Brei eens een kruippakje.

IMG_9266

Weetnog? Wout werd geboren. Mijn creativiteit viert meestal hoogtij wanneer de deadlines in mijn nek hijgen, dus moest het kind het doen met een plan B: een 15-minuten-harembroekje-in-tricot. Plan A had namelijk wat meer voeten in de aarde. Met bijzonder veel schaamte over de laattijdigheid toon ik u wat ik een maand geleden al afleverde: een gebreid kruippakje. Waarschijnlijk een projectje waar alleen zotten aan beginnen, want zo’n soort reactie kreeg ik vaak.

Het gebeurde toen ik kort na de geboorte van Wout dit breipatroontje tegenkwam bij Julija’s shop, ik was meteen afschuwelijk verliefd. Bleek het ook onderdeel van hun tweede breiboek, dus spijsde ik hun kas alweer met veel liefde.

De wol is van Quince&co, ook alweer, want van de zachtste. Na veel twijfel tussen maat 3 maand en maat 6 maand, ging ik toch voor de kleinste, hoe debiel het ook is: zoveel werk voor zoiets mini. Maar 6 maand zou passen tijdens de zomer en dát is pas debiel vind ik. Ik ging voor een unisexe kleur, kwestie van moest nummer twee van het vrouwelijk soort zijn.

IMG_9258

Het breiwerkje was klaar toen Wout ongeveer 1 maand oud was en als ik het me goed herinner ongeveer 4 kilo woog. Blij was ik, dat het nog een beetje zwemmen was. Zo zou het nog even passen en kon het ook over de kleertjes aan voor naar buiten.

IMG_9250

Toen ik op bezoek zou om het af te geven, moest ik alle losse draadjes nog wegwerken en de knoopjes vastnaaien. Typisch. Gelukkig mocht ik even op Woutje passen terwijl zijn mama een toertje winkels deed, in die tijd werkte ik de laatste details af; mijn last-minute-queen-titel waardig.

IMG_9262

De knoopjes komen uit de voorraad die ik van mijn oma kreeg. Iets met less is more, in deze, dacht ik.

IMG_9259

Ik vond het patroontje heel haalbaar, meer dan rechts en averechts moet je niet kunnen. Het enige waar ik wat mee vastzat waren die knoopsgaten, maar na een belletje met de winkel in Antwerpen kon ik snel verder. Topservice, dat daar.

IMG_9273

En weinig later kreeg ik deze foto doorgestuurd: Woutje warm ingeduffeld voor een wandelingetje in de frisse aprilse zon.

IMG_4736

Die boordjes in rijstkorrelsteek, dat is toch serieus om op te eten? (Enfin, figuurlijk dan.)

Ondertussen staat het volgend breiproject op de naalden. Mijn topoma hield haar kopke scheef en ik zwichtte. Mensen die me bezig zien, zeggen me vaak dat ze zelf te weinig geduld hebben voor zoiets. Ik geloof daar niet in, ik heb daar ook geen geduld voor maar ik geloof wel dat het me leert geduldiger te zijn. Zijn er onder mijn lezers ook fervente breifanaten waar ik nog niet van wist? Of misschien motiveren mijn breiberichtjes anderen wel om het ook eens te proberen? Zo’n babyspul is een plezier, echt, want dat gaat vooruit gelijk niks. (En alwéér babyspam, ik weet het, en het is niet de laatste, be prepared.)

29 thoughts on “Brei eens een kruippakje.

 1. grote fan, maar ik kan jammer genoeg niet goed genoeg breien om aan zoiets te beginnen 😔

  1. Het is écht heel makkelijk! Als je er eens moed/zin voor hebt, zou ik het toch aanbevelen :).

 2. Mooi in al zijn eenvoud!
  Hoedje af, ik zou er niet aan beginnen. Nu niet meer (wegens prioriteiten stellen), maar in een ver verleden (reken 13 jaar), breide ik 2 babytruitjes voor als ik ooit een baby had. Ik weet het nog goed, het was een gestreepte versie (blauw, mint, roze en wit) en een witte met mint bollen … maar de herinnering is altijd in mijn hoofd gebleven. Mijn moeder had er 15 jaar later geen idee meer van waar ze gebleven ware :-(

  1. Oh, dat is zo jammer zeg! Wie weet komen ze ooit nog boven water voor de kleinkinderen ;-).

 3. Dit zou in de etalage van een chikiemiekie boetiek niet misstaan !! Top !

 4. Oh super zeg! Echt mooi!
  Hier een echte brei- (en haak)fan.. we hebben zelfs een breiclubje met wat vriendinnen. Ondertussen al heel wat projectjes de revue gepasseerd en het is wel leuk om in zoiets zelfgemaakt rond te lopen he? Die babykleertjes vind ik super omdat die in vergelijking met een trui voor een volwassen persoon echt goed vooruit gaan.
  Ken je deze website? http://www.garnstudio.com – toppertje hoor! Ik ben alvast benieuwd naar je volgende project.

  (En ohja, ik heb ook echt géén geduld en ben iemand die niet kan stilzitten. Maar breien brengt mij echt tot rust.)

  1. Oh nee, die website kende ik niet, dank voor de tip! In iets zelfgebreid rondlopen is inderdaad heel fijn :-). Dankje voor je reactie!

 5. Ongetwijfeld met stip op nummer één van de meest gehoorde commentaar: ik heb daar geen geduld voor.

  Het is super schattig!

  1. Gelukkig! Want die vriendin gaf me regelmatig een update over zijn gewichtstijging en dat ging héél goed vooruit. Maar inderdaad nog wat plaats om te groeien. :-)

  1. Ik doe ook bijna alles op rondbreinaalden! Ik vind het ook veel makkelijker dan met die lange naalden, terwijl ik vaak de omgekeerde reactie van anderen krijg (“op wat voor gekke naalden brei jij?!”) Ik ben je op pinterest gaan volgen :-).

 6. Supermooi gemaakt! Zo’n mooi gebreid stuk (met superwol) dat blijft toch meegaan, net een tikkeltje anders dan een genaaid pakje.

 7. supermooi, ik heb het ook gebreid (en geblogged) ! De mama vond het alleen niet zo handig om aan en af te doen bij het verschonen (maar das mijn probleem niet :-) ), anders had ik zeker een tweede gebreid.

 8. Als ik ooit eens veel tijd heb, lijkt het me geweldig om te leren zelf kleertjes te naaien/breien/ …
  Ik kan een rechte steek breien, verder reikt mijn kennis helaas niet!
  Ik denk niet dat ik er het geduld voor heb, maar ik kan me voorstellen dat het wel voor rust kan zorgen.

  ps: op mijn scherm is de tekst die ik hier schrijf lichtgrijs op een witte achtergrond, niet ideaal

Comments are closed.