Over hoe mijn instagramaccount gehackt werd.

Instragram hack

Vandaag is een zwarte dag in de geschiedenis, de titel zegt het al. Instagramverslaafd als ik ben opende ik vanmorgen de app op mijn iPhone. Gek genoeg moest ik me opnieuw inloggen, gek genoeg aanvaardde hij mijn wachtwoord niet. En ook mijn tweede en derde en vierde wachtwoord niet (heeft u dat ook, een verzameling wachtwoorden waarbij je niet weet welk je waar gebruikt?). Anyway, ik logde vervolgens in via mijn facebookaccount en dat marcheerde, ik blij.

Maar dan! Mijn profielfoto was veranderd in één of ander schaars geklede vrouw, mijn e-mailadres was veranderd naar iets met .ru op het einde, mijn profielinformatie was ook niet meer wat het geweest was. Maar nog het irritantst van al, want voorgaande had ik snel weer aangepast, evenals mijn wachtwoord, was dat ik opeens meer dan 4000 accounts volgde, terwijl ik dat voordien bij een schamele 100 hield, om de boel overzichtelijk te houden.

Aldus, ik begon met weinig enthousiasme met het ontvolgen van al die opgedrongen brol, maar toen ik er een paar honderd verwijderd had vond instagram mijn gedrag verdacht. Het ontvolgen van accounts werd tijdelijk geblokkeerd, zei hij. Ik zette me achter mijn naaimachine, de tijd tikte en ik ondervond na een tijdje dat Instagram mij zonder morren verder liet ontvolgen wat me niet boeide. Tot opeens, ik werd van zijn eigenste zelve uitgelogd en opeens was alles weg. Alles!

Al die foto’s en herinneringen. Mijn #project366 dat ik de laatste weken wat krakend en piepend op gang probeerde te houden. En ik ben dan zo’n debiel, die instagramfoto’s zelden bijhoudt, want ze staan online, toch? Weg vertrouwen in tinternet, ook dus. Naief dat we waren.

Gelukkig, wij, we blijven niet lang neerliggen. Ik maakte een nieuwe account en ben nu naarstig op zoek naar die bijna 400 volgers die ik ongewild in de steek liet. Jullie zijn welkom op de nieuwe mij, en wel hier.

Wat me allicht de rest van de dag bezighoudt: wie deed dit en in godsnaam, waaróm?

En ook nog: zeg eens, wie wat waar moet ik zeker volgen?