La Maison Victor: Rianne dress

IMG_0064

Oh, well, laten we nog eens uit onze comfortzone treden. Ik liet me al eerder verleiden tot het naaien der jurkjes om dan achteraf te besluiten dat ze vooral in de kast hingen. Ziet, ik ben niet zo van het jurkjesdragen, en om exactly die reden voelt het ongemakkelijk. De reden dat ik het patroon van de Rianne jurk van La Maison Victor tóch meenam bij Veritas, was een naar gesprek met de immomeneer waardoor ik van mijn melk was. In plaats van voor chocola ging ik voor een naaipatroon waar ik in feite niks mee was.

IMG_0057

Mon Depot verkocht een tijdje geleden stofjes waar ik niet aan weerstaan kon en die ik met plezier ging ophalen bij Bar Stark waar ze van stockverkoop deden. Toevállig moesten mijn stofjes nog geknipt worden waardoor ik toevallig wat tijd had om rond te neuzen tussen de rest van de stofjes. Mijn oog viel al snel op deze sweaterstof van Chat Chocolat en in mijn hoofd leek het een goeie match met het patroontje van LMV. Het was een coupon waar kleine vlekjes op waren waardoor ik het hele stuk voor nog geen 10 euro kon meenemen. Katsjing!

IMG_0063

Het patroon valt erg wijd, ik moest beide zijnaden een heel stuk innemen voor de associatie met een patattenzak verdween. Aan de brede hals was op dat moment nog weinig te doen, maar kom, het is misschien gewoon eens wat anders? Volgens het patroon moet je de halsnaad niet afwerken (enkel een stiksel op een paar mm van de rand om uitrekken te voorkomen) maar dat vond ik toch maar niks: met behulp van een stukje naadband stikte ik een smal zoompje.

IMG_0067

Het patroon voorziet in driekwart mouwen, als ik het me goed herinner nam ik ze gewoon over. Blijkbaar heb ik dwergenarmpjes want in mijn geval zijn ze lang (ok, ik voegde een boord van een centimeter of vier toe, maar dan nog).

IMG_0073

IMG_0074

Dat koordje in mijn taille, daar heb ik ook lang op zitten staren en ik weet nog steeds niet of het de goeie keuze was. Het komt uit de voorraad en is erfenis van mijn oma. Ik had vooral geen goesting om nieuw te kopen. Het is fake trouwens, het gaat niet helemaal rond waardoor vervangen inhoudt dat het tunneltje langs beide zijden losgetornd moet. Nee, danku.

IMG_0082

De stof is de max. Dunne sweaterstof die volgens mij ideaal tussenseizoengerief is. Tussenseizoen is het hier 10 maanden per jaar, dus het zou toch moeten lukken om dit ding af en toe eens uit de kast te halen, me dunkt?

IMG_0052

Iemand zei, toen ik de stof liet zien, dat de koperkleurige staafjes precies strontjes zijn. Glitterstrontjes, dat wel. Mijn strontjesjurk, het ziet er wat gek uit rond mijn lijf, vind ik. De foto’s zijn al twee weken oud, even lang hangt het ding aan de kapstok. Zeg eens, zeg eens, jullie objectieve opinie wordt zeer gewaardeerd!

(Foto’s door mijn zus in het stadspark van Rumst.)

Oh, en rest mij nog de winnaar van het stuk Froy&Dind stof! Ik deed van gemakkelijk doen en liet random.org kiezen. Reactie 22 was die van Majella, proficiat! Ik stuur je snel een mailtje.

winner

 

Wie niet won, hoeft niet te treuren want de walvissenstof en nog veel meer biologisch moois kan je shoppen bij Stoffetuur!

31 thoughts on “La Maison Victor: Rianne dress

 1. Ik vind de hals wat wijd, maar voor de rest is het toch gewoon een heel tof kleedje hoor. En heel tof om te zien, want dezelfde stof ligt hier klaar voor een kleedje voor mij :-)

 2. Je hebt er alleszins het perfecte lichaam voor. Ook ik vind de hals erg wijd, maar met jouw topje is dat ook weer opgelost. En voor de rest vind ik je ‘luxe strontjesjurk’ een heel comfyjurk die veel uit de kast MOET komen :-)

 3. Heyhey, niet zo negatief. Hij is supermooi en haal hem nu maar van de kapstok. Rumst… Dan wonen wij niet ver uit elkaar, wij wonen in Katelijne, onze kids zitten op school in Walem.

 4. Echt Nele, de jurk staat je! Niet tuttig, een beetje stoer met die laarzen en de bijna-blote schouder. Drágen jong, ideaal voor dit soortement van lenteweer!

