Jep, ze doet het nog, mijn naaimachine!

IMG_1623

Zo heel af en toe en veel minder dan ik zou willen, kruip ik achter mijn naaimachine (en/of overlock). Ik ken mezelf als een patronenmelker, als iets goed werkt doe ik het opnieuw en opnieuw. Meestal blijkt dat een ander soort stof, een ander soort kledingstuk oplevert waarbij de Leek niet doorheeft dat het om hetzelfde patroon gaat. Ideaal voor luisoortige mensen als ik. Deze trui is bijvoorbeeld een vierde in zijn soort, waarvan ik u de anderen nog niet toonde maar deze denk ik favoriet zal worden.

IMG_1627

Het patroon is het eerste patroon van nanöo en heeft slechts 2 patroondelen (boordjes niet meegerekend). Dat is bijna instant geluk. Bijna, omdat het eerste exemplaar ooit niet rond mijn lijf leek te passen zoals ik verwacht had. Ik ben zo iemand die altijd te lui is om te meten en ervan uitgaat dat mijn confectiemaat ook mijn naaimaat is. Inmiddels gebruik ik dus een patroon dat wat over de maten heen gaat, toch wel één van de leukste voordelen van zelf maken.

De stof kennen jullie allemaal wel, vermoed ik, is van Chat Chocolat en kocht ik (aah, hoe kan het ook anders) bij Julija’s (nog steeds te koop daar, overigens).

IMG_1610

Eenmaal de patroondelen geknipt zit dit ding in een wip in mekaar, ware het niet dat ontzettend prutste met het halsboordje. Het moeilijkst van al was het juist schikken van de patroondelen op de stof. Die vogels wilden niet waar ik ze wilde. Uiteindelijk resulteerde dat dan in één koelbloedige moord, daar op mijn rechterarm.

Gelukkig had ik ooit andere plannen toen ik de stof kocht, waardoor ik een veel te grote lap had, wat met dit soort grote print weinig luxe bleek.

IMG_1626

Ik had er lang niet meer mee gewerkt, met boordstof omdat ik zelden de juiste kleur vind en meestal niet zo houd van teveel contrast. Maar nu leek het me wel gepast om teveel pyjama-effect te vermijden. Ik kocht zo’n kant-en-klaar-pakketje zwarte boordstof bij Veritas en had nét voldoende voor heup- en mouwboorden. Voor de heupboord kon ik gewoon de volledige breedte van de boordstof gebruiken wat me een naad bespaarde (en dat is toch altijd wat gepruts met dikke naden, dus ik content).

IMG_1621

Het leukst van al aan deze trui vind ik de vogels die daar onder mijn linker oksel verstopt zitten. Dat was maar semi de bedoeling, eigenlijk feitelijk.

IMG_1624

IMG_1614

Behalve het gefoefel met de maat, maakte ik de mouwen lang en hoewel de hals nog steeds heel hoog komt, diepte ik die vooraan een paar cm uit.

IMG_1628

De stof is overigens, net als alle stoffen van Chat Chocolat, biologisch en draagt het GOTS label. En daar heb ik toch redelijk veel een zwak voor.

BewarenBewaren

BewarenBewaren