Billie voor grote meisjes: de tweede.

IMG_9709

Het was lang geleden, dat ik nog eens een t-shirt voor mezelf naaide, vermoedelijk vanwege het verzadigd aspect daarvan in mijn kleerkast. Dat het nu wel gebeurde, heeft alles te maken met de impulsaankoop van de stof met de beestjes. Over het algemeen ben ik de jongste jaren vrij goed bestand tegen impulsaankopen, ik doe dat niet meer. Maar dit, oh boy, hier was ik niet, niet tegen bestand.

IMG_9706

De stof lag te blinken bij Pauli, toen ik daar met een heel andere bedoeling was. Maar voorlopig geen spijt, ik deed inmiddels zelfs al van restjesverwerking, want omdat ik uiteindelijk enkel voor- en achterpand uit de stof haalde bleef er een heel stuk over. Die restjesverwerking verschijnt binnenkort (baby-alert it will be).

Over het patroon moest ik niet nadenken. Sinds dit t-shirt ligt er een kant-en-klaar vervrouwelijkt Billie-raglan-t-shirt-patroon van het amazing Zonen09 in mijn kast. (Oh wacht, dat was voor ik verhuisde. Drie dagen heb ik gezocht, want die kast was niet mee verhuisd.)

IMG_9707

Vervrouwelijkt wil zeggen, ik moest even spieken bij mijn vorige versie: een dieper uitgesneden hals, een iets meer getailleerde taille en het voor- en achterpand werden iets verlengd. Bij deze versie naaide ik gewoon een zoom, dus hoe het hier zit met die verlenging weet ik eigenlijk al niet zo goed meer.

IMG_9708

De vorige was met driekwartmouwen, omdat de stof met de beestjes iets houdt tussen tricot en sweater in ging ik voor lange. Pullekes for the win.

IMG_9709

De mouwen werkte ik af met een brede boord in dezelfde stof. Die maakte ik per ongeluk wat smaller dan de bedoeling (ik kan ze onmogelijk opstropen) maar het heeft wel wat. Mijn jongste zus vielen ze meteen op en ze zwierde er een compliment over in mijn richting.

IMG_9710

De stof voor de mouwen knipte ik drie keer (je leest dat goed). Ik had stof gekocht, zonder het origineel bij de hand te hebben en deed een miskoop eerste klas. Daarna probeerde ik een donkerblauw restje dat hier nog lag, maar ook dat kon me niet bekoren. Uiteindelijk werd het gewoon tijdloos zwart. (Dus in principe zou je kunnen zeggen dat hier nog 2 halve Billie’s liggen.)

IMG_9711

Mijn zus maakte de foto’s, ahja. Op zo één van die overbelichte zonnige dagen die we gehad hebben. We hadden weinig uitwijkmogelijkheid, ze was aan huis gekluisterd wegens de wasmachineman die de kapotte wasmachine zou komen herstellen, god weet wanneer maar wel die dag.

IMG_9714

Een klein stukje schaduw was er maar, in de tuin, onder de okkernotenboom. Net dat ene stukje waar de rijsaf dan als achtergrond dienstdeed. First world problem, dus ik heb me er maar over gezet.

Mijn eerste Billie heeft de binnenkant van de wasmachine al vaak gezien en ik weet nu al dat deze daar niet voor onder zal doen, want sinds de foto’s (2 weken geleden) en nu was het al van in-de-was-rond-mijn-lijf-in-de-was-rond-mijn-lijf… you got it.