Melanie.

IMG_0218 copy

Het regent baby’s rond mij, zo blijkt. Een dikke maand geleden kwam Melanie naar beneden gedwarreld. Een liefig meisje waar lang, heel lang naar verlangd werd. Ze vroeg eindeloos geduld en kwam toen toch onverwacht. Ze bracht rust waar de wind te hard waaide. Ze slaapt en ze eet. En ze lacht bijna – dat kan niet anders. Ze lijkt op haar broer dat het geen naam heeft, maar hij wel: Victor. Ze weet zich beschermd voor altijd, dankzij hem, nu al 7 en groots in zijn nieuwe taak.

Wat een geluk! En wat een gelukszak was ik, alweer getuige van wat tot het allermooiste hoort: pasgeborenheid. Melanie was drie dagen oud toen ik haar door mijn lens bewonderen mocht. Toeval wilde dat ze, toen ik de kamer op de materniteit binnenstoof, net te water gelaten werd. Ik profiteerde daarvan want badfoto’s zijn van de schattigste.

IMG_0201

IMG_0197

IMG_0221

IMG_0228

Melanie was aangekondigd op mijn blog, in feite. Melanie is het baby’tje waarop gewacht werd om dan te hullen in de wondermooie walvissenstof van Froy&Dind waar ik in april mee aan de slag ging. Alles daarover via deze link (de wedstrijd is afgelopen, uiteraard). Na de blote babyvelletje-foto’s kleedde ik Melanie in wat ik zelf bij elkaar naaide om te ontdekken dat het broekje een perfect fit was en het t-shirt iets weg had van een tuniek voor breedgeschouderden. Behalve dat zaten de ellebooglappen niet ter hoogte van haar ellebogen maar bijna in haar elleboogplooi, maar who cares? (Ik, inderdaad.) Om toch nog iets kleins mee te nemen (het broekje en shirtje gaf ik al eerder af) flanste ik nog snel een tricot mutsje in elkaar, zo ongeveer in het kwartier voor ik richting ziekenhuis vertrok (in de stof van de broek). Foto’s waren niet aan de orde, ik peis dat het over een jaar zal passen, zoiets.

De stof is overigens nog steeds te koop in de webshop van mijn nicht, Stoffetuur, net als een heel aantal andere stoffen van dit prachtig ecologische merk. Je vindt ze via deze link.

IMG_0240

IMG_0263

IMG_0265 copy

IMG_0273

IMG_0278

IMG_0282

IMG_0286

Ze zal gedragen, geliefd, gekoesterd worden. Ze was een droom, ze is nu echt. Ze is Melanie. Melanie, ik ben fan 💛.