMG_6670

IMG_6685

Achteraf gezien was het compleet gestoord. Zóveel werk, niet normaal. Maar vele handen maken licht werk en wat ik er vooral aan overhield zijn waardevolle vriendschappen tot op de dag van vandaag. En daar alleen maar ❤️❤️❤️ voor!

Ik kan eigenlijk amper geloven dat het al vier jaar geleden is. Was jij erbij, toen, in het MIAT in het wonderschone Gent?

19 thoughts on “Er was eens: Van Katoen. #140412

 1. Wauw, nu pas met dit allemaal te zien besef ik eigenlijk wat voor een mooie daad jullie gedaan hebben! Jullie mogen trots zijn!

 2. Een prachtige dag was het… Ik moet daar toch ook nog vaak aan denken. Ik zat in de laatste shift van de stikmarathon en heb daarvoor ook genoten van de sfeer, het volk, en al dat moois.
  We stikten op voorhand met het naaikranske ook van katoen tassen, maar de voorbereiding die jullie in die dag hadden gestoken wasecht wel indrukwekkend!

 3. Ik denk er ook elk jaar in april eens aan terug. Het was de max. Ik deed maar een klein klein beetje (enkel vrijwilligen op de dag zelf), maar ik herinner me dat ik daar voor mijn shift een hele tijd heb rondgelopen met open mond. Al dat volk, inderdaad nogal zotjes! Jullie hebben dat goed gedaan. Mocht er ooit een tweede editie volgen, stel ik me nu al opnieuw kandidaat als vrijwilliger :)

  1. Och, zo gek dat we toen eigenlijk al op dezelfde plaats op hetzelfde moment waren! En ik denk dat ik je toen niet gesproken heb?! Ik denk niet dat er een tweede editie volgt, maar je weet nooit ;-).

 4. Ik keek toe, die dag, van op afstand en vond het zooooo jammer dat ik er niet kon zijn o.w.v. een jubileumfeest in de familie. Waar ik natuurlijk de hele dag een beetje liep te mokken ;-)
  Fantastisch, wat jullie daar deden!

 5. Ik was erbij, ja, en was ongelooflijk onder de indruk van wat jullie daar verwezenlijkt hadden. En nog steeds, eigenlijk. Ik genoot heel hard van de sfeer, van de workshop die ik volgde. En ja, elk jaar in april denk ik er eigenlijk ook nog wel eens aan terug.

 6. Vier jaar geleden werd ik voor het eerst mama, en enkele maanden daarna schafte ik mijzelf een naaimachine aan. Van Katoen heb ik op een haar na dus gemist, maar het is en blijft wel een begrip in naai(blog)land. Schitterend werk leverden jullie, ik kijk met open mond naar de foto’s…

 7. Wauw, ik kende toen zelfs het fenomeen ‘blogs’ nog niet, laat staan dat ik toen al een naaimachine van dichtbij zag, en wat vind ik dat nu jammer. Ik denk dat dit een historisch moment in de naaiblogwereld was. Mijn petje af voor jullie prestatie!

 8. Ja, ik was erbij toen. Ik kwam er speciaal 2 dagen voor uit Nederland gereden. Nog steeds goede herinneringen aan. Ik maakte de fout om 2 lange workshops achter elkaar te doen. Uitputtend! Maar zo veel geleerd, dat wel. Ik zou het naaien echt weer wat meer moeten oppakken.

 9. Het was inderdaad prachtig. En zo’n geweldige organisatie! Ik deed 1,5 shift van de naaimarathon en heb daar super herinneringen aan. Wij werden daar trouwens door Sanne zo vriendelijk ontvangen en hard verwend. Knap gedaan allemaal :-)

 10. Ik volgde al jaren vanaf de zijlijn, actief bloglezend maar schrijvend nog enkel in mijn hoofd. Mijn hart maakte een flinke sprong toen ik las over VanKatoen, en weer een duikeling toen ik zag dat kleine Zus diezelfde dag communicant was. Even probeerde ik thuis te onderhandelen over het missen van het communiefeest, maar het was jullie geweldige dag die ik aan mij voorbij moest laten gaan. Ik ben nog steeds blij met de patronen die ik kocht voor een duit in jullie zakje en telkens ik zie of lees over VanKatoen, en wat steekt het dat ik dat moest missen! Ongelooflijk warme harten, dat hebben jullie <3

 11. Ik weet het ook nog! Ik was een van het enorme aantal bezoekers. Toen was ik al onder de indruk, maar eigenlijk nu nóg meer nu ik het zo op een rijtje zie. (En stiekem hield ik ietsje meer van de authenticiteit van blogland toen dan nu). Topwerk!

 12. Ik was er ook bij, deed verschillende workshops omdat ik niet kon kiezen, zat even aan de infobalie,…en net zoals iedereen aanwezig: open mond en fierigheid dat ik er deeltje van mocht zijn. Maar vooral onder de indruk voor die organisatorische talenten!

Comments are closed.