Over toen mijn mininichtje 3 dagen oud was. #elle22022018

IMG_1215

Al zó vaak deed ik dat, baby’tjes fotograferen op de materniteit, een paar dagen oud. (Zoals bij Gust, Melanie, Léon, Ewout, Free.) Altijd wat puzzelen in die kleine kamertjes, het licht werkt zelden mee en dan is het ook nog hopen dat de baby’s dat wel doen. Het beste werkt, merkte ik al, om te gokken wanneer ze weer moeten eten en een klein uurtje daarvoor te starten.

IMG_1208

Al zó vaak deed ik dat, maar nog nooit met zoveel emotie zo dicht bij mij. Voor de goede orde – want ik bleek wat onduidelijk in mijn vorige blogpost met de zwanger-foto’s – beviel mijn zus uiteindelijk op een zeer mooie 38 weken nog wat, zijnde eind februari. Er kwam een klein (echt klein) meisje ter wereld, dat niet meer weg te denken is en de absurd mooie naam Elle kreeg. Sinds toen heb ik mijn camera weer vast – ik was hem wat kwijt moet u weten. Mogelijks volgen er dus ook nog wat naaisels en/of breisels met dit bijzonder kindje in de hoofdrol.

Ik maakte foto’s de dag dat ze geboren was, maar zo voor echt deden we op dag 3, mijn zus iets of wat meer beweeglijk. Om te selecteren bladerde ik net door alle foto’s en ik moest daar dan zo wat bij wenen, gewoon om hoe mooi dat allemaal is, hoe graag gezien en hoe ongelooflijk, echt ongelooflijk. Van een hoopje geluk gesproken.

En dan ga ik nu gewoon – zeer veel – foto’s aan het woord laten, waarvoor geen excuses, graag gedaan.

IMG_1217

IMG_1228

IMG_1240

IMG_1254

IMG_1260

IMG_1269

IMG_1273

IMG_1283

IMG_1301

IMG_1323

IMG_1325

IMG_1329

IMG_1345

IMG_1356

Toen was er drie dagen Elle, nu (morgen, om exact te zijn) 3 maanden. Het is niet aan mij om te vertellen hoe belachelijk bijzonder dat is, maar echt geloof me dat het belachelijk bijzonder is en dan eigenlijk nóg een beetje bijzonderder dan dat.

In dit verhaal is er natuurlijk geen enkele objectiviteit te bespeuren aan mijn kant. Ik zou élke foto groots willen tentoonstellen en tegelijk ver van alles dichtbij koesteren. Kiezen zou ik niet kunnen, maar is er een foto die er voor jou uitspringt? (voor mij stiekem de tweede, denk ik)

BewarenBewaren