Van optellen naar aftellen.

Van optellen naar aftellen

Weten jullie nog, van de baby die nog niet geboren mocht? Jullie duimen hebben geholpen, en hoe! Zonder moeite nam ze de horde van 34 en nadien van 36 weken. Nooit gehoopt, zelfs nooit gedroomd, moet het. Toen, met 30 weken, moest ik mijn best doen om dat minibuikje op de foto’s vet in de verf te zetten. Ik vond dat wat zielig en zei: als je de 36 haalt, doen we het nog eens.

De agenda’s matchten vrijdag, toen dag op dag 37 (!) weken. Het ziekenhuisbed werd inmiddels al twee weken geruild voor een woonkamerbed, dicht bij wie ze graag ziet. De baby is geduldig, wij verwonderd en de buik gegroeid.

Ik wilde graag naar buiten, zij ook en de weergoden hielpen ons. Mijn blik meteen gezogen naar een prachtige boom vol witte bloesem aan het einde van de tuin (ik ben een florasukkel, dus ik weet niet wat voor boom het is). Dat en een Nelle boordevol enthousiasme, meer hadden we niet nodig!

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Zo lang duurde dat enthousiasme, want toen wij even niet opletten, besloot het kind over te gaan tot ontdekken en maakte daardoor van iets te dichtbij kennis met iets netel- of struikachtig dat voor bloed en tranen zorgde. In haar gezichtje, that is.

Pregnancy shoot

Een paar minuten drama verder was het tij weer gekeerd maar veel langer dan vijf à tien minuten konden we haar niet meer entertainen, met gelukkig nog onderstaande als resultaat (waarbij Nelle telkens van rechts gefotografeerd, aangezien links gehavend).

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Pregnancy shoot

Toen was het helemaal voorbij, want na een stuk of tien keer hadden wij het wel gehad met haar “de broek heeft pijn”. (De broek was ook een beetje vuil geworden, ja, dat was zo.) Of hoe een fotoshoot soms maar vijftien minuten duurt.

In het begin konden de weken niet snel genoeg bij elkaar opgeteld worden, nu is het aftellen daar. De baby aterm, iedereen is klaar.

Alles ademt verlangen.

Ondertussen duim ik rustig verder, nu voor een vlotte bevalling en een gezonde baby. Oh, wat kijk ik ernaar uit om dat minimensje te ontmoeten! Jullie ook?