2740 gram, schoon aan de haak.

IMG_1435

Iedereen zag dit soort beeld al wel eens en het is altijd cuteness alert all over. De enige praktische manier om baby’tjes in een thuissituatie qua gewicht te kunnen opvolgen is door middel van zo’n hangweegschaal. Zo’n ding waar ook vissen mee gewogen worden, weetwel. (Of verpest ik nu het romantische beeld dat u had?) Dankzij mijn nieuwe job heb ik zo’n weegschaal in bezit en het was me al snel duidelijk dat ik zelf doekjes zou naaien. Ten eerste omdat ik zo stofjes naar eigen smaak kon kiezen en ten tweede omdat ik dringend een naaiboost nodig had en zo rechtoerechtaandingen zijn daar ideaal voor. Op weg naar mijn favoriete stoffenwinkel (Julija’s shop, nog steeds) bedacht ik dat ik twee keer unisex zou doen, kwestie van gemak en al.

IMG_1430

U fronst al, ja, dat ding hierboven is niet bepaald unisex (al kan daarover gediscussieerd worden). Ik kon er ook niet aan doen, ik zag die stof van Nani Iro (wild flower little heet ze) en ik was ver-kocht. Het is double gauze en de voering triple gauze (ik had daar nog nooit van gehoord, maar het is de zachtste stof OOIT). Babyvelproof x5 dus.

IMG_1410

Als tegenhanger koos ik een stoere en toch ook liefige stof (triangle light grey) voor de mannelijke tegenhangers, eveneens een double gauze waarbij de voering donkerblauw is met evenveel zachtheid. Daar is maar 1 fatsoenlijke foto van (het model had honger) die de kleur niet eens echt eer aandoet. Daarom nog een iPhonefoto zonder model als extraatje.

collage2

D0D51F8E-D43C-48CB-8AC3-637BE61816D4

IMG_1434

Voor wie het zich afvraagt, ik maakte deze foto’s niet terwijl ik “voor echt” aan het werk was, maar met mijn lieve kleine mininichtje als model. Ze bleek zo’n hangmatje – eenmaal dat maagje gevuld – nog best comfortabel te vinden.

IMG_1413

collage1

Het was zo’n plezier om ze te naaien. Weinig werk, instant geluk. En dagelijks door mijn handen. Zo zou elk naaiproject moeten zijn. Wie dit leest en zelf kindjes heeft, zeg eens: hoeveel woog/wogen jouw mini(‘s) bij geboorte? Het model hierboven: 2740 gram schoon aan de haak, gelijk ze dat zeggen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren