La Maison Victor: Rianne dress

IMG_0064

Oh, well, laten we nog eens uit onze comfortzone treden. Ik liet me al eerder verleiden tot het naaien der jurkjes om dan achteraf te besluiten dat ze vooral in de kast hingen. Ziet, ik ben niet zo van het jurkjesdragen, en om exactly die reden voelt het ongemakkelijk. De reden dat ik het patroon van de Rianne jurk van La Maison Victor tóch meenam bij Veritas, was een naar gesprek met de immomeneer waardoor ik van mijn melk was. In plaats van voor chocola ging ik voor een naaipatroon waar ik in feite niks mee was.

IMG_0057

Mon Depot verkocht een tijdje geleden stofjes waar ik niet aan weerstaan kon en die ik met plezier ging ophalen bij Bar Stark waar ze van stockverkoop deden. Toevállig moesten mijn stofjes nog geknipt worden waardoor ik toevallig wat tijd had om rond te neuzen tussen de rest van de stofjes. Mijn oog viel al snel op deze sweaterstof van Chat Chocolat en in mijn hoofd leek het een goeie match met het patroontje van LMV. Het was een coupon waar kleine vlekjes op waren waardoor ik het hele stuk voor nog geen 10 euro kon meenemen. Katsjing!

IMG_0063

Het patroon valt erg wijd, ik moest beide zijnaden een heel stuk innemen voor de associatie met een patattenzak verdween. Aan de brede hals was op dat moment nog weinig te doen, maar kom, het is misschien gewoon eens wat anders? Volgens het patroon moet je de halsnaad niet afwerken (enkel een stiksel op een paar mm van de rand om uitrekken te voorkomen) maar dat vond ik toch maar niks: met behulp van een stukje naadband stikte ik een smal zoompje.

IMG_0067

Het patroon voorziet in driekwart mouwen, als ik het me goed herinner nam ik ze gewoon over. Blijkbaar heb ik dwergenarmpjes want in mijn geval zijn ze lang (ok, ik voegde een boord van een centimeter of vier toe, maar dan nog).

IMG_0073

IMG_0074

Dat koordje in mijn taille, daar heb ik ook lang op zitten staren en ik weet nog steeds niet of het de goeie keuze was. Het komt uit de voorraad en is erfenis van mijn oma. Ik had vooral geen goesting om nieuw te kopen. Het is fake trouwens, het gaat niet helemaal rond waardoor vervangen inhoudt dat het tunneltje langs beide zijden losgetornd moet. Nee, danku.

IMG_0082

De stof is de max. Dunne sweaterstof die volgens mij ideaal tussenseizoengerief is. Tussenseizoen is het hier 10 maanden per jaar, dus het zou toch moeten lukken om dit ding af en toe eens uit de kast te halen, me dunkt?

IMG_0052

Iemand zei, toen ik de stof liet zien, dat de koperkleurige staafjes precies strontjes zijn. Glitterstrontjes, dat wel. Mijn strontjesjurk, het ziet er wat gek uit rond mijn lijf, vind ik. De foto’s zijn al twee weken oud, even lang hangt het ding aan de kapstok. Zeg eens, zeg eens, jullie objectieve opinie wordt zeer gewaardeerd!

(Foto’s door mijn zus in het stadspark van Rumst.)

Oh, en rest mij nog de winnaar van het stuk Froy&Dind stof! Ik deed van gemakkelijk doen en liet random.org kiezen. Reactie 22 was die van Majella, proficiat! Ik stuur je snel een mailtje.

winner

 

Wie niet won, hoeft niet te treuren want de walvissenstof en nog veel meer biologisch moois kan je shoppen bij Stoffetuur!