Veerle ❤️ Erik

IMG_8938copy

Trouwfoto’s, dat doe ik niet. Ik kreeg wel eens de vraag maar ik beschik niet over het juiste materiaal en evenmin over de skills. Ik zou de verantwoordelijkheid niet willen dragen over het perfect in beeld brengen van zo’n belangrijke dag. Een uur foto’s kunnen maken om er dan een aantal goeie te hebben, à la, maar trouwfoto’s, dat is momenten moeten pakken die niet overgedaan kunnen worden. Dat is stress die ik niet aankan.

Eind juni trouwden van mijn beste vrienden. Ze hadden een fotograaf, ik deed gewoon van wat sfeerfoto’s. Chill! Want geen verwachtingen, alleen maar extra’s.

IMG_8941

Veerle wilde dat al lang, trouwen, Erik vond dat zo niet nodig. Het ging er nog wel eens van komen, maar eerst kwam er een kindje en met een baby trouwen is immers niet handig.  Dat moest op z’n minst lopen.

IMG_8942

Dat kindje zagen jullie hier al vaak passeren. Duidelijk is: dat loopt al láng. Maar zo ging het: Veerle was geduldig, en geduldig. En nog wat geduldiger. Ze hoopte toch dat hij het vragen zou voor ze 30 werd.

En toen het bijna zo ver was, zei ze: Nele, ík ga het vragen. Girl power, en al. Al snel was er een plan tot in de puntjes. U had het al door: hij zei ja.

IMG_8970

Je zou het niet zeggen, na het zien van al die stralen op bovenstaande foto’s, maar het regende pij-pe-ste-len. In mijn eeuwige naïviteit had ik al een tussenstop moeten ondernemen onderweg naar het stadhuis om een (roze) paraplu te kopen, wegens onvoldoende voorzien. Apenland, dat hier.

IMG_5001

Daarna was er de Echte Shoot en pauze en eten. Maar dan! Ze kwam fabulous late, maar ze kwam: de zon! Ze hulde de receptie in de mooiste kleuren en tekende als laatste een regenboog om het sprookje compleet te maken.

IMG_9007

IMG_9014

IMG_9016

IMG_9039

IMG_9041copy

IMG_9044

Er volgde een avondfeest in de donkerst mogelijke zaal, daar was cameragewijs moeilijk doorheen te geraken. Zonder openingsdans zou dat.. ten minste, dat was buiten Veerle gerekend. Wees maar zeker dat ze hem kreeg.

IMG_9083

En dan die baby (ondertussen 3,5 jaar), die de hele trouwerij ongewild een paar jaar tegengehouden heeft, daarmee brachten we de dag voordien een bezoekje aan de kinderarts die ons weer naar huis stuurde met oordruppels en aërosol. Het kind hield het verrassend lang vol maar alweer die pijp: toen die uit was, gingen zij en ik (die de dag nadien moest werken) naar bed in het logeerhuisje in de achtertuin van de zaal (geniaal en ideaal, dat). Wij sloten de avond af met een aërosolleke – de wolkjes – en de obligatoire selfie daarvan als bewijs.

untitled 2

We sliepen als roosjes en startten de ochtend nadien vroeg met meer wolkjes en Frozen. Ahja!

Een sprookje waar ik dankbaar deel van uit maak, al jaren lang en nog meer te gaan.

En echtig waar, ik beloof naaisels binnenkort, zeer! Naaisels! Wie mij op instagram volgt, krijgt de previews (of hoe ik mijn volgersaantal na mijn gehackte account weer probeer aan te vullen 😉). Je vindt me hier op instagram (@nele_missyn).