 5. Heel schoon, al vind ik ook dat die hals idd te wijd is. Maar je komt er mee weg en het staat je echt heel goed. Heb de stof hier ook liggen voor iets voor mezelf, maar weet nog niet goed wat……

 6. Het staat je super dit kleeedje, past perfect bij je persoonlijkheid , charmant, mooi, en relax ( alhoewel dat dat laatste alleen door het kleedje komt vrees ik 🤔🤔)

 7. Gij, dat kleedje en die botjes, dat is ZO een goeie match! Ik vind die brede hals net iets hebben… Zeker met de bandjes van het topje eronder die komen piepen… Aandoen aandoen aandoen dat kleedje tot het zodanig versleten is dat je een nieuw exemplaar maakt :-) Het staat je ècht goed (en dat meen ik) x

 8. Ik vind de wijde hals net wel mooi. Maakt het wat nonchalanter, en dat past wel bij een Nele-jurkje, in mijn hoofd :) Meer van dit!

 9. Hartstikke leuk jurkje!

  Als je het niet had gezegd had ik gedacht dat je elke dag in jurkjes liep hoor, gewoon doen.

 10. Ik vind het mooi! En ja, die hals is wijd, maar ik vind dat net iets hebben. Niet in de kast laten hangen dus!

 11. Ik zie helemaal niet dat jurken je niet staan ;-). Ik vind je er erg mooi mee! De hals is inderdaad te wijd maar zoals jij het draagt, stoort dat niet… Aandoen die handel!

 12. Ik vind de jurk ook zeer geslaagd. Ik maakte dit model zelf al in een glamour sweat, maar vind die veel minder goed gelukt dan deze. Zeker aandoen, zou ik zeggen! Het zou jammer zijn om dit in de kast te laten hangen.

 13. Hier nog een fan! Lijkt me heel comfortabel om te dragen! Ik ben ook niet zo gek op koordjes in de taille, maar ik zou het durven proberen…

 14. De hals is inderdaad wat wijd. Maar verder is het een erg leuke jurk geworden. Mooie combinatie met die laarzen. Volgens mij is het patroon, met een wat minder wijde hals zeker geschikt voor Nog een jurk, want het staat je erg goed.

 15. ik vind het echt een topper!! ik zag het patroon ook al, maar zag nog nooit in blogland een exemplaar waardoor ik dacht ‘ja, nu doe ik het!’, terwijl ik deze zo zou willen kopiëren!! ik vind de stofkeuze ook ideaal, lijkt me echt een heerlijke casual jurk zo. En de kleur staat je. Ik zou, als ik jou was, echt niet twijfelen, en toch af en toe je drempelvrees overwinnen :-) het enige is idd dat de hals misschien wat wijd is en ik vraag me af of dat voor jou comfortabel is, of het niet de hele tijd zo wat vervelend afzakt. Dat zou mij tegenhouden dan. Maar ik vind ook die hals eigenlijk wel mooi, dus als het niet stoort, is zelfs dat argument er geen om je te weerhouden van het dragen :-)

 16. Waw! Supermooi ! Ik vind dat die brede hals wel bij de stijl van het kleedje past. Niet in de kast laten liggen hoor. :-)

 17. Knappe jurk! Al begrijp ik de twijfels over de wijde hals helemaal – ik had die ook toen ik de Rianne voor de dochter maakte. Toch tof met een top eronder. Ik lees ook dat je twijfelt over het touwtje – misschien kan je eens proberen of een fijn leren bruin of koperkleurig riempje beter is? Maar ik ben fan hoor – hij staat je super!

 18. Ik vind de brede hals heel geslaagd, maar dat kan voor jou misschien lastig zijn als die soms afzakt. Heel mooi stofje ook, leuk om te dragen denk ik.

 19. Kei knap! Iets te brede hals idd, en die onafgewerkte tunnels zijn ook niet helemaal mijn ding (wel het koordje) maar zeker geen strontjesjurk! Uithalen die handel!

 20. Niet twijfelen, joh, zo mooi dat die jurk is en hij staat je echt keigoed! Gewoon veel dragen, want het is hier inderdaad 10 maanden tussenseizoenweer. :-)

 21. Strontjes? :) Maar enfin, van welk beest dan wel? Zeer mooie stof en ziet er zeer comfortabel uit. Nam elke foto kritisch onder de loep en vond geen minpunt. Fan! Dragen!

 22. Oh Nele! Inderdaad een heel andere Nele! Echt knap en vrouwelijk! En hoe je dat toch maakt! Zonde dat je het jurkje in de kast zou laten hangen! Ook erg mooie foto’s! 😊

  1. En niet dat ik wil zeggen dat je anders niet knap en vrouwelijk bent! Nu ik mijn commentaar herlas, kon je dat precies interpreteren! 😉

 23. Hahaha, strontjes, maar ale! Ik zie gewoon een mooie en vrolijke jurk! En die wijde hals, persoonlijk vind ik dat eigenlijk wel mooi en tof. Heeft iets gezellig nonchalant als die schouder wat afzakt :-) Ofte dus: dragen!

Comments are closed